33 سال پیش در چنین روزی دردناکترین واقعه تاریخ لیورپول رخ داد.
پانزدهم آپریل 1989 لیورپول در نیمهنهایی جام حذفی با ناتینگهام فارست بازی داشت.
به گزارش هاژه، پس از فینال هیسل که درگیری هواداران به کشته شدن 39 نفر انجامید، تصمیم گرفته شد در ورزشگاهها از فنس استفاده شود. پیش از این در استادیوم کشورهای آمریکای جنوبی از این وسیله استفاده میشد تا مانع از ورود تماشاگران به زمین شوند. روشی که نیروهای پلیس در مواقع اضطراری به کار میبرند و راه حل سادهای است برای از بین بردن فشار موجود.
استفاده از این وسیله اما باعث شد فاجعه دیگری رخ بدهد. این بار در انگلیس در وزشگاه هیلزبروی شفیلد این اتفاق افتاد. دو تیم لیورپول و ناتینگهام فارست در نیمه نهایی FA کاپ 1989 در این استادیوم به مصاف هم رفتند. این بازی به صورت زنده از تلویزیون پخش میشد. هواداران زیادی از لیورپول برای تشویق تیمشان به ورزشگاه رفته بودند. بیشتر آنها به خاطر ترافیک زیاد، چند دقیقه پیش از آغاز بازی رسیدند. محل حضور آنها در بخش غربی هیسل بود که لپینگلن نام داشت. در این محل قبلا به خاطر فشار جمعیت، اتفاقاتی رخ داده بود که در یکی از آن ها 38 نفر از هواداران تاتنهام مجروح شدند اما این بار به یک فاجعه تبدیل شد.
حضور فراوان تماشاگران در یک ساعت مشخص به علت ترافیک موجود باعث شد ازدحام زیادی در ورودیها به وجود بیاید. به همین خاطر رییس پلیس به هواداران اجازه داد رایگان و بدون نوبت از در پشتی وارد ورزشگاه شوند، تصمیمی که برای همه گران تمام شد. بازی آغاز شد. ورودی که به بخش غربی منتهی میشد، به پنج پخش تقسیم میشد که با فنس جدا شده بودند. در حالی که هنوز چهار بخش پر نشده بود، قسمت مرکزی پر از تماشاگر بود. در مقابل این بخش، جمعیت زیادی بودند که قصد داشتند به قسمتهای کناری بروند.
تعداد زیاد هواداران باعث شد به افرادی که داخل هستند فشار بیاید. افرادی که در ردیف های جلویی حضور داشتند، به فنسها چسبیده بودند و تنها کاری که میتوانستند انجام بدهند این بود که فریاد بکشند و کمک بخواهند. در این لحظات، گروبلار (دروازهبان لیورپول) متوجه این موضوع شد و پلیس را در جریان گذاشت اما آنها اعلام کردند در این بینظمی نمیتوانند فنسها را باز کنند. به همین خاطر او به سمت داور دوید تا بازی را متوقف کند. زمانی که آن محل از جمعیت خالی شد، عمق فاجعه مشخص شد. 96 نفر جان خود را از دست دادند و 766 نفر مجروح شدند. همه آنها هواداران لیورپول بودند که به خاطر فشار جمعیت آسیب دیدند یا کشته شدند.
فاجعه هیلزبورو باعث شد فنسها برای همیشه از ورزشگاه های انگلیس برداشته شوند.
روزنامه ی سان چهار روز پس از فاجعه برای بیگناه نشان داده دولت مارگارت تاچر، هواداران را مقصر این موضوع دانست و موجب دشمنی لیورپول با دولت وقت و این روزنامه شد.
روزنامه سان چهار دهه است در لیورپول تحریم شده است.