تاریخ: ۱۴۰۱/۲/۱۴
بازگشت 30 روستا به مهاباد بصورت جدی پیگیری میشود
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بدنبال منتفی شدن طرح الحاق چند روستای شهرستان‌های مهاباد، بوکان و ملکان به میاندوآب، حالا نماینده مردم مهاباد خواستار بازگرداندن روستاهای الحاق شده به میاندوآب به شهرستان مهاباد شده است.
سالهاست شهروندان مهابادی و ساکنین روستاهایی که به میاندوآب الحاق شده‌اند، این اقدام را ناکارشناسی و جفای نابخشودنی می‌نامند، اما تلاش ناموفق اخیر حاکی از تداوم این رویه غیرکارشناسی است، اقدامی که منجر به آن شد کاسه صبر مردم مهاباد لبریز شود و نماینده آنها درخواست بازگرداندن روستاهای الحاق شده را پیگیری نماید.
مردادماه سال گذشته بود که فرمانداری‌های چهاربرج و باروق افتتاح و بخش‌های باروق و مرحمت‌آباد میاندوآب به شهرستان تبدیل و از میاندوآب جدا شدند.
نماینده مردم میاندوآب که توان مقاومت و جلوگیری از جدایی این بخش‌ها را از میاندوآب نداشته، به سراغ یکی از طرح‌های کهنه رفت تا شانس خود را برای الحاق چند روستای جدید به میاندوآب امتحان کند.
این درحالیست که ساکنین 30 روستای مهاباد که در دهه‌های گذشته به میاندوآب الحاق شده‌اند، از روی ناچاری برای امورات اداری به میاندوآب مراجعه می‌کنند و در سایر امور دیگر با شهرهای متبوع خود مراوده دارند.
به گفته نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی روستاهای مهاباد که به میاندوآب الحاق شده‌اند زیرساخت‌های خود را هم از دست داده‌اند و دچار محرومیت شده‌اند، این درحالیست که چرخ‌های توسعه در روستاهای قوپی باباعلی، برده‌ره‌شان و بادام با سرعت بسیار مطلوبی درحال حرکت است.
محمودزاده در گفتگو با هاژه گفته که کوتاه نمی‌آید و بازگرداندن روستاهای الحاق شده به میاندوآب را با هدف محرومیت زدایی از آنها تا به نتیجه رسیدن موضوع پیگیری می‌شود.
 
 
وی افزود: در همین راستا با 3 سوال از وزیر کشور در رابطه با بازگشت مجدد روستاهای شامات، چومی مجیدخان و محال شازده را مطرح کرده و آن را با جدیت پیگیری خواهم کرد.
نماینده مردم مهاباد اضافه کرده که ضمن درخواست برای حذف حرکت‌های زیرزمینی جهت الحاق روستاها به شهرهای دیگر و مکلف کردن دولت به افزایش ارائه خدمات به روستاهای الحاق شده، بازگشت و الحاق مجدد روستاهای مهاباد را با هدف محرومیت زدایی پیگیری می‌کنیم.
اتفاقات چند ماه گذشته و درخواست برای الحاق روستاها به میاندوآب و همچنین درخواست برای بازگرداندن روستاهای الحاق شده این مسأله را مطرح می‌کند که این طرح‌ها با درخواست مردمان این منطقه صورت گرفته و یا صرفا تصمیمی از سوی نمایندگان این دو شهر است.
خبرنگار هاژه برای بررسی بیشتر موضوع، سطح خدمات رسانی به چند روستای برده‌ره‌شان، قوپی باباعلی و بادام را از نماینده مردم مهاباد جویا شده است.
جلال محمودزاده در پاسخ به این سوال می‌گوید: این ادعا زمانی مطرح شده که چند طرح عظیم خدمات رسانی در روستای قوپی باباعلی و روستاهای دیگر در شرف اتمام است، به نحوی که آسفالت تمام کوچه و معابر روستای قوپی از محل قیر رایگان بنیاد مسکن صورت گرفته ومسیر دسترسی این روستا از دو مسیر ورودی بازسازی شده است.
آنگونه که محمودزاده می‌گوید، درحالیکه بسیاری از روستاهای بخش خلیفان در تنش آبی قرار دارند بدلیل نزدیکی قوپی باباعلی به گوک تپه، با اعتباری بالغ بر چند میلیارد تومان 9 کیلومتر از مسیر برای انتقال آب شرب پایدار از گوک تپه به قوپی انجام شده و علاوه بر آن گازرسانی این روستا سال گذشته به اتمام رسیده است.
وی افزود: قرار گرفتن تالاب بین المللی قوپی یکی دیگر از هویت‌های ارزشمند این شهرستان است که نمی‌توان از آن صرف نظر کرد، سالها نامه نگاری شده تا حقابه پایدار آن تأمین شود و در هنگام رهاسازی آب از سد مهاباد، 45 چاه‌ کشاورزی نیز از شوری حتمی نجات یافته و کشاورزی در این روستا را توسعه داده است.
محمودزاده تصریح کرد: از نظر اجتماعی نیز توانمندی روستائیان در دستور کار بوده و 5 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره به دامداران این روستا واگذار شده است.
*روستای برده‌ره‌شان*
نماینده مردم مهاباد در خصوص خدمات ارائه شده به روستای برده‌رشان در چند سال گذشته اظهار کرد: در 2 سال گذشته علاوه بر روکش آسفالت این روستا و گازرسانی از محل اعتبارات ملی، انتقال آب شرب از تصفیه‌خانه سد مهاباد در قالب مجتمع 141 واحدی همراه با روستای قوپی‌باباعلی درحال انجام است که درحال حاضر پیمانکار در سه‌راهی برهان درحال کار می‌باشد.
جلال محمودزاده افزود: تمامی این اقدامات تنها برای محرومیت‌زدایی و توسعه این روستاها صورت گرفته و میلیاردها تومان اعتبار صرف به نتیجه رسیدن آن شده است.
 
*روستای بادام*
محمودزاده در ادمه با اشاره به خدمات ارائه شده در این منطقه اظهار کرد: در کنار خدمات رسانی به روستاهای مذکور، روستای بادام نیز قرار دارد و در روزهای آینده پروژه گازرسانی به صنایع و این روستا از انتهای روستای برده‌رشان به بادام به اتمام می‌رسد.
وی افزود: اگر این رایزنی‌ها با معاون رییس جمهور صورت نمی‌گرفت، بدلیل قرار نگرفتن در نقشه گازرسانی، شاید روستای بادام تا 10 سال دیگر گازرسانی نمی‌شد.
محمودزاده تصریح کرد: این روستا نیز با فاصله 13 کیلومتری از مجتمع اصلی آب شرب، در قالب پروژه آب پایدار و سالم 141 واحدی، از نعمت آب سالم در آینده نزدیک برخوردار خواهد بود.
وی اضافه کرد: راه‌اندازی اینترنت پر سرعت، تخصیص قیر رایگان برای آسفالت معابر از دیگر مواردی است که در این 3 روستای مذکور انجام شده و بهبود وضعیت اینترنت روستای بادام نیز درحال پیگیری است.
 
جلال محمودزاده در ادامه اظهار کرد: این اقدامات درحالیست که 30 روستای شامات، چومی مجیدخان و محال شازده مهاباد که به میاندوآب الحاق شده‌اند زیرساخت‌های موجود خود را هم از دست داده‌اند و درخواست برای بازگرداندن آنها به مهاباد را برای افزایش خدمات ارائه شده و محرومیت زدایی پیگیری می‌کنیم.
وی افزود: مگر می‌شود تلاش‌های صورت گرفته برای توسعه روستاهای مهاباد را که طی سالیان با اعتبارهای هنگفت به نتیجه رسیده است، به شهری دیگر واگذار کرد تا بخش از دستاوردهای آن در بین سایر روستاها تقسیم شود.
محمودزاده تصریح کرد: تنها مسأله‌ای که در چند سال گذشته بدلیل سنگ‌اندازی ستاد احیای دریاچه ارومیه به نتیجه نرسیده، پمپاژ روستای دوستالی و قویطل است که همراه سد کلتپه خلیفان و دشت رحیم‌خان علیرغم 30 درصد پیشرفت فیزیکی از سوی ستاد احیا متوقف شده است.
وی اضافه کرد: تلاش‌های برای احقاق حقوق مردم شهرستان مهاباد همچنان در جریان است و پیگیر از سر گیری پروژه‌هایی هستیم که از سوی نهادهای مختلف با سنگ‌اندازی متوقف شده‌اند.