به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد با ارائه آماری از روند واکسیناسیون در این شهرستان گفت: تأخیر در تزریق واکسیناسیون خطر ابتلا به ویروس کرونا بشدت افزایش میدهد.
پیک پنجم کرونا در بسیاری از مناطق کشور فروکش کرده، اما بر اساس آمارها و رنگبندی جدید کرونایی کشور، در استان آذربایجان غربی پیک پنجم در آن فروکش نکرده و در چند روز گذشته میزان فوتیهای ناشی از ابتلا به این ویروس از 27 نفر کمتر نشده است.
در 2 هفته گذشته روند واردات واکسن به کشور و شهرستانها افزایش یافته و به تبع آن مراکز واکسیناسیون در بسیاری از محلات شهرستانها ازجمله مهاباد دایر شده است.
اگرچه تمامی کارشناسان حوزه بهداشت در جهان، کشور و حتی شهرستان معتقدند هر واکسنی که در دسترس میباشد برای مقابله با این ویروس موثر است، برخی افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در مورد واکسن، از تزریق آن طفره می روند، برخی هم با حساسیتی ویژه برندهای واکسن را مقایسه میکنند تا بهترین برند را انتخاب نماید.
بر اساس آمارهای بهداشت جهانی احتمال ابتلا و مرگ افرادی که واکسن کرونا نزدهاند بسیار بالاست و عدم تزریق آن ضمن اینکه سلامت اشخاص و خانوادههای آنان را تهدید میکند، مانع از قطع زنجیره کرونا در سطح جامعه میشود.
گزارشها در مهاباد حاکی از آن است، درصد ابتلا و بستری سالمندانی که واکسن کرونا دریافت کردهاند، بشدت پایین آمده و بیشتر سالمندانی که در بیمارستان بستری میشوند، پیشتر از دریافت واکسن خودداری کردهاند.
مرگ و میرهای این روزها مربوط به رده سنی میانسالان است و روز گذشته نیز 2 نفر از فوتیهای شهرستان مهاباد جزو ردههای سنی 50 سال بودند.
دریافت و تزریق واکسن به این معنا نیست که فرد مادام العمر از بیماری کرونا مصون بماند، اما خطر مرگ را به حداقل رسانده و در صورت ابتلا، عوارض آن تا حد زیادی کاهش مییابد.
در تمامی کشورهایی که واکسنها فایزر و مدرنا و... نیز تزریق شده، گزارشاتی از ابتلای افراد گزارش شده و تزریق یک برند خاص تأثیری آنچنانی در مقایسه با سایر برندها نداشته و اصل مهم در این حوزه تزریق 2 دوز واکسن برای رسیدن به ایمنی جمعی است.
دکتر بهاءالدین حسینی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: از ابتدای شروع طرح واکسیناسیون در شهرستان مهاباد 110 هزار و 847 دوز واکسن کرونا تزریق شده که از این میزان 81 هزار و 774 دوز مربوط به دوز اول و 29 هزار و 73 دوز نیز مربوط به نوبت دوم میباشد.
وی با بیان اینکه 3 هزار و 618 دوز واکسن در روز گذشته تزریق شده است افزود: از این میزان 3 هزار و 74 دوز واکسن نوبت اول و 544 دوز واکسن نوبت دوم تزریق شده است.
حسینی با درخواست از شهروندان برای تزریق واکسن، تصریح کرد: تا زمانیکه بخش عمده شهروندان واکسن دریافت نکرده باشند، ایمنی جمعی در شهرستان شکل نمیگیرد، لذا تزریق واکسن بدون فوت وقت، مهمترین اقدامی است که افراد میتوانند برای حفظ سلامت خود و خانواده انجام دهند.
وی اضافه کرد: افراد 2 هفته الی 1 ماه بعد از تزریق دوز دوم واکسن به ایمنی میرسند، لذا تزریق دوز اول و یا دوم به معنای ایمنی کامل نیست و شهروندان همچنان باید رعایت دستورالعملها را بصورت روزانه انجام دهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد در ادامه با اشاره به افزایش مراکز تزریق واکسن در شهرستان اظهار کرد: افزایش این مراکز برای سهولت بیشتر شهروندان به واکسن و همچنین جلوگیری از تراکم جمعیتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مشکلی در تأمین واکسن مورد نیاز شهروندان وجود ندارد، افزود: روزانه 3 الی 5 هزار دوز واکسن در شهرستان تزریق میشود و در صورت استقبال شهروندان، این میزان افزایش مییابد.
دکتر بهاءالدین حسینی در پایان نسبت به کاهش استفاده از ماسک در بین شهروندان هشدار داد و گفت: استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی به پایینترین میزان خود رسیده و اگر این روند ادامه پیدا کند، پیکهای 14 روزه در این شهرستان پایان نمیپذیرد و شاهد پیک جدیدتر به مراتب گستردهتر خواهیم بود.
به گزارش هاژه، اگرچه تزریق واکسن کرونا در این شهرستان در 2 هفته گذشته شدت و سرعت بیشتری داشته اما کم نیستند شهروندانی که بدلیل نداشتن اطلاعات کافی از تزریق واکسن کرونا امتاع میکنند و یا تاکنون برند دلخواه خود را انتخاب نکردهاند، روندی که میتواند سلامت افراد و خانوادهها را تهدید کند و خطر شیوع پیک ششم کرونا را افزایش میدهد.
گزارش: زانیار رسولی