بدن انسان به علت قرار گرفتن در دمای زیاد این روزهای گرم تابستان و از دست دادن آب و املاح، دچار مشکل می شود و سیستم تنظیم کننده آن قادر به خارج کردن حرارات اضافی بدن نیست.
در هنگام گرما زدگی در عملکرد برخی از اندام های حیاتی بدن اختلال ایجاد می شود. از دلایل اصلی خطرات گرمازدگی : افزایش غلظت خون، کاهش سطح آب بدن، افزایش دما و شوک به اندام های حیاتی است.
اصلی ترین علائم گرمازدگی شامل: افزایش حرارت پوست، سردرد، گرفتگی ماهیچه ها، گشاد شدن مردمک چشم و عدم تعادل است. همشهریان محترم توجه داشته باشید که با مشاهده علائم اولیه گرمازدگی حتما با مراجعه به مراکز درمانی برای رفع آن اقدم نمایند. زیرا در صورت نادیده گرفتن آن خطرات گرمازدگی شدید و جبران ناپذیری وجود دارد.
اقدامات لازم در مواجهه با افراد دچار گرمازدگی:
درمان گرما زدگی بر اساس شرایط بیمار و شدت گرما زدگی است زمانی که فرد هوش خود را از دست می دهد حتما با مرکز اورژانس(115) تماس گرفته شود.
در هر صورت اولین اقدام در مواجه شدن با فرد گرما زده، تلاش برای کاهش دمای بدن وی است. بهتر است ابتدا لباس های فرد را خارج کرده و وی را در آب فرو برده یا بدن وی را خیس نمایید.
مهم ترین و حیاتی ترین بخش هایی که باید برای خنک کردن مد نظر قرار گیرد، پیشانی، گردن و کشاله ران است. در ادامه فرد را بخوابانید و پاهایش را بالاتر از سایر قسمت های بدن قرار دهید تاخون رسانی به مغز انجام شود.
نوشیدن مایعات و املاح کافی جهت جایگزین شدن آب و املاح از دست رفته به واسطه تعریق، عامل بسیار مهمی است. در هنگام رانندگی در روزهای داغ و قرار گرفتن داخل خودرو حتماً از تهویه مطبوع استفاده کنید و سعی کنید لباس های روشن و گشاد بپوشید تا جریان هوا به خوبی روی پوست بدنتان حرکت کند. رنگ ادرار شما نشانه واضحی بر میزان آب بدن شما است و هر چه رنگ ادرار روشن تر باشد، شرایط آب بدن شما بهتر است. در روز های گرم حتماً آب و مایعات بیشتری بنوشید و از انجام حرکات ورزشی و سنگین در ساعات گرم روز خودداری کنید.