تاریخ: ۱۴۰۱/۱/۲۳
مراقب قارچ های مرگ آور باشید

مراقب "قارچ های مرگ آور" باشید/ قارچ های خودرو هیچ برتری بر قارچ های بسته بندی شده ندارند



در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های متنوع قارچی می شوند.

دکتر میکائیلی متخصص قارچ شناسی پزشکی گفت:

قارچ های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند .

به افراد توصیه می شود قارچ های خودرو نخورند و حتی از روی کنجکاوی هم به قارچ ها دست نزنند چون ممکن است سم از طریق دست آلوده به مخاط و دهان فرد برسد.

مسمومیت های قارچی به دو گروه تقسیم می شود ، گروه اول مسمومیت حاصل از آلودگی مواد غذایی به کپک های  سم زا می باشند که این گروه جز مسمومیت های غذایی است.

گروه دوم از مسمومیت های قارچی به وسیله قارچ های چتری سمی ایجاد می شوند که مرگبارترین مسمومیت در این گروه را "مسمومیت آمانیتایی "می گویند.

سم آمانیتین بسیار کشنده بوده و با پختن و جوشاندن و شستن قارچ از بین نمی رود و این سم چون هیچگونه پادزهری ندارد با تخریب بافت کبد باعث ایجاد یک سندرم هپاتو رنال شده و بسیار مرگبار است.

این مسمومیت بین ۶ تا ۷۲ ساعت و بطور متوسط حدود ۱۲ ساعت علامتی ندارد و  این زمان و شروع اولیه علایم بهترین زمان مراجعه برای درمان است.

علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال ، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی و کما است‌ که در صورت تاخیر در درمان ،مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

برخی قارچ های واجد این سم، بسیار شبیه قارچ های خوراکی خودرو هستند و تشخیص این قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است.

بنابراین تکیه بر روش های غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.

افرادی که قارچ مشکوک مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی مراجعه کنند چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.