تاریخ: ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
طرز تهیه سنگ سیر
 
 


طرز تهیه آش سنگ سیر :یک غذای فوق العاده خوشمزه و محلی شهرمون رو آوردم براتون، آش سنگسیر یکی از غذاهای خوشمزه و محلی منطقه کوردستانه که بیشتر تو فصل سرما و روزهای برفی درست میکنن، در ایام قدیم اصل این غذا با گوشت خرگوش درست میشد، مرد خونه وقتی میرفت شکار و خرگوش شکار میکرد خانم خونه هم باهاش این آش رو میپخت و افراد فامیل رو به صرف این خوشمزه جان دعوت می‌کرد.

امروزه با گوشت بو قلمون و غاز درست میشه، برای این آش از کشک محلی ترجیحا گوسفندی استفاده شه طعم بینظیری بهش میده، باید یک روز قبلش کشک رو بسابیدن یکم زمانبر و خسته کننده ست ولی میارزه، کشکتونو بهتره شب قبل با آب ولرم خیس کنید و بعد با دست ماساژ بدید و صاف کنید تا اگر دونه های کشک داخلش بود گرفته شه خب بسه دیگه بریم سراغ رسپی این خوشمزه.

 

مواد لازم برای تهیه سنگ سیر

·         چند تکه استخوان(قسمت گردن، بال و پشت بوقلمون باشه بهتره )

·         ترکیب سینه و ران بوقلمون بدون استخوان۵۰۰گرم

·         کشک گوسفندی ۲۵۰گرم

·         آب جوش ۸ لیوان

·         سیررنده شده ۳۵ گرم

·         ماش ۱ لیوان

·         برنج گرده محلی ۲۵۰ گرم

·         پیاز رنده شده۲۰۰گرم

·         نمک۱قاشق غذا خوری، فلفل سیاه نصف قاشق غذا خوری، پودر فلفل قرمز تند نصف قاشق غذا خوری، زرد چوبه ۱قاشق غذا خوری

 
 آخرین خبر | آموزش طبخ غذاي سنتي سنگه سير
 
 

طرز تهیه آش سنگ سیر خوشمزه

برای درست کردن آش سنگسیر ابتدا یک عدد پیاز رو با کره تفت دهید و زردچوبه بزنید سپس سیر رنده شده را اضافه کنید، زمانی که طلایی شد استخوانها رو بریزید و خوب سرخ کنید، نمک و چند عدد برگ بو و هشت لیوان آبجوش بریزید، درشو بذارید با حرارت ملایم حدود سه ساعت بپزه، بعد گوشتها و برگ بو را جدا کنید و بهش برنج رو شسته و داخل آب گوشت بریزید( ماش را قبلش با دو لیوان آب رو حرارت بذارید بیست دقیقه بجوشه و آب سیاهش رو دور بریزید و آبکش کنید و همراه برنج به آب گوشت اضافه کنید).

در قابلمه را بذارید تا بپزه، این آش نباید آبکی باشه چون موقع سرو با کشک فراوون مخلوط میشه گوشت سینه وران بوقلمون رو چرخ کنید، پیاز را رنده کنید، آبش رو بگیرید و به گوشت اضافه کنید، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه بزنید و خوب ورز بدید، به اندازه گردو برداشته با دست گرد کنید و تو روغن سرخشون کنید در تابه رو بذارید و حرارت کم باشه که مغز پخت شن

پیاز داغ فراوون هم با مخلوط کره و روغن مایع درست کنید. موقع سرو کشک رو با آش مخلوط کنید و با کوفته و پیاز داغ سرو کنید.

 

 
 

نکات مهم :

موقع سابیدن کشک آب جوش یا داغ نریزید چون حالت بریده بریده پیدا میکنه، با آب ولرم یا سرد باشه تا کشک صاف و یکدستی بهتون بده

اگر از کشک پاستوریزه استفاده کردید مواظب نمک غذا باشید شور نشه

بعضیها روی آش نعنا داغ میریزن من نریختم

این آش رو با عدس یا لپه هم درست میکنن ولی با ماش خیلی بهتره

سیر رو به هیچ وجه حذف یا کم نکنید تا طعم و مزه اصیلش حفظ بشه

این غذا بصورت تکنفره سرو میشه مثل تصویر سر سفره کشک اضافه و سیر بذارید که هرکی خواست بیشتر بریزه