تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
کشاورز بوکانی با برداشت بیش از2.6 تن از هر هکتار رکوردار برداشت نخود است
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوکان گفت: یکی از نخود کاران این شهرستان با تولید 2 تن و 620 کیلوگرم (2 هزار و 620 کیلوگرم) نخود دیم در هر هکتار رکوردار برداشت این محصول در کشور بوده و نخودکار نمونه کشوری شناخته شد.

صلاح الدین حقگویی روز سه شنبه نا افزود: این نخود کار بوکانی که 'رحمان رسول پور' نام دارد در 40 هکتار مزرعه خود و با استفاده از بذر رقم 'جم' 106 تن نخود برداشت کرده است.
وی بیان کرد: متوسط عملکرد این کشاورز بوکانی در هر هکتار گندم 2 تن و620 کیلوگرم محصول نخود است که بالاترین میزان در سطح کشور به شمار می رود.


حقگویی اظهار کرد: این کشاورز بوکانی با این میزان تولید در هر هکتار رکورد بیشترین تولید نخود را هم اکنون در سطح کشور به نام خود ثبت کرده است.


وی گفت: این کشاورز نمونه با این رکورد توانست جایزه و لوح تقدیر کشاورز نمونه را روز گذشته/دوشنبه/ از دست وزیر جهاد کشاورزی در محل سالن همایش های صداو سیما دریافت کند.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوکان گفت: این کشاورز بوکانی در روستای 'داره گردله' از توابع بخش مرکزی شهرستان بوکان زندگی می کند که توانسته با تولید 2 هزار و 620 کیلوگرم نخود دیم به عنوان نخود کار نمونه کشوری انتخاب شود.


رکوردار کشت نخود و نخودکار نمونه کشور نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استفاده از بذر خوب، عمق کاشت مناسب و استفاده از ردیف کار از جمله عوامل و اقداماتی است که تولید محصول را به بیش از 2 برابر شرایط عادی افزایش داده است.


رحمان رسول پور گفت: استفاده از نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی و برداشت به موقع محصول از دیگر عوامل افزایش تولید نخود در هر هکتار است.


امسال تاکنون سه نفر از شهرستان بوکان در بخش کشاورزی به عنوان برترین های کشوری از طرف مسئولان مورد تجلیل قرار می گیرند.


یکی از این فعالان عرصه کشاورزی 'سید عارف سیادت' بود که با بومی سازی ادوات کشاورزی توسط دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در مراسمی با اعطای لوح و تندیس در تهران از وی تجلیل شد.
دیگر فعال عرصه کشاورزی 'صلاح الدین حقگویی' مدیر جهاد کشاورزی بوکان به خاطر رکوردشکنی این شهرستان در تولید گندم از سوی وزیر جهادکشاورزی مورد تقدیر قرار گرفت و به عنوان نمونه کشوری انتخاب شد.
شهرستان بوکان با داشتن 110 هزار هکتار زمین زراعی و باغی یکی از قطب های مهم کشاورزی در استان آذربایجان غربی بوده و به انبار غله استان مشهور است.