تاریخ: ۱۴۰۰/۱۲/۷
150هزار اوکراینی از کشور گریخته‌اند
آخرین تحولات بحران اوکراین
‌ 
 
 

آلمان به اوکراین تسلیحات ضد تانک و موشک می دهد

دولت آلمان در یک چرخش سیاسی، تحویل یک محموله تسلیحات به اوکراین را در تایید کرد و اولاف شولز صدراعظم این کشور در توییتر نوشت: وظیفه ما این است که از اوکراین در دفاع از ارتش متجاوز پوتین تا حد توان خود حمایت کنیم.

برلین یک هزار سلاح ضد تانک و 500 موشک زمین به هوای استینگر را از ذخایر ارتش خود به کی‌یف عرضه خواهد کرد.

 

 

بایدن کمک نظامی 350 میلیون دلاری به اوکراین را تایید کرد

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که این کشور 350 میلیون دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین ارائه خواهد کرد.

آنتونی بلینکن در بیانیه‌ای گفت: «این بسته شامل کمک‌های دفاعی بیشتر برای کمک به اوکراین به منظور مقابله با تهدیدهای زرهی، هوابرد و سایر تهدیدهایی است که اکنون با آن مواجه است، خواهد بود.

واشنگتن قبلاً از ذخایر تسلیحاتی ایالات متحده برای تامین تجهیزات اوکراین در ماه های پایانی سال 2021 و سپس در دسامبر استفاده کرده بود. بلینکن گفت که در مجموع، طی سال گذشته، ایالات متحده بیش از یک میلیارد دلار کمک امنیتی به کیف اختصاص داده است.

اوکراین سلاح‌های ضد تانک جاولین و موشک های استینگر را برای سرنگونی هواپیما درخواست کرده است.

 

 

یونان می گوید شش شهروندش در اوکراین کشته شده‌اند

آتن می گوید شش شهروند یونانی‌اش در اثر بمباران روسیه در نزدیکی شهر بندری ماریوپل در جنوب شرقی این کشور کشته و شش تن دیگر زخمی شدند.

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان در بیانیه ای گفت: «مرگ اتباع ما منجر به بروز اندوه و خشم برای این حمله غیرقابل قبول روسیه علیه غیرنظامیان شد».

وزارت خارجه یونان گفت که بمباران در حومه روستاهای سارتانا و بوگاس رخ داده است و اضافه کرد در میان مجروحان یک کودک نیز وجود دارد.

 

 

برلین درباره ارسال آر پی جی به اوکراین از طریق کشور ثالث در حال مذاکره است

وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که دولت آلمان در حال مذاکره بر سر تصویب تحویل 400 نارنجک راکتی (RPG) به اوکراین از طریق یک کشور ثالث است، اما تصمیم نهایی در مورد این کار گرفته نشده است.

آلمان سیاست دیرینه ای مبنی بر عدم صدور سلاح به مناطق جنگی دارد که تا حدی ریشه در تاریخ خونین قرن این کشور دارد.

 

 

ارتش روسیه دستور گسترش پیشروی در اوکراین را صادر کرد

وزارت دفاع این کشور می‌گوید پس از اینکه کی‌یف از برگزاری مذاکرات در بلاروس امتناع کرد، به ارتش روسیه دستور داده شد تا حملات خود را «در همه جهات» در اوکراین گسترش دهد.

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی ارتش روسیه در بیانیه ای گفت: پس از اینکه طرف اوکراینی روند مذاکرات را رد کرد، امروز به همه یگان ها دستور داده شد تا پیشروی خود را در همه جهات مطابق با نقشه های عملیات توسعه دهند.

 

 

دبیرکل پناهندگان سازمان ملل می گوید 150هزار اوکراینی از کشور گریخته اند

کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد که از زمان آغاز حمله روسیه به روسیه، بیش از 150 اوکراینی از کشور گریخته اند.

فیلیپو گراندی در توییتی نوشت: « شمار آوارگان در اوکراین  رو به افزایش است، اما وضعیت نظامی تخمین تعداد و ارائه کمک‌ها را دشوار می‌کند».

 

 

رئیس جمهور لهستان می گوید اتحادیه اروپا باید مسیر عضویت اوکراین را سرعت ببخشد

آندری دودا، رئیس جمهور لهستان گفت که اتحادیه اروپا باید مسیر عضویت اوکراین را تسریع بخشد و افزود که کی‌یف همچنین باید به بودجه اتحادیه اروپا برای بازسازی دسترسی داشته باشد.

دودا در توییتر نوشت: لهستان از یک مسیر سریع برای عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت می کند. وضعیت نامزدی باید فوراً اعطا شود و مذاکرات عضویت بلافاصله پس از آن آغاز شود. اوکراین همچنین باید به بودجه اتحادیه اروپا برای بازسازی دسترسی داشته باشد. این چیزی است که اوکراین سزاوار آن است.»

 

 

زلنکسکی از ترکیه برای حمایت های نظامی تشکر کرد

رئیس جمهور اوکراین از همتای ترک خود رجب طیب اردوغان به خاطر حمایت نظامی و بشردوستانه آنکارا تشکر کرد و گفت که «ممنوعیت عبور کشتی های جنگی [روسیه] به دریای سیاه» برای کشورش بسیار مهم است.

ترکیه که کنترل تنگه‌های داردانل و بسفر را که دریای مدیترانه را به دریای سیاه متصل می‌کند در دست دارد، علیرغم درخواست فوری کی‌یف علناً هیچ گونه ممنوعیتی برای استفاده کشتی‌های جنگی روسیه از این کانال‌ها اعلام نکرده است.

روز جمعه، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که بر اساس کنوانسیون 1936 آنکارا نمی تواند کشتی های جنگی را که به پایگاه خود در دریای سیاه باز می گردند از عبور از تنگه ها منع کند. روسیه یک پایگاه دریایی بزرگ در دریای سیاه دارد.

 

 

روسیه پروازهای بلغارستان، لهستان و جمهوری چک را ممنوع می کند

روسیه حریم هوایی خود را به روی پروازهای بلغارستان، لهستان و جمهوری چک در یک سری اقدامات تلافی جویانه بسته است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که هر سه کشور حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای روسی بستند. چندین کشور اروپایی دیگر از جمله استونی، لتونی و اسلوونی نیز همین اقدام را انجام داده اند.

کاجا کالاس، نخست وزیر استونی در توئیتی نوشت: «در آسمان دموکراتیک جایی برای هواپیماهای دولت متجاوز وجود ندارد».

 

 

آنکارا از مسکو می‌خواهد تا حملات خود را متوقف کند

بر اساس بیانیه وزارت خارجه ترکیه، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه از مسکو خواسته است تا حمله خود را متوقف کند.

این وزارتخانه اعلام کرد که چاووش اوغلو درخواست خود را طی گفتگوی تلفنی با سرگئی لاوروف، همتای روس خود مطرح کرده است. در این بیانیه آمده است: چاووش اوغلو در جریان این تماس مجدداً تاکید کرد که آنکارا آماده میزبانی از رهبران روسیه و اوکراین برای برگزاری گفتگوهای صلح است.

 

 

فرانسه کشتی باری روسی را در کانال مانش توقیف کرد

پلیس دریایی فرانسه کشتی‌ای را توقیف کرده است که مقامات گمان می‌کنند متعلق به یک شرکت روسی است که به دلیل حمله مسکو به اوکراین مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

خبرگزاری ریانووستی روسیه به نقل از سفارت روسیه گزارش داد که سفارت روسیه در فرانسه به دنبال توضیح از مقامات درباره این توقیف است.

 

 

مکرون فرانسوی هشدار داد: «این جنگ ادامه خواهد داشت».

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد که جهان باید خود را برای جنگی طولانی بین روسیه و اوکراین آماده کند.

او در نمایشگاه سالانه کشاورزی فرانسه که یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های تقویم سیاسی این کشور است، گفت: «امروز صبح می‌توانم یک چیز را به شما بگویم - این که این جنگ ادامه خواهد داشت.

مکرون افزود: «این بحران ادامه خواهد داشت، این جنگ ادامه خواهد داشت و همه بحران‌هایی که با آن همراه می‌شوند، پیامدهای پایداری خواهند داشت».