تاریخ: ۱۴۰۰/۶/۱۷
چگونه می توان از ایجاد افکار خودکشی در فرد پیشگیری کرد
به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خودکشی به دنبال افسردگی، غمگینی و ناراحتی اتفاق می افتد که بروز این احساسات در زمان بحران عادی است.
 
زهرا یوسف نژاد اظهار کرد: خودکشی یک معضل جهانی است و وجود باورهای غلطی در این خصوص منجر به افزایش خودکشی در جامعه می شود. یکی از باورهای غلط این است که فردی که در مورد خودکشی صحبت می کند و هشدار می دهد، اقدام به خودکشی نمی کند درحالی که تحقیقات نشان داده بیشتر افرادی که خودکشی می کنند پیش از اقدام، به خانواده و اطرافیان هشدار می دهند.
یوسف نژاد عنوان کرد: باور «با پایان بحران خودکشی، خطر خودکشی نیز پایان می یابد» یکی دیگر از باورهای غلط در جامعه است و باید بدانید که برخی از خودکشی ها در زمان بهبودی رخ می دهد، زمانی که فرد انرژی کافی برای به ثمر رساندن افکار ناامیدانه خود دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد باور دارند «خودکشی قابل پیشگیری نیست»، گفت: این یک باور اشتباه است و می توان فرد را از افکار خودکشی دور و از اقدام به خودکشی منصرف کرد بنابراین با همدل و همراه بودن و شنیدن صحبت های فرد آن هم بدون قضاوت می توان از افکار خودکشی ایجاد شده در فرد پیشگیری کرد.
یوسف نژاد خاطرنشان کرد: علاوه بر صحبت کردن می توان به این افراد پیشنهاد کرد که با مشاوره روانشناس صحبت کنند و خوشبختانه تمامی مراکز جامع سلامت شهرستان ها دارای مشاوره روانشناسی هستند که در این خصوص می توانند کمک کنند.