خیز پنجم کرونا با سویه دلتا، موجب بروز مشکلات فراوانی برای شهروندان مهاباد شده است. بسیاری از مردم از کمبود سرم و دارو گلایهمندند و در این میان بازار سیاه نقش پررنگی در رفع این کمبودها دارد.
اگرچه بهمن ماه سال گذشته چند نفر از پرسنل داروخانه هلال احمر مهاباد با اتهامات مشابه دستگیر شدند، ولی گویا ریشههای این فساد چنان ریشه دوانیده که ریشهن کردن آن مستلزم عزمی جهادیست.
طی روزهای گذشته بسیاری از شهروندان مهاباد در تماس با هاژه از وضعیت افسارگسیخته کمبود دارو و عدم نظارت دقیق سازمانهای متولی گلایهمند بودهاند.
به گفته آنان از سادهترین دارو تا مهمترین داروهای بیماران کرونایی با کمبود مواجه شده و در نتیجه آن، تهیه دارو به سمت و سوی بازار سیاه کشیده شده است و داروهایی که جای آن در بیمارستان و داروخانههاست، در دست دلالان دارویی، آن هم با قیمتهای سرسامآور به وفور یافت میشود.
یکی از شهروندان ضمن انتقاد شدید از عملکرد مسوولان به هاژه گفت: در حالی که بایستی از پدر پیر و ناتوانم پرستاری کنم، برای تهیه یک سرم تمام داروخانههای شهر را زیرورو کردم و در نهایت با قیمت بسیار گزاف توانستم آن را از دلالان بخرم، چرا مسوولان نظارت ندارند؟ مگر سرم در کشور تهیه نمیشود؟ چه کسی پاسخگوی این وضعیت است؟
یکی دیگر از شهروندان که به تازگی همسرش را به علت کرونا از دست داده به هاژه میگوید: نزدیک به یک هفته به دنبال یک آمپول 27 هزار تومانی گشتم، اما این دارو را در هیچ داروخانهای نیافتم، به واسطه یکی از فامیل توانستم این آمپول را پیدا کنم، ولی شد نوشداروی بعد از مرگ سهراب، وقتی به بیمارستان رسیدم گفتند مریضتان جانش را از دست داده است.
کمبود دارو و بازار سیاه تنها مختص شهرستان مهاباد نیست، لذا در این وضعیت بحرانی که کشور دچار کمبود دارو شده، سازمان غذا و دارو، دانشگاههای علوم پزشکی و مسوولان شهرستانی موظف هستند بر زنجیره توزیع نظارت بیشتری داشته باشند تا داروها از زنجیره توزیع خارج نشود و به دست مصرف کننده واقعی برسد، موضوعی که به خوبی مدیریت نشده و زمینه سوءاستفاده را برای دلالان دارویی فراهم کرده است.