تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۲۰
مرغ‌های دارای وزن و سن کم، سالم‌تر هستند!
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: مرغی که وزن و سن کمتری دارد سالم‌تر از مرغ با وزن و سن بالاتر است.

به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، کریم ذوالفقاری امروز در جلسه شورای معاونین سازمان جهاد کشاورزی کردستان، با بیان اینکه ما اکنون مازاد بر نیاز بازار استان گوشت مرغ تولید می‌کنیم، اظهار کرد: با کاهش وزن و سن مرغ می‌توانیم عرضه و تقاضا را به حد مطلوب خود برسانیم.

وی افزود: از سوی دیگر ما واردکننده گوشت قرمز 100 تا 120 هزار تُن در سال هستیم که این امر می‌تواند ضد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور باشد.

ذوالفقاری عنوان کرد: با توجه به اینکه امروز گوشت قرمز به یکی از اصلی‌ترین اقلام مصرفی سبد خانواده‌ها تبدیل شده است این مسئله می‌تواند بر سلامت جامعه تاثیرگذار باشد و کلسترول بالای افراد جامعه را به دنبال داشته باشد.

وی با عنوان اینکه تمام خانواده‌ها توانائی خرید گوشت قرمز را ندارند، اعلام کرد: یکی از راهکارهای تامین پروتئین موردنیاز خانوارها تولید گوشت سفید با قیمت مناسب در جامعه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: باید وزن و سن مرغ تولیدی کاهش پیدا کند تا کیفیت گوشت سفید را به حداکثر ممکن برسانیم و به دنبال عرضه مرغ سالمتر مصرف سرانه گوشت مرغ بالاتر رود.

وی با تاکید بر اینکه عزمی راسخ در وزارت جهادکشاورزی برای کاهش سن و وزن مرغ وجود دارد، افزود: باید ستاد کاهش وزن مرغ در استان و شهرستان‌ها با حضور متولیان بخش، نمایندگان فرمانداری‌ها، دامپزشکی، صنایع و معادن و اصناف هر 20 روز تشکیل شود.

ذوالفقاری در ادامه تشریح کرد: مرغ تا سن 42 روز نیاز چندانی به آنتی بیوتیک ندارد و بعد از سن 42 روز میزان احتمال ابتلا به بیماری در مرغ بیشتر شده و به مصرف دوز بیشتری از آنتی بیوتیک در مرغ نیاز می‌شود.

وی ادامه داد: در صورت استفاده آنتی بیوتیک در سنین بیش از 42 روز، ماندگاری آن در جگر، کلیه، سنگدان و دیگر اندام‌های مرغ بیشتر می شود که در صورت استفاده از این مرغ‌ها باعت ایجاد مقاومت‌های آنتی بیوتیکی در افراد جامعه می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان با بیان اینکه مرغی که وزن و سن کمتری دارد سالم‌تر از مرغ با وزن و سن بالاتر است، عنوان کرد: بحث کاهش سن و وزن مرغ کاملاً در راستای اجرائی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی قرار دارد چون نه تنها هدف تامین گوشت مرغ سالم است بلکه کاملاً اقتصادی و در راستای حمایت از تولید کننده و مصرف کننده می‌باشد.