به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، صبح امروز جلسه ارتقای امنیت اجتماعی مهاباد با اولویت موضوعاتی از قبیل تحکیم بنیاد خانواده، آسیب شناسی و بازیابی هویت ملی برگزار شد.
این جلسه که نزدیک به 3 ساعت طول کشید در نهایت با جمعبندی موضوعات مطرح شده بدون خروجی مشخصی برای اطلاع رسانی به شهروندان به پایان رسید.
چند سالی است که جلسات ارتقای امنیت اجتماعی در شهرستان مهاباد در طول سال برگزار میشود اما شیوع کرونا حتی برگزاری این جلسات را هم به حاشیه برده است.
به گفته معاون سیاسی فرمانداری مهاباد از سال 1400 جلسات ارتقای امنیت اجتماعی این شهرستان بدلیل شیوع کرونا و انتخابات برگزار نشده و نتایج مشخص و تأثیر گذاری هم از جلسات سنوات قبل احساس نشده است.
در این جلسه موضوعاتی از قبیل دلایل عمده طلاق، خیانتهای زوجین، اعتیاد، خودکشی، کودک آزاری، همسر آزاری و همچنین مضرات برخی تولیدات ماهوارهای و فضای مجازی و... بصورت توصیفی بیان شد، اما از ارائه نقشه راه و یا پروپوزالی مشخص و مدون برای تهیه برنامهای جامع جهت کاهش آسیب های اجتماعی صرف نظر شد.
آرش شهابی مسوول کمیسیون فرهنگی شورای شهر مهاباد با بیان اینکه موضوعات بسیار پراکنده، اما مهمی در جلسه مطرح شده، خواستار انتخاب چند موضوع و تلاش برای ساماندهی آن شد.
وی افزود: اگرچه در بسیاری از ادارات شهرستان طرحهایی اجرایی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در شهرستان درحال اجرا است، اما آنگونه که لازم است موثر نبوده و بازدهی مطلوبی نداشته است.
اگرچه در این جلسه موضوعات بسیار مهمی از قبیل نارساییها در حوزه آموزش مهارتهای زندگی، پایین آمدن سن ازدواج در بین دختران شهرستان، ناآگاهی زوجین در زمینه آموزش جنسی، بهداشت جنسی و ... مطرح شد اما نبود برنامه و طرح منجر به این شد تا جلسات دیگری برای رسیدن به نقشه راهی مشخص برگزار شود.
عدم تخصیص اعتبارات ویژه با رویکرد ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی شهرستان یکی از مسائلی است که سالهاست بخش فرهنگ و اجتماع را با مشکلات متعددی روبرو کرده است.
در چند سال گذشته نابسامانی در تعیین دستگاه متولی برای نظارت بر مراکز مشاوره شهرستان نه تنها نتوانسته از میزان آسیبهای اجتماعی بکاهد بلکه گاها افرادی بدون داشتن تخصص کافی با نام مشاور، نسخه پیچی کرده و مشکلات مراجعین را دو چندان کرده اند.
عبدالهادی سعیدی مددکار بیمارستان مهاباد در این جلسه با بیان اینکه سیستمهای متولی در زمینه اصلاح جامعه همواره کج دار و مریز مدیریت کردهاند، اظهار کرد: اگرچه بصورت اسمی و عددی تعداد مراکز مشاوره در شهرستان بسیار امیدوار کننده است، اما نسخه پیچیهای غیر تخصصی برای مراجعین، مشکلاتی را بهوجود آورده که نمیتوان آن را بصورت رسمی اعلام کرد.
مام احمدی کارشناس مامایی در شهر گوک تپه نیز در این جلسه اظهار کرد: عدم آموزش بهداشت جنسی در روستاهای شهرستان و حتی شهر گوک تپه علاوه بر اینکه از نظر معنوی بنیاد خانواده را دچار بحران کرده، منجر به بروز عفونتهای حاد دربین دختران و زوجهای جوانی شده که بدلیل سن پایین، هیچ گونه آگاهی نسبت به وظایف زناشویی و خانواده ندارند.
وی افزود: شهر گوک تپه فاقد هرگونه مرکز آموزشی است و روزانه بسیاری از زنان و دختران مجبورند، نیازهای مشاورهای خود را با افراد غیرمتخصص درمیان بگذارند و یا گاها به مراکز درمانی و پزشکی برای مشاوره مراجعه کنند.
به گزارش هاژه، این جلسه 3 ساعته تنها به بیان مشکلات و نارساییها در شهرستان اختصاص یافت و باید منتظر ماند تا مسوولان شهرستان در چهارچوب برنامهای مشخص در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی گام بردارند و در جلسات تنها بر تایید نارساییها و عدم قدرت اجرایی برای حل برخی مشکلات صحه نگذارند.