کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت ایلام گفت: افراد باید آگاه باشند که مصرف زیاد مواد غذایی پرچرب، بخصوص چربیهای حیوانی، گوشت، شیر و لبنیات پرچرب خطر بروز سرطان سینه و سرطان پروستات را افزایش میدهد.
به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، «آیت بسطامپور» اظهار کرد: برای پیشگیری از اضافهوزن، چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها مصرف انواع روغن و چربی را باید کاهش دادو از شیر و ماست و پنیر کمچرب بهجای پنیر خامهای و شیر و ماست پرچرب استفاده کرد.
وی افزود: مصرف غذاهای آماده و فست فودها ازجمله سوسیس، کالباس و پیتزا که حاوی چربی زیادی هستند، باید کاهش داده شود و از غذاهای بخارپز و آب پز بهجای کبابی و سرخکردنی بیشتر استفاده شود.
بسطامپور گفت: افراد میتوانند با مصرف محدود انواع شیرینیها و استفاده از شیرینیهای سده و بدون کرم یا خامه به مقدار کم به حفظ سلامتی و تناسباندام خود کمک کنند.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که افراد باید روغن جامد و نیمه جامد را حذف کنند و بهجای آن انواع روغنهای مایع با اسید چرب ترانس کمتر از دو درصد آنهم به میزان کم را جایگزین نمایند تا بهسلامتی خود کمک کنند.
بسطامپور تأکید کرد: مصرف بیشازحد مواد قندی و شیرینی باعث افزایش فشارخون و اضافهوزن میشود که هر دو خود نیز از عوامل اصلی ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی بشمار میروند.
وی از افراد خواست که بهمنظور حفظ سلامتی خودمصرف انواع مواد قندی، شکلات، نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی، شیرهای طعم دار، پاستیل، بستنی یخی، کیک و کلوچه و انواع سسهای سالاد و کچاپ و قهوه فوری را به حداقل برسانند.
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت ایلام به افراد توصیه کرد که بهجای مواد قندی از کشمش، خرما، توت خشک، میوه و سالاد و مواد سالم و طبیعی استفاده کنند تا به حفظ سلامتی و طول عمر خود کمک کنند.