تاریخ: ۱۴۰۰/۶/۱۱
زمین‌های احداث نشده شهرک صنفی کاوه مهاباد خلع ید می‌شوند

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، فرماندار شهرستان مهاباد از خلع ید زمین‌های واگذار شده  شهرک صنفی مهاباد خبر داد.

 

نزدیک به 2 دهه از واگذاری زمین‌های شهرک صنفی به متقاضیان می‌گذرد و در این بازه زمانی، برخی از واحدها بصورت نیمه کاره مانده و تعدادی نیز بصورت زمین به‌فروش رفته‌ است.

به گفته مسوولان، تلاش‌ها در این بازه زمانی به منظور ترغیب مالکان به احداث ابنیه و انتقال از شهر به شهرک صنفی راه به جایی نبرده، تا اینکه امروز صبح مسوولان شهرستان مهاباد با حضور نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی تصمیم به اجرای مفاد قرارداد واگذاری گرفتند.

در قرارداد واگذاری این زمین‌ها فروش زمین به فرد دیگر ممنوع اعلام شده و مالک موظف به ساخت ابینه و انتقال واحد صنفی به آن در بازه زمانی مشخص است، در غیر اینصورت زمین واگذار شده پس گرفته خواهد شد.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه ساماندهی شهرک صنفی کاوه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: فلسفه وجودی ایجاد شهرک‌های صنفی، کاهش آلودگی و آلایندگی در فضای شهری بوده و به همین منظور احداث شهرک صنفی کاوه در مهاباد از مجلس هشتم پیگیری شده است.

 

وی افزود: عدم انتقال مشاغل آلاینده در شهرها منجر به اتلاف هزینه و اعتبارات می‌شود و اگر کوتاهی در زمینه انتقال صنوف آلاینده صورت بگیرد، ضمن اینکه وضعیت حال حاضر را بدتر خواهد کرد، مالکان واحدهای آلاینده شهرک صنفی را هم ناامید کرده و به بازگشتن دوباره به شهر ترغیب می‌کند.

محمودزاده تصریح کرد: بعد از بررسی همه جوانب و با توجه به در نظر گرفتن بازه‌ زمانی در سال‌های گذشته، تمامی مسوولان شهرستان خواستار اجرای مفاد قرارداد واگذاری هستند، لذا ضمن فسخ قرارداد زمین‌های واگذار شده که عملیات ساختن ابنیه در آن صورت نگرفته، این زمین‌ها بازپس‌‌گیری می‌شوند.

وی اضافه کرد: بازه زمانی کوتاهی هم برای انتقال مشاغل آلاینده سطح شهر و واحدهای نیمه کاره شهرک صنفی در نظر گرفته شده و در صورت عدم اجرای تعهدات، آنها نیز بازپس‌گیری خواهند شد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه خواستار اجرای سفت و سخت قانون شد و گفت: اگر مسوولان شهرستان در موضوع شهرک صنفی کاوه احساس نیاز کنند، می‌توانند از بازرسی استان بخواهند تا در تعیین تکلیف واحدهای نیمه کاره ورود پیدا کند.

عارف خدرلو فرماندار مهاباد نیز در ادامه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: فرصتی جدید برای رسیدن به نتیجه لازم نیست، چراکه مدت 2 دهه است، مالکین در ساخت ابنیه کوتاهی کرده و این امر زمینه را برای ورود برخی دلالان فراهم کرده است.

 

وی افزود: شهرک صنفی کاوه مهاباد، بهترین شهرک صنفی استان است و تمامی امکانات زیربنایی شامل آب، برق، مخابرات و ... برای ارائه خدمات آماده‌اند.

خدرلو با تأکید بر اینکه زمین‌های واگذار شده که در آن ساخت و ساز صورت نگرفته بدون هیچ فرصتی بازپس‌گیری می‌شوند، تصریح کرد: بازه زمانی 45 روزه نیز یبرای اتمام ابنیه‌های نیمه کاره شهرک صنفی به مالکان داده می‌شود و اگر اقدامی در آن صورت نگیرد، آنها نیز مطابق مفاد قرارداد بازپس‌گیری می‌شوند.

وی اضافه کرد: ضرب الاجلی چند روزه برای واحدهای ساخته شده اما متروک شهرک صنفی نیز همزمان با پلمب واحدهای صنفی منتقل نشده شهر صادر می‌شود تا مالکین هرچه سریع‌تر نسبت به انتقال واحدهای صنفی خود از شهر به شهرک صنفی اقدام نمایند.

محمد جهین رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد نیز در این جلسه با اشاره به طی شدن بازه زمانی 18 ساله برای تکمیل واحدهای شهرک صنفی، اظهار کرد: از سال 1382 احداث شهرک صنفی کاوه با 291 واحد صنفی در زمین به مساحت 10 هکتار آغاز شده است.

وی افزود: از این تعداد، 110 واحد صنفی به اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان واگذار شده تا صنوف آلاینده سطح شهر را به شهرک صنفی منتقل کند و مابقی سهم مالکین و شهرداری است.

جهین تصریح کرد: درحال حاضر 54 واحد صنفی فعال در شهرک صنفی کاوه مشغول به فعالیت هستند، اما 97 واحد صنفی به صورت نیمه فعال وجود دارند که بخشی از آنها نیمه کاره و بخشی نیز بصورت زمین به افراد دیگر بصورت غیرقانونی فروخته شده است.

وی اضافه کرد: یکی از شروط واگذاری زمین‌ها ممنوعیت فروش زمین و احداث ابنیه در بازه زمانی مشخص است، لذا فسخ قرارداد و بازپس‌گیری زمین‌ها، راه‌حل نهایی برای رفع مشکلات و توسعه شهرک صنفی کاوه است.

در ادامه جلسه اعضای هیات امنای شهرک صنفی ضمن درخواست برای اجرای مفاد قرارداد، خواستار اختصاص دادن مسیر تاکسی برای رفت و آمد شهروندان به شهرک صنفی، احداث سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه و همچنین استقرار نیروهای خدمات شهرداری برای مراقبت از فضای سبز شهرک شدند.