تاریخ: ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
پرداخت بخشی از نیم درصد درآمد شهرداری به کتابخانه‌های عمومی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، روز گذشته با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی در مهاباد جلسه انجمن کتابخانه‌ای این شهرستان برگزار شد.

خدیجه معصومی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: بیشترین چالش نهاد کتابخانه‌های عمومی در استان آذربایجان غربی، مربوط به پرداخت نیم درصد درآمد شهرداری‌ها است.

 

وی افزود: در صورتی که شهرداری‌ها اقدام به پرداخت نیم درصد درآمدی نکنند، سازمان امور مالیاتی مستقیما مبالغ را از حساب شهرداری کسر می‌کند و به نهاد کتابخانه‌های عمومی پرداخت می‌کند، چراکه این مبلغ حیات جاری کتابخانه‌های عمومی شهرستان است.

معصومی تصریح کرد: همواره از احداث کتابخانه‌های خصوصی در سطح شهر و روستاها حمایت می‌کنیم اما ملاک و معیار برای تزریق اعتبارات به شهرها، کتابخانه‌های عمومی زیر نظر اداره کتابخانه‌های عمومی است.

وی احداث کتابخانه عمومی در شهر خلیفان را یکی از ضرورت‌ها اعلام کرد و گفت: احداث کتابخانه عمومی تنها امانت کتاب و فضای مطالعه نیست، بلکه کارآفرینی، علم آموزی یکی از کارکردهای مهم کتابخانه‌ها است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی در پایان از راه‌اندازی سالن دوم کتابخانه فجر شهر مهاباد خبر داد و گفت: به منظور افزایش ارائه خدمات و توسعه فضا، بخش جدیدی در کتابخانه فجر این شهرستان برای قرائت  خانه در نظر گرفته شده و قرار است در آینده‌ای نزدیک راه‌اندازی شود.

چیا قادری رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان مهاباد نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه از پرداخت بخشی از نیم درصد درآمد معوقه شهرداری به این اداره خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه جلسات قبل شهرداری مهاباد باید 200 میلیون تومان در قالب نیم درصد درآمد شهرداری به نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان پرداخت کند تا این لحظه 53 میلیون تومان آن واریز شده است.

 

وی افزود: 200 میلیون تومان مصوب شده مربوط به سال گذشته و امسال است.

عارف خدرلو فرماندار مهاباد نیز از شناسایی روستاهای بالای 1 هزار 500 نفر جمعیت جهت احداث کتابخانه با مشارکت خیرین و انجمن‌های این شهرستان خبر داد و گفت: برای مناطق روستایی بخش خلیفان که اغلب دارای جمعیت کمتر از 400 نفر هستند باید یک کتابخانه سیار در نظر گرفته شود که به صورت دوره‌ای در بین روستاهای علاقه‌مند جا به جا شود.


 

خالق جلیل نژاد عضو شورای توسعه فرهنگ کتابخوانی موکریان و عضو انجمن حامی نیز در این جلسه اظهار کرد: 12 کتابخانه در روستاهای شهرستان مهاباد توسط انجمن حامی ایجاد شده که تمامی آنها دارای کتابدار هستند و ماهیانه‌ای بسیار جزئی برای آنها درنظر گرفته شده که آنهم توسط کتابدار برای کتابخانه هزینه می‌شود.

وی افزود: کتابخانه‌های ایجاد شده شامل 2 بخش بزرگسالان و کودکان با تجهیزات میز، قفسه و صندلی می‌باشد و قرار است در 3 روستای دیگر شهرستان ازجمله وسوکند نیز کتابخانه احداث شود.

جلیل نژاد در پایان اظهار کرد: اجرای طرح هادی در روستاها بدون دقت نظر ویژه بر مولفه‌های اجتماعی و فرهنگی ناقص و ناکارآمد است و بافت اجتماعی فعلی در جوامع روستایی با سال‌های گذشته متفاوت است، لذا ضرورت احداث کتابخانه و دسترسی کودکان و بزرگسالان جوامع روستایی به آن امری اجتناب ناپذیر است.