تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
تنها فرد بازمانده از یک خانواده قربانی شیمیایی به خانواده شهیدش پیوست

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، قادر مولان پور که همه مردم سردشت او را به نام (وه ستا قادر) و (مام قادر) می شناسند، بعد از تحمل سال ها درد تنهایی عصرگاه روز 11 دیماه ما را تنها گذاشت و به همسر و فرزندانش پیوست.

 

مام قادر که 29 سال است هر روز درد تنهایی را تحمل می کرد، هر گاه که فاجعه بمباران شیمیایی سردشت و روستای رش هرمی (rash harme ) را بازگو می گرد با گفتن هر جمله اشکش سرازیر می شد  و حسرت آخرین دیدار فرزندانش را به دل داشت.

 

قادر مولان پور  در روز 7 تیر 1366 مشغول بنایی بود و ناگهان هواپیماهای رژیم بعث  به وسیله بمب های  شیمیایی از نوع گازخردل روستایش را بمباران می کنند و زن و فرزندانش به شدت مصدوم می شوند و خود به همراه آنان راهی شهرهای مهاباد، تبریز و ارومیه می شود و خانواده وی یکی پس از دیگری شهید می شوند. مام قادر می گفت که بر بالین یکی از فرزندانش بوده که فرزندش از وی طلب آب کرده و تا لیوان آب را بر بالینش آورده، آن فرزند هم جان داده و هنوز داغ دیدار آخر بر دلش مانده است.

 قادر مولان پور در خاطرات خود برای اطرافیان  تعریف کرده که برای دفن هر فرزندش به تنهایی با تهیه یک آمبولانس از تبریز راهی سردشت می شده که در یکی از موارد راننده هم او را در بین راه تنها گذاشته و حاضر نشده وارد سردشت شیمیایی زده شود و وی با جنازه ای بر دوش وارد شهر می شد و ......

همسر وی نیز  در آن روزهای سیاه و شوم حامله بوده که در یکی از بیمارستان های تبریز در شرایطی سخت، وضع حمل کرده، او که برای دفن یکی دیگر از فرزندانش از تبریز راهی سردشت شده  بود در بازگشت هم نتوانست به دیدار همسر خود شاد گردد و همسرش را نیز از دست داد و سالهاست در انتظار فرزند نادیده اش ماند و به دیدار او نرسید.

خیلی ها قادر مولان پور را بنام عمر خاور سردشت می شناسند اما درد عمر خاور حلبچه را همه دنیا دید و شنید ولی در شهر و زادگاه خودش هم غریب و ناشناخته بود. منزل عمر خاور در حلبچه تبدیل به مرکزی برای پیگیری حقوق قربانیان شیمیایی در این شهر شده اما منزل وی که  برای دایر کردن تنها کلاس روستا در اختیار آموزش و پرورش گذاشته شده اکنون تبدیل به مخروبه شده!

 

قادر مولان پور همراه با تنی چند از اعضای انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت و جانبازان شیمیایی این شهر راهی لاهه هلند شد تا در دادگاه محاکمه یکی از دلال های سلاح های شیمیایی عراق شرکت کند که با بیان سرگذشت خود، همه حضار دادگاه را گریاند ولی حقایق وی منجر به اجرای عدالت نشد.

شهرستان سردشت دارای 850 شهید که 118 شهید شیمیایی هستند و همچنین حدود 2 هزار و 500 جانباز است که یک هزار و 500 نفر از آنها به عنوان جانباز شیمیایی شناخته شده اند.


این شهرستان در 7 تیر سال 66 مورد اصابت چهار بمب شیمیایی رژیم بعث عراق به نقاط مختلف شهر مسکونی سردشت و بمب های دیگری به مناطق مسکونی در روستاهای شهرستان قرار گرفت.