در بسیاری از جوامع همچون جامعه ما این فولکلور است که ادامه حیات فرهنگی و بالندگی زبان را حفظ کردە و میکند و میتواند داشتههای فرهنگی یک ملت را به نسل بعدی منتقل سازد. از این رو فولکلور میتواند نقش بە سزایی در هویت و هویتخواهی در مبارزه با خودباختگی فرهنگی ایجاد کند.
کوردستان سرزمینی است که تمام بُرشهای زندگیاش با لحن و نوا عجین شده است. بیت شاخصترینِ این نواها در ناحیهی موکریان بوده و بهنوعی میتوان آن را یکی از خصیصههای فرهنگیِ مختصِ این ناحیه برشمرد.
پایگاه خبریتحلیلی هاژه برای دومین سال پیاپی به منظور پاسداشتِ تلاشهای داوطلبانه شهروندان مهابادی و ارج نهادن به فعاليتها و مشاركت آنها در ادارۀ امور، سهيمشدن و تأثيرگذاریشان در تصميمگيریها و ادارۀ شهر، براساس ضوابط، معیارها و ویژگیهای تعیین شده از جانب کمیته داوری هاژه، اقدام به انتخاب «15 شهروند شایسته مهاباد در سال 1400 » در بخشهای متفاوت از جمله ادبی، هنری، انساندوستی، پدیده، علمی، شجاعت، افتخار،بخشندگی، محیط زیست و استمرار کرده است.
بیانیهی 15شهروند شایسته مهاباد در سال 1400 از نگاه هاژه را در این لینک بخوانید.
نفر سوم از این لیست آقای احمد بحری ادیب، نویسنده و پژوهشگر مهابادی است.
احمد بحری چهرهایی ادبیست که سالهای بسیاری از عمر پربار خود را صرف گردآوری، تحقیق و حاشیهنویسی بر بیتهای موکریان نموده است. ایشان تاکنون متنِ بالغ بر ٩٤ بیت را گرد آورده که پس از حذف نسخههای ناقص، مجموعِ روایتهای آنها بالغ بر ١٢ جلد خواهد بود که امسال جلد چهارم از این مجموعه منتشر شد.
به پاس قدردانی از زحمات بیبدیل ایشان در تالیف این گنجینه گرانبها و همچنین معرفی و برجستهسازی سرمایههای اجتماعی و فرهنگی شهر، نشان ادبی شهروند شایسته 1400 در بخش ادبی به آقای احمد بحری اهدا میشود.
احمد بحری در سال 1336 در روستای تپهرش مهاباد به دنیا آمد. معلم بازنشسته است و مدیر مسئول مجله مهاباد؛ مجلهای که از با سابقهترین مجلههای کوردی به شمار میرود. احمد بحری مولف چندین کتاب از جمله پاییزە، فەرهەنگی باڵندە و ئەو پیاوەی نابێ فەرامۆش بکرێ نیز بوده است.