به گزارش هاژه، سالهاست که بسیاری از مشتریان خودروهای داخلی با پیروی از الگوهای جهانی به تیونینگ ظاهری و باطنی خودروهای تولید داخل دست می زنند ولی همچنان چنین تغییراتی از دید پلیس ممنوع بوده و غیر مجاز تلقی می شود.
از نظر پلیس راهنمایی و رانندگی، هرگونه تغییرات در سیستم موتوری و ارکان خوردو ممنوع است.
چراغهای LED چشمکزن و بسیار قوی، استفاده از رینگ و لاستیکهای اسپرت و غیراستاندارد، کاهش ارتفاع خودرو، استفاده از فرمانهای کوچک که تسلط راننده بر خودرو را کاهش می دهد و نصب آینه های غیر استاندارد و نا متعارف، از نظر راهنمایی و رانندگی ممنوع و پلیس درصورت مشاهده با چنین مواردی برخورد می کند.
اگرچه برخی از شهروندان نصب اینگونه تجهیزات را عامل زیبایی و اسپرت شدن خودروی خود می دانند و مشاهد میشود که برخی از مالکان اقدام به نصب تجهیزات پلیسی مانند چراغ های چشمک زن LED آبی و قرمز و یا چراغ گردان بر روی خودروهای خود میکنند، اما بر اساس قانون نصب تجهیزات پلیسی بر روی خودروهای شخصی و فاقد مجوز بر خلاف قوانین و مقررات بوده و پیگرد انتظامی و امنیتی در پی خواهد داشت.
در تازهترین اظهارت، فرمانده انتظامی شهرستان مهاباد نیز نسبت به استفاده از چراغهای LED در خودروها هشدار داده است.
سرهنگ محمد توحیدی در این رابطه به خبرنگار هاژه گفت: بر اساس بند ۱۰۰ ماده یک و مادههای ۱۸۵ و ۱۸۶ آیین راهنمایی و رانندگی تنها وسایل و تجهیزات امدادی، انتظامی و خدماتی مجاز به داشتن چراغ LED پلیسی و خدماتی بوده و سایر خودروها حق استفاده از این چراغها را ندارند.
وی افزود: نصب هرگونه چراغهای پلیسی مغایر قانون بوده و برای متخلفان جریمه ۵۲۵ هزار ریالی با کد ۲۰۳۶ اعمال میشود.
توحیدی تصریح کرد: در برخی موارد که استفاده از این وسایل حادثه ساز باشد و یا آسایش شهروندان را به خطر اندازد، پلیس نسبت به توقیف خودرو هم اقدام میکند.