علیرغم گمان برخی مبنی بر اینکه فولکلور تنها به گذشته و مردمان کهن تعلق دارد باید گفت که اگرچه فولکلور میراثیست که از اجدادمان به ما رسیده لیکن در زمان حال و در اجماع کنونی نیز، بیشتر رفتارها، خلق و خو و سبک زندگیمان ریشه در سیاق و منوال حیات اسلافمان دارد.
این فولکلور بوده که در ددمنشانهترین یورشها از هویت ملی پاسداری کرده است. گزاف نیست اگر بگوییم که ملتهایی که هنوز چراغشان روشن است و در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، هنری، علمی و ادبی سخنی برای گفتن دارند، فولکلور بن مایه بستر اجتماعییشان بوده است. از همین روست که هنگامی فولکلور را از مردمانی دریغ کردهاند ریشه آنها را خشکاندهاند.
صلاح خضری، از زمره کسانییست که در این وادی درخورتوجه، زندگانی خود را برای حفظ و اشاعه فولکلور وقف کرده است؛ خواننده، نوازنده و محقق موسیقی که از سال 1370 کماکان درگیر جمعآوری، آرشیو و انتشار آثار بیتخوانان و حیرانخوانان خوشخوانان کوردستان بوده است.
پایگاه خبریتحلیلی هاژه برای دومین سال پیاپی به منظور پاسداشتِ تلاشهای داوطلبانه شهروندان مهابادی و ارج نهادن به فعاليتها و مشاركت آنها در ادارۀ امور، سهيمشدن و تأثيرگذاریشان در تصميمگيریها و ادارۀ شهر، براساس ضوابط، معیارها و ویژگیهای تعیین شده از جانب کمیته داوری هاژه، اقدام به انتخاب «15 شهروند شایسته مهاباد در سال 1400 » در بخشهای متفاوت از جمله ادبی، هنری، انساندوستی، پدیده، علمی، شجاعت، افتخار،بخشندگی، محیط زیست و استمرار کرده است.
بیانیهی 15شهروند شایسته مهاباد در سال 1400 از نگاه هاژه را در این لینک بخوانید.
نفر سیزدهم از این لیست آقای صلاح خضری است.
آقای خضری موسیقی مقامی کوردهای ایران، ترکیه، عراق و سوریه را در قالب متن، صدا و تصویر آرشیو کرده و بدین جهت از نابودیشان حراست کرده است؛ بیشتر از 130 برنامه تلویزیونی و 200 مستند در رابطه با موسیقی مقامی و فولکوریک کوردی ساخته است؛ در برگزاری چندین فستیوال موسیقی در مهاباد، سنندج، سردشت، ههولیر و رانیه نقش پرنگ داشته است؛ با اداره فرهنگ و سندیکای هنرمندان اقلیم کوردستان همکاری و ارتباط مستمر داشته است.
از این رو به منظور تکریم از فعالیتها و ارج نهادن به احساس مسئولیت شهروندان و همچنین برجستهسازی سرمایههای اجتماعی و فرهنگی شهر، نشان شهروند شایسته در بخش استمرار به صلاح خضری اهدا میشود.
صلاح خضری متولد 1352 است.