تاریخ: ۱۴۰۱/۱/۲۰
تولید هر کیلو موادغذایی چقدر آب نیاز دارد؟

بخش‌های وسیعی از جهان درگیر کمبود آب و خشکسالی است. رفع نیاز غذایی میلیاردها انسان به آب زیادی احتیاج دارد. نیاز آب برای تولید برخی از محصولات باور نکردنی است.

گندم و جو



تولید هر کیلو گندم به یک هزار و 470 لیتر آب نیاز دارد. تولید جو به اندکی کمتر آب نیاز دارد و برای هر کیلو به یک هزار و 300 لیتر می‌رسد. تولید گندم جهان در سال 2020برابر با 776/92 میلیون تن بوده است. کشورهای هند، روسیه، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان گندم در جهان هستند.

 

گوشت گاو و مرغ



برای تولید هر کیلو گوشت گاو به 15هزار و 490 لیتر آب نیاز است. در مقابل گوشت گاو گوشت مرغ به آب کمتری نیاز دارد. تولید هر کیلو گوشت مرغ به 4 هزار لیتر آب نیاز دارد.

 

تخم مرغ، اندکی کمتر از مرغ



اگر برای تولید هر کیلو گوشت مرغ 4 هزار لیتر آب نیاز باشد، برای تولید هر کیلو تخم مرغ نیز 3 هزار و 300 لیتر آب مصرف می‌شود. در آلمان مصرف سرانه تخم مرغ بطور متوسط  214 عدد در سال است. در این کشور 17میلیارد و 500 میلیون تخم مرغ در سال مصرف می‌شود.

 

یک لیتر شیر



تولید هر لیتر شیر نیاز به 600 لیتر آب دارد. تولید شیر گاو در سال 2020 در سراسر جهان بالغ بر 539/53 میلیون تن بوده است. آمریکا بزرگترین تولید کننده شیر در جهان است. آلمان بزرگترین تولید کننده در اتحادیه اروپا است. هند با 99 میلیون تن سومین تولید کننده بزرگ جهان است.

 

هلو، سیب و لیمو



تولبد هر کیلو هیلو به 910 لیتر آب نیاز دارد. هر کیلو سیب 700 لیتر آب و هر کیلو لیمو به 360 لیتر آب نیاز دارد.

 

خیار، گوجه و هویج



خیار از میان صیفی‌جات از همه بیشتر به آب نیاز دارد. برای تولید هر کیلو خیار 350 لیتر آب نیاز است. هویج با مصرف 130 لیتر در میانه جای گرفته و گوجه‌فرنگی  با مصرف 110 لیتر آب به کمترین میزان آب برای رشد نیاز دارد.