تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
تاکید استاندار بر ممنوعیت فروش زنده مرغ و طیور در آذربایجان غربی
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد: ممانعت از فروش مرغ و طیور زنده در حاشیه و سطح شهرها به ویژه در جنوب این استان ضروری است.

به گزارش هاژه به نقل از ایرنا، قربانعلی سعادت روز شنبه در جلسه اضطراری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ارومیه افزود: آذربایجان غربی با همت مسئولان استانی و با پایش های انجام شده در زمینه ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، عاری از این بیماری است.
وی با اشاره به اینکه همکاری نهادهای مرتبط باید در راستای تداوم این روند ادامه یابد، اضافه کرد: در راستای جلوگیری از فروش مرغ زنده در شهرها، حمایت از کشتارگاه های مرغ که نیازمند سرمایه در گردش هستند، جزو برنامه های آینده در این استان است.
وی با تاکید بر تقویت پنج قرنطینه دام و طیور موجود در مبادی ورودی این استان اظهار کرد: در صورت نیاز به نیروی انسانی برای کنترل مبادی ورود طیور به استان از دانش آموختگان دامپزشکی استفاده شود.
سعادت با تاکید بر اهمیت برگزاری نشست با روحانیان در راستای ترویج استفاده از مرغ های کشتارشده در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی، بیان کرد: روحانیان جنوب استان می توانند در زمینه توجیه مردم نسبت به خودداری از خرید و فروش مرغ زنده در سطح شهرها و روستاها نقش مهمی داشته باشند.
وی افزود: استفاده از ظرفیت نهاد مردمی بسیج در زمینه پایش مناطق و زیستگاه های آبی و تالابی موثر است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی نیز گفت: تاکنون یکهزار و 150 نمونه برداری از لاشه پرندگان در این استان انجام شده و همه این نمونه ها از نظر ابتلا به سویه های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان منفی بوده است.
کامیار داهیم بیان کرد: برای تداوم پایش ها تا اردیبهشت سال آینده نیازمند یک میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار برای تامین ملزومات و مواد مورد نیاز در آزمایشگاه ها هستیم. 
وی با اشاره به اینکه در کشور 6 مسیر پروازی پرندگان مهاجر وجود دارد، ادامه داد: نگرانی مسئولان آذربایجان غربی به علت واقع شدن این استان در مسیر مهاجرتی پرندگان است.
وی با اشاره با اینکه ویروس موجود در کشور شباهت 100 درصدی با ویروس موجود در روسیه دارد و این ویروس در حال تغییر و جهش است، اضافه کرد: هم اکنون در آذربایجان شرقی آلودگی به این بیماری مشاهده و مقرر شده است تا هر گونه ورود طیور و تخم مرغ از این استان های آلوده ممنوع باشد.
بر اساس گزارش های رسیده و اعلام مسئولان هم اکنون اغلب کشورهای همسایه آلوده به آنفلوانزای تیپ جدید از نوع H5N8 هستند
این نوع متفاوت از H5N1 بوده و نوعی بیماری جدید پرندگان است که تا به حال انتقال انسانی آن گزارش نشده است ولی با احتیاط با آن برخورد می شود
 30 درصد از مرغداری های استان به علت تامین نقدینگی به زنده فروشی اقدام می کنند و در شرایط کنونی، پرندگان مهاجر و آبگیر و تالاب محل حضور پرندگان می تواند یک تهدید برای انتقال این بیماری باشد.