تاریخ: ۱۴۰۰/۸/۲۶
خانه 1330 مهاباد «جایزه معمار» سال 1400 کشور را کسب کرد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، خانه 1330 مهاباد مقام سوم «جایزه معمار» کشور در سال 1400 را از آن خود کرد.

 

شراره مسرور مدیر خانه 1330 در این خصوص به خبرنگار هاژه گفت: جایزه معمار هر ساله در مهرماه برگزار می شود و یکی از رویدادهای مهم معماری کشور ایران محسوب می گردد.

 

وی افزود: در  این رویداد مانند سال‌های قبل در چهار گروه مسکونی تک واحدی، مسکونی آپارتمانی، عمومی و بازسازی پروژه‌های برگزیده انتخاب شدند و خانه 1330 مهاباد مقام سوم جایزه معمار 1400 را کسب کرده است.

مسرور تصریح کرد: مرمت این بنا توسط گروه معماری کانی سواران و معمار مسوول این پروژه محمد کانی سواران بوده است.

وی اضافه کرد: طراحی جدید آن از سوی تیم طراحی متشکل از گل نسا متحد، مجید کانی سواران، فاطمه حسنلو، عاطفه پرند صورت گرفته است.

مدیر خانه 1330 مهاباد در ادامه اظهار کرد: این مرکز فرهنگی – هنری موفق به کسب جایزه اول در بخش مرمت نیز شده است.

شراره مسرور افزود: کسب جایزه سوم معمار کشور، خانه 1330 مهاباد را در سطح بین‌الملل هم مطرح کرد به نحوی که تصاویر این بنا در ژورنال‌های مطرح معماری و طراحی کشورهای آمریکا، ایتالیا و چین چاپ شده است.

وی با اشاره به پیشینه این ساختمان اظهار کرد:  مجموعه فرهنگی-هنری خانه ۱۳۳۰ مهاباد از خانه‌ای با قدمت بیش از ۷۰ سال و با مساحت تقریبی ۲۰۰ متر‌مربع، در خیابان وفایی، کوچه سوم غربی قرار دارد.

مسرور اضافه کرد: اگرچه ساختمان قدیمی آن ۷۰ سال پیش ساخته شده است اما در مراحل بازسازی، سرنخ‌هایی پیدا شده است که نشان می‌دهد خشت‌های موجود در برخی دیوارها بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند.

مدیر خانه 1330 مهاباد در ادامه با اشاره به اینکه، این خانه تا پیش از مرمت با کاربری مسکونی به حیات خود ادامه می‌داد، اظهار کرد: طی بیش از هفت دهه گذشته، با توجه به تغییر شیوه زندگی، مالکان به منظور برآوردن نیازهای خود برخی از قسمتها را از ساختمان حذف یا  اضافه  کرده‌اند. در کاربری جدید خانه ضمن حفظ بنا، خلق فضایی جدید ازجمله نگارخانه، سینما و کافی شاپ سنتی منظور شده است.

شراره مسرور در پایان با بیان اینکه این مرکز از نمایش آثار هنرمندان به‌ویژه خانم‌ها استقبال می‌کند، اظهار کرد: حمایت از هنرهای بومی منطقه و زنان خالق اثرهای هنری و صنایع دستی و همچنین فروش و به نمایش گذاشتن، آثار مددجویان و اقشار ضعیف حمایت می‌کند.

محمد کانی سواران در خصوص نحوه مرمت خانه 1330 گفته است: دغدغه اول گروه کانی سواران این بوده که در طراحی جدید از پتانسیل‌های بنا استفاده شود و هر اقدام در راستای بهبود شرایط بنا صورت بگیرد.

 

وی افزود: اورجینال بودن بنا و مصالح باعث شد تا در طراحی جدید نیز از همین رویه استفاده شود و هدف نوسازی و تغییر در ساختار آن نبوده است.

کانی سواران تصریح کرد: حفظ بنا و کشف پتانسیل همواره در طراحی این بنا لحاظ شده است.

وی اضافه کرد: ایجاد فضاهایی از جمله، پله و صندلی و... هم بر اساس نیازهای بنا به منظور جاذبه‌های فرهنگی و هنری صورت گرفته است.

کانی سواران «ژیرخان» خانه 1330 را یک فضای مختص به معماری این منطقه اعلام کرد و گفت: ژیرخان همانند زیرزمین در زیر طبقات قرار دارد اما با این تفاوت که سقف آن کوتاه‌تر است، یکی از پتانسیل‌ها است که در مرمت آن برای ایجاد فضای گالری بخوبی لحاظ شده است.

گل نسا متحد مدیر هنری این پروژه در خصوص فضای خلق شده خانه 1330 اظهار کرد: فضای این مجموعه حس شاعرانگی و آرامش را تداعی می‌کند و در ساعات مشخصی از روز همانند یک اثر نقاشی بازدیدکنندگان را مجذب می‌کند.

 

وی افزود: داستان خانه 1330 بیان کننده ذوق، سلیقه و علاقه شهروندان مهابادی به موسیقی و هنر است.