شامی کباب یکی از غذاهای سنتی محبوب ایرانی است که میتوان به عنوان وعده پیش غذا و یا وعده اصلی برای شام و ناهار میل کرد. در این مطلب با طرز تهیه این غذای ساده و خوشمزه آشنا میشوید.
در بعضی از مناطق کشور مانند شهرهای شمالی و لرستان در تهیه شامی کباب از رب انار استفاده میکنند. در ادامه شما را با طرز تهیه این نوع شامی کباب آشنا میکنیم و با توجه به مشکل وا رفتن کباب شامی که در بسیاری از مواقع پیش میآید هم، راه حلهایی ارائه میدهیم.
مواد لازم برای ۴ نفر
طرز تهیه شامی کباب که به آن در ادامه میپردازیم برای ۴ نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. مواد اولیه برای درست کردن شامی کباب بدین شرح است:
· گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
· سیبزمینی ۲ عدد متوسط
· پیاز یک عدد بزرگ
· تخم مرغ یک عدد
· آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
· گوجه فرنگی ۴ عدد
· روغن مایع سرخ کردنی به میزان لازم
· نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
· طرز تهیه شامی کباب | ترفندی برای وا نرفتن و سفت نشدن شامی
طرز تهیه شامی کباب
مرحله اول
در مرحله اول تهیه شامی کباب، سیب زمینیها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیب زمینیها را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه بریزید.
این کار را برای پیاز هم تکرار کنید و آن را به کاسه سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.
مرحله دوم
در گام بعدی گوشت چرخ شده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر ورز دهید تا یکدست شوند.
آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به کاسه محتوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورز دهید. ورز دادن را تا زمانی ادامه دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند و انسجام پیدا کنند.
► به این دو نکته توجه کنید:
نکته ۱: اگر مایه شامی کباب انسجام و یکدستی مناسبی ندارد، به آن یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد هنگام سرخ کردن شامی کباب وا نروند. دقت کنید که اضافه کردن تخم مرغ اجباری نیست و فقط برای افزودن انسجام به شامی کباب انجام میشود.
نکته ۲: برای خوشمزهتر شدن شامی بهتر است بعد از آماده شدن مایع شامی، قبل از اینکه آن را سرخ کنید مواد را با سلفون پوشانده و به مدت یک الی ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث خوشمزه تر شدن شامی کباب هنگام سرخ کردن میشود.
مرحله سوم
حالا نوبت سرخ کردن شامی کباب است. برای این کار یک تابه مناسب را انتخاب کنید و مقداری روغن مایع در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، مقداری از مایع شامی کباب را با قاشق بردارید و بر کف دست بگذارید و آن را در کف دست صاف کنید و در تابه بگذارید تا سرخ شوند. (میتوانید برای مغز پخت شدن بیشتر شامیها، یک سوراخ وسط آنها ایجاد کنید).
بعد از اینکه یک طرف شامی کبابها سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. بعد از اینکه تمام شامیها را سرخ کردید. گوجهها را بشویید و به دو نصف تقسیم کنید و درون تابه آنها را سرخ کنید.
مرحله آخر
و در نهایت شامی کباب را به همراه گوجههای سرخ شده، رب انار در صورت تمایل، برنج یا نان و در کنار سبزی خوردن، ماست یا ترشی سرو کنید.
نکاتی در تهیه شامی کباب
۱- میتوانید برای تنوع در طعم شامیها از دستور پخت شامیهای هندی هم استفاده کنید.
طرز تهیه شامی کباب هندی: در دستور پخت شامی کباب هندی از لپه نیز استفاده میکنند. به این صورت که گوشت و لپه را آبپز میکنند. سپس همه مواد را به جز سبزیجات با هم در غذاساز میریزند و به صورت خمیر درمیآورند. سپس سبزیجات را به صورت ساطوری خرد میکنند و به مایه شامی کباب اضافه میکنند. مایه شامی کباب هندی را به اندازه یک توپ پینگپنگ درمیآورند و در روغن داغ شده، سرخ میکنند.
۲- به میزان گوشتی که در شامی کباب استفاده میکنید، دقت کنید. اگر میزان گوشت در شامی کباب نسبت به دیگر مواد زیاد باشد، باعث سفت شدن شامی کباب میشود.
۳- برای اینکه شامی کباب طعمی ترش به خود بگیرد. میتوانید به مایه آن مقداری رب انار اضافه کنید.
۴- اضافه کردن مقداری نان آسیاب شده یا آرد سوخاری در کنار آرد نخودچی باعث جلوگیری از سفت شدن شامی کباب میشود.
۵- میتوانید برای داشتن دورچین زیباتر هنگام صرف شامی کبابها، چند عدد سیب زمینی را خلالی و سرخ کنید و در کنار شامیها میل کنید.
۶- با توجه به ذائقهتان برای داشتن طعمی بهتر میتوانید کمی پودر سیر به مایه شامی اضافه کنید.
۷- در تهیه شامی کباب استفاده از گوشت گوساله بهتر از گوشت گوسفند است، زیرا چربی گوشت گوساله کمتر است و باعث لذیذتر شدن شامی کباب میشود.
۸- برای اینکه شامی کباب شما حالت کشداری پیدا کند. به جای استفاده از گوشت چرخکرده، گوشت گوسفند را بپزید و ریشریش کنید و به مواد اضافه کنید.
۹- بهتر است از تابه نچسب برای سرخ کردن شامی کباب استفاده کنید تا میزان روغن کمتری را مصرف کنید.