برای یک بەربەسێڵ خوشمزه و البته اصیل کوردی باید از گوشت گوسفندی و ماست گوسفند استفاده کنیم.که اگر در دسترس نبود با هر گوشت دیگه و ماست دیگه ای هم میشه درست کرد و اونم خیلی خوشمزه ست.
مواد لازم:
· گوشت قرمز نیم کیلو
· ماست :دو کاسه بزرگ
· لپه:یک پیمانه
· آرد سبوسدار یا گندم:یک قاشق ق خ
· روغن مایع یا کره:به اندازه دلخواه
· نمک و زردچوبه و فلفل سیاه:بمقدار لازم
· تخم مرغ:یک عدد
· تره و نعنا تازه :مقداری
· پیاز:یک عدد
طرز تهیه:
اول گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت میدیم و به اندازه کافی آب میریزیم و میزاریم روی حرارت ملایم تا خوب بپزد. لپه را تمیز میکنیم و از نیم ساعت قبل اگر خیس کنیم خیلی بهتره.وقتی گوشتمون نیم پز شد لپه را هم میریزیم تا با گوشت بپزد و هر دوشون خوب نرم بشن.
ماست را داخل کاسه بزرگی ریخته و تخم مرغ و فلفل سیاه و نمک و یک قاشق آرد را میریزیم و با همزن دستی خوب میزنیم تا همه مواد مخلوط بشن. یک لیوان آب داخل ماست میریزیم و باز خوب هم میزنیم. حالا که گوشت و لپه پخته شدن دقت کنید قبل از اضافه کردن ماست گوشت باید دو لیوانی آب داشته باشه. ماست را کم کم به گوشت و لپه افزوده و همزمان باید با یک ملاقه دسته بلند هم بزنیم.به همزدن ادامه میدیم تا آبگوشتمون به جوش بیاد و قل بزنه.تا وقتی که جوش نیومده و قل نزده نباید دستمون رو برداریم.مثل آش دوغ باید مرتب هم بزنیم تا ماست بریده نشود.اگر نمک کم داشت نمکشو میزون میکنیم و زردچوبه را میریزیم و در قابلمه را میزاریم و روی حرارت ملایم میزاریم تا جا بیوفته و کمی غلیظ شود.در اخر نعنا و تره تازه را ریز خورد کرده و داخل روغن یا کره تفت میدیم و موقع کشیدن توی کاسه روی بربسیل با قاشق میریزیم.
این ابگوشت محلی کوردستان با نان و سبزی تازه که سبزیش اگر گشنیز هم داشته باشه خیلی خوشمزه ست.