عصر دیروز، در میان پخش برنامهها به مدت ده ثانیه، تصاویری از سران سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و صوت یکی از سخنرانیهای آنها روی آنتن شبکه یک دیده شد.
به گفته مسئولان پیگیریها برای منشأ این «خرابکاری» آغاز شده است. مسئولان فنی سازمان صدا و سیما میگویند احتمالا سرورها، مورد حمله هکری قرار گرفته است. البته اتفاقاتی مشابه نیز در شبکه قرآن، رادیو پیام و رادیو جوان هم رخ داده است.
واکنش صداوسیما به هک شدن شبکه یک
خبرگزاری صدا و سیما هم در توضیح این اتفاق نوشت: «افراد یا گروهی ناشناس دقایقی قبل تلاش کردند تا چند شبکه صدا و سیما را هک کنند. در میان پخش آنونس برنامه ها به مدت ده ثانیه، تصاویری از سران منافقین و صوت یکی از سخنرانی های آنها روی آنتن شبکه یک دیده و شنیده شد.
مسئولان فنی سازمان صدا و سیما می گویند احتمالا سرور، مورد حمله هکری قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، اتفاقاتی شبیه به این در شبکه قرآن، رادیو پیام و جوان هم رخ داده است».
توضیحات معاون فنی صداوسیما درباره ماجرای هک شدن
مدتی بعد در همین ارتباط رضا علیدادی، معاون توسعه و فناوری صدا و سیما، در توضیح این اتفاق به شبکه خبر گفت: باتوجه به اینکه زیرساختهای مد نظر از قبل در نظر گرفته شده بود، به نظر می رسد این اتفاق، کار سادهای نیست؛ کار فوقالعاده پیچیدهای است که به احتمال خیلی زیاد کسانی که صاحب این تکنولوژی هستند می توانند از بک دورها و امکاناتی که خودشان از قبل روی سیستم ها در نظر گرفتند، بهرهبرداری کنند و بتوانند به زیرساخت ها صدمه بزنند.
وی افزود: همکاران ما دارند بررسی می کنند. امیدواریم که در کوتاه ترین زمان ممکن بتوانیم خیلی سریع علت و محدوده مشکل را اعلام کنیم.
باید احتمال نفوذ انسانی در ماجرای امروز را هم جدی گرفت؟
خبرگزاری تسنیم در این رابطه هم نوشت: مسولان فنی صداوسیما از احتمال هک خبر دادهاند. همچنین معاون فنی صداوسیما در توضیحاتی که از شبکه خبر پخش شد احتمال داد که کشورهای صاحب تکنولوژی با استفاده از زیرساختهای موجود در تجهیزات این کار را کرده باشند. البته او تاکید کرد که هنوز هیچ کدام از احتمالات قطعی نیست و مسولان امر در حال بررسی موضوع هستند.
با این حال با توجه به اینکه پخش شبکه ها از طریق و در بستر اینترنت صورت نمیگیرد و اگر هم ارتباطاتی از این دست باشد، اینترانتی است، لذا باید در کنار سایر احتمالات، مساله امکان نفوذ عنصر انسانی را نیز در نظر گرفت و در این راستا تحقیقات لازم را انجام داد.
... به هر صورت وجود احتمال کمک عنصر نفوذی انسانی به اتفاق امروز، این ضرورت را برای مدیریت صداوسیما ایجاد میکند که در مساله نیروی انسانی و موضوعاتی مانند حراست و ... واکاویهای متناسبی صورت بگیرد.
خرابکاری منافقین در میان کوردها هم مسبوق به سابقه است
در بهار سال 1370 و در جریان جنگ اول خلیج فارس، سازمان مجاهدین خلق (منافقین) اقدام به کشتار مردم اقلیم کوردستان کرد.
هرچند سازمان مجاهدین خلق در سالهای گذشته این موضوع را انکار و عنوان کرده که درگیری آنان با نیروهای ایرانی بوده است اما شواهد و اسنادی وجود دارد که نشان میدهد منافقین پس از جنگ ایران با عراق و در حمایت از رژیم صدام در عملیاتی با عنوان «مروارید» اقدام به کوردکشی کردهاند.
در جنگ اول خلیج فارس و بهدنبال تضعیف رژیم بعث صدام، کوردها که سه سال پیش از آن توسط ارتش صدام در شهر حلبچه و خُرمال بمباران شیمیایی شده بودند، سعی در بازپسگیری مناطق کوردنشین کردند.
مسعود رجوی بهخواست مستقیم ارتش عراق، برای حفظ حکومت صدام و با بهانه حمله نیروهای جمهوری اسلامی ایران به پایگاههای مجاهدین خلق، نیروهای خود را به سمت مناطق کوردنشین فرستاد و با سرکوب کوردها منتظر ماند تا نیروهای ارتش بعث عراق که تمام آنها به جنوب رفته بودند، به شمال عراق بیایند.
رجوی مدعی شد که تیپهای رزمی شهر خانقین را به تصرف نظامی خود درآوردهاند و فرمان سریع جابهجایی و اعزام توپ، تانک و نیروی پیاده به این شهر را شبانه صادر کرد. شهر خانقین یک هفته روی خوش به خود ندید و بسیاری از نیروهای کورد مخالف رژیم صدام کشته شدند و بسیاری از خانههای مردم خانقین در این عملیات بهطور کامل ویران شد.
ارتش صدام پیش از حمله به کویت، شهرکها و روستاهای منطقهای بهنام «نوژول» واقع در شمال عراق را از حضور کوردها تخلیه، تعدادی از مردم آن منطقه را کشته و بسیاری را روانه ایران و ترکیه کرده بود.
پس از عملیات فروغ جاویدان (مرصاد) که منجر به شکست منافقین از ایران شد، صدام حفاظت و نگهبانی از «نوژول» را به سازمان مجاهدین خلق سپرد که با شروع جنگ اول خلیج فارس، نیروهای رجوی از پادگان اشرف به آن منطقه رفتند.
کوردها توانستند شهرهای موصل و سلیمانیه را به تسلط خود درآورند و سپس بهسوی شهرهایی مانند خوورماتو، کفری و گولاله پیشروی کنند. کافی بود تا کوردها از سهراهی سلیمانبیگ عبور کنند و به جاده اصلی برسند و بهسوی بغداد پیشروی کنند، در چنین موقعیتی، مقابله با آنان بسیار سخت میشد؛ اما ارتش بهاصطلاح آزادی بخش سازمان مجاهدین خلق در همین مرحله با اجرای عملیاتهای «مروارید 1 و 2» و سرکوب کوردها و پیشمرگهها در شهرهای مختلف مانع از پیشروی آنان شد.
همچنین بر اساس گزارش آژانس خبری پیامه، یک هفته پس از تسلط نیروهای کورد بر شهرهای شمالی عراق، نیروهای مجاهدین خلق ایران با پوشش کوردی و پوسترهایی از مسعود بارزانی و جلال طالبانی وارد کرکوک شدند، شبهنظامیان و پیشمرگان کورد کورکوک را غافلگیر کردند و موجبات کنترل دوباره شهر کرکوک توسط حکومت بعثیها را فراهم آوردند که در جریان آن بهگفته نیروهای کورد عراقی، صدها تن از ساکنین کورد کرکوک توسط اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران کشته شدند.