به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، در سایه خواب مسوولان مهاباد، جهادآباد امروز صحنه به جان انداختن سگهای جنگی بود و دهها نفر تماشاچی از نزدیک شاهد این حیوان آزاری بودند.
اگرچه به جان انداختن عمدی سگها مصداق بارز حیوان آزاری است، معلوم نیست این تجمع بزرگ در حاشیه یکی از محورهای مواصلاتی شهرستان مهاباد و در جهادآباد چگونه برپا شده است.
حضور دهها حیوان آزار از شهرهای دور و نزدیک و گردهمآیی برخی افراد درحالی صورت میگیرد که این مراسم ساعتها به درازا کشیده و هیچ یک از مسوولان شهرستان از آن اطلاع نداشتهاند.
انجام این حیوان آزاری آشکار آنهم در این روزهای کرونایی بسیاری از شهروندان مهابادی را در شوک فرو برده است.
رسانهها، شهروندان و مدافعان حقوق حیوانات در مهاباد بارها از مسوولان خواستهاند برای جلوگیری از حیوان آزاری تلاش و جدیت بیشتری داشته باشند.
به گفته بخشدار بخش مرکزی شوراها و دهیاریها روستاهای اطراف مسوولان را در جریان نگذاشتهاند تا در جریان اتفاقات امروز قرار بگیرند.
علی بیژنفر در گفتگو با خبرنگار هاژه افزود: نیروهای انتظامی با تأخیر اطلاع پیدا کرده و زمانیکه به محل رفتند، پایان مراسم بوده است.
به گزارش هاژه، مجازات حیوان آزاری موضوعیست که در سالهای اخیر ذهن دوستداران محیط زیست و حیات وحش را درگیر کرده است. با پیشرفت تکنولوژی و همچنین فضای مجازی موجب شده است که بسیاری از رفتارهای نادرستی که با حیوانات شده بود از نظرها دور نماند.
به طور کلی در قوانین ایران، رویکرد مبتنی بر حمایت غایی از حیوانات مفقود است و نظام حقوقی کشور از خلاء قواعد حقوقی در این زمینه رنج میبرد و در پیشگیری از حیوانآزاری به نحو متناسب و مؤثر، ناتوان است. برخی دادگاهها نیز به رغم خلاءهای قانونی، از حداقل ظرفیتهای موجود در قوانین، حداکثر بهره را برده و در موارد متعددی به مقابله با حیوان آزاران پرداختهاند، هرچند ضمانتهای اجراهای قانونی موجود، پیشگیرانه و بازدارنده نیست.