تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
ممنوعیت عرضه مرغ با وزن بالا در استان کوردستان

مدیر بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کوردستان گفت: از اواخر دی، عرضه مرغ بیش از 2 کیلو و 400 گرم در مراکز عرضه مرغ در کوردستان ممنوع می‌شود.

 

خالدی جعفری روز شنبه 18 دیماه اظهار داشت: با اشاره به نگاه سنتی حاکم نسبت به اندازه و وزن مرغ، مصرف‌کنندگان خواهان مرغ بالای 2 کیلوگرم هستند در حالی که وزن مناسب مرغ باید بین یک کیلو و 200 گرم تا یک کیلو و 800 گرم است.

وی از برنامه‌ریزی پلکانی برای رسیدن وزن مرغ به استاندارد لازم تا چند سال آینده خبر داد و گفت: میزان و بازدهی تولید گوشت مرغ در واحدهای با طول دوره پرورش 35 روز به مراتب بهتر از پرورش به شیوه معمول است چون بروز بیماری‌ها و وقوع تلفات در این دوره‌های کوتاه‌مدت کاهش می‌یابد.

جعفری کاهش چربی لاشه و ارتقاء کیفیت غذا، کاهش طول دوره پرورش، کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش هزینه‌های تولید، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش مرگ و میر طیور، کاهش مصرف سوخت و امکان افزایش تعداد دفعات جوجه‌ریزی را از مهم‌ترین مزایای تولید و مصرف مرغ گوشتی با سایزهای استاندارد جهانی عنوان کرد.

جعفری افزود: کار اطلاع‌رسانی و آماده‌سازی زیرساخت‌ها از اوایل آذرماه امسال در استان آغاز شد و به صورت پلکانی در حال اجراست.

وی با بیان اینکه 50 درصد مرغ تولیدی استان به دیگر استان‌های کشور صادر می‌شود، افزود: طرح کشتار مرغ با وزن کم، هم اکنون در بازار بهمن تهران که از میدان‌های معیاریی عرضه مرغ است و عمده خوراک آن از کوردستان تأمین می‌شود، با وزن لاشه 2 کیلو و 300 گرم آغاز شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی از تلاش استان‌های کشور برای تأمین زیرساخت‌های اجرای این طرح خبر داد و افزود: از آنجا  کوردستان رتبه نهم کشور و اوّل 8 استان منطقه غرب را دارد، اجرای این طرح در کوردستان ضروری است.

در استان کوردستان 718 واحد مرغداری صنعتی دارای مجوز با ظرفیت 57 میلیون قطعه مرغ در سال وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود، تولید امسال این واحدها 75 هزار تن گوشت مرغ باشد.

منبع: فارس