تاریخ: ۱۴۰۱/۲/۷
با نام داران و مشاهیر گیاه‌خوار آشنا شوید

آیا می‌باید از ضریب هوش بالا برخوردار بود تا از گوشت خواری پرهیز کرد؟ با نگاهی اجمالی به نام تعداد اندکی از مشاهیر گیاه‌خوار از جمله داوینچی، گوته، اینشتین یا تولستوی این فکر خود به خود به ذهن انسان راه می‌یابد.

گیاه‌خوارتازه – کهنه کار: آلبرت اینشتین



این دانشمند خارق‌ العاده در واپسین سال‌های زندگی تازه به رژیم گیاه‌خواری که گویای عذاب وجدانی بود که در طول حیات به خاطر خوردن گوشت گوشت حیوانات با خود داشت. او حتی در یکی از نامه‌های خود نوشت: «به نظر من انسان برای بلعیدن گوشت حیوانات به دنیا نیامده است.»

 

الکساندر فون هومبولت، گیاه‌خوار با تجربه



الکساندر فون هومبولت یکی از نامدارترین پژوهشگران در تاریخ علوم طبیعی محسوب می‌شود. او نه تنها به سبب احترام به حیوانات از خوردن گوشت آنان پرهیز می‌کرد، بلکه از جنبه اکولوژی نیز با آن موافق نبود. هومبولت با تأمل در یادداشت‌هایش می‌نویسد:«در جایی که یک شکارچی زندگی می‌کند، می‌توانند ده چوپان، یکصد کشاورز و هزاران باغبان زندگی کنند.»

 

لئو تولستوی، گیاه‌خوار فیلسوف



تولستوی که در میان نویسندگان روسیه به "تیتان" اسطوره یونانی معروف بود، اواخر عمرش به کلی زندگی‌اش را تغییر داد، با ترک سیگار و کنار گذاشتن گوشت و مشروبات الکلی. روزی عمه تولستوی به ملاقاتش می‌آید. او یک مرغ زنده را با چاقو در سینی جلوی عمه می‌گذارد و می‌گوید: «تو مرغ می‌خواهی؟ این هم مرغ. ما همه چیز را آماده کرده‌ایم، کافیست خودت دست به کار شوی.»

یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر گیاه‌خوار



گوته که به سلامت جسم و جانش اهمیت می‌داد، از خوردن فراورده‌های دامی به شدت پرهیز می‌کرد. او باور داشت که گیاه‌خواری قدرت تفکر انسان را تقویت می‌کند. یوهان ولفگانگ فون گوته به انسان‌هایی که آزارشان به حیوانات می‌رسید، اعتمادی نداشت.

لئوناردو داوینچی، گیاه‌خوار دوراندیش



به سختی میتوان حوزهای را یافت که او نبوغ خود را در آن به نمایش نگذاشته باشد. لئوناردو داوینچی (زاده1452) هنرمند، آرشیتکت، دانشمند، کاشف و فیلسوفی بود که با پیشگویی‌هایش به آیندگان هشدار می‌داد. وی در یکی از نوشته‌هایش چنین می‌گوید:«زمانی می‌رسد که انسان‌هایی همچون من به حیوان‌کش‌ها با همان چشمانی می‌نگرند که به انسان‌کش‌ها می‌نگریستند.»

اثرات و فواید رژیم گیاه خواری برای سلامتی بدن و رسیدن به تناسب اندامی ایده آل بسیار است. رژیم گیاه خواری فواید بسیاری بر بدن و سلامتی دارد، البته زمانی فواید خود را نشان می دهد که یک برنامه درست و دقیق داشته باشید.

با رژیم غذایی گیاه خواری سالم، بیماری هایی مانند سرطان، چاقی و دیابت را می توانید از خود دور کنید و سالم و سلامت باشید. در مقابل اگر این رژیم غذایی مقوی نباشد و بدن با بعضی از کمبود ها مواجه شود، می تواند با خود پوکی استخوان و کم خونی و … را به همراه داشته باشد.

افرادی که رژیم غذایی گیاه خواری دارند، عادت های غذایی شان با هم متفاوت است. برخی از افراد لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف می کنند و برخی ها نیز گوشت را از غذای خود حذف می کنند. یک سری از افراد نیز می باشند که نیمه گیاه خوار هستند و از غذاهای دریایی در برنامه غذایی خود استفاده می کنند.

در رژیم غذایی گیاه خواری هنگامی که گوشت و لبنیات را به کل از غذای خود حذف کنید، ممکن است که سلامتی خود را به خطر بیندازید، بهتر است که این کار را آرام آرام انجام دهید تا بدن آمادگی لازم را داشته باشد. رژیم گیاهی درست، استفاده از میوه و سبزیجات، غلات و حذف مواد چرب و مضر و نوشیدنی های شیرین می باشد.