بازرسی ها حکایت از یک تقلب بزرگ داشت، ناظران دامپزشکی کردستان اقلامی را کشف کردند که فاقد هر گونه ماده موثر درمانی و دارویی برای دام باشد و شرکت متخلف شناسایی شد.
به گزارش هاژه ایرنا در ادامه نوشت: ماجرا از آنجا آغاز شد که چند مرغدار با خرید داروهایی به قیمت بالا، متوجه تاثیرگذار نبودن آن شده و برای اعتراض به داروخانه و دامپزشکی کردستان مراجعه کردند.
ناظران بهداشتی بلافاصله با مراجعه به چند داروخانه متوجه اقلام دارویی شدند که اگرچه یک شرکت معروف آنها را تولید کرده بود ولی ظاهرا خاصیتی نداشت و برای ادامه بررسی، پای این داروها به آزمایشگاه باز و آنجا بود که مشخص شد این داروها فاقد هرگونه ماده تاثیرگذاری هستند و برای همین کار جمعآوری و ضبط این داروها به دستور مراجع قضایی آغاز شد.
داروهایی که به قیمت ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال و بیش از چهار میلیون ریال قرار بود به دامداران و مرغداران به فروش برسد ولی با هوشیاری به موقع جمع آوری شد.
جمع آوری ۱۵ هزار قلم داروی تقلبی
مدیرکل دامپزشکی کردستان در این باره اظهار داشت: داروهایی که توسط یک شرکت تولید داروی دام و طیور تولید و وارد استان شده بود تقلبی تشخیص داده شد و ناظران بهداشتی آن را جمع آوری کردند.
مجتبی ورمقانی افزود: این اقدام در راستای طرح حمایت از تولیدکنندگان دام و طیور که در شرایط سخت کنونی نگذاشته اند چرخه تولید از حرکت بیفتد، نمونه های دارویی با کسب تکلیف از مقام قضایی ضبط موقت شد و پس از طی مراحل بررسی در آزمایشگاههای دامپزشکی مشخص شد که هیچ نوع ماده موثری در این داروها که بر روی برچسب آنها حک شده بود را ندارد.
وی اضافه کرد: پس از جمع آوری این داروها ۱۱۰ قلم انواع دارو در آزمایشگاه مرجع دامپزشکی کشور مورد آزمایش و نمونه برداری قرار گرفت که تا کنون ۱۰ هزار و ۴۰۰ دارو تقلبی بوده و ضبط نهایی شده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: چهار هزار و و ۹۰۰ عدد دارو نیز ضبط موقت شده که در حال آزمایش برای بررسی درباره میزان مواد موثر است.
ورمقانی با بیان اینکه در حال بررسی توزیع این داروهایی هستیم که این شرکت متخلف داشته تا برآورد نهایی از میزان توزیع داروهای تقلبی انجام گیرد که البته این شرکت عرضه خارج از شبکه هم داشته و در هفته های اخیر ۱۵ تا ۱۶ هزار در سطح استان توزیع شده است.
وی تاکید کرد: به داروخانه ها و شرکتهای توزیع استان اعلام شده تا تعیین تکلیف نهایی حق فروش و توزیع داروهای تولیدی این شرکت را ندارند.
ورمقانی به مرغداران و دامداران استان اطمینان خاطر داد که در سایه نظارتهای مستمر و جدی هیچ مشکلی در زمینه داروهای عرضه شده در داروخانههای دامپزشکی استان وجود ندارد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه قدم به قدم اقدامات انجام شده با دستور مقام قضایی بوده است، یادآور شد: در همین زمینه پروندهای در دادسرای سنندج تشکیل شده است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است. هم اکنون در این استان ۷۶۸ واحد پروش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون، شترمرغ و سایر با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.