روحیه و انگیزه بالا در بهبود روند بیماری ها نقش متمایزی ایفا می کند چرا که بیشتر بیماریها روان تنی هستند .تن رنجور همراه با روان رنجور به شدت بیماری ازدیاد می بخشد.چه بسا بیماران که با تقویت روح و روان توانستند سالها با رنج و درد جسمانی بسازند وبه زندگی عادی خود ادامه دهند.انتشار ویروس کوید-19 ودرگیری بیشتر مردم و لزوم قرنطیه بیماران حاصل از این ویروس,این سوال را در اذهان متبادر می کند که چگونه به این نوع افراد روحیه وانگیزه دهیم تا بتوانند تاب آوری داشته و به سلامت این بحران را طی کنند.
اصغر ابراهیمی کارشناس ارشد روان شناسی بالینی در 6 نکته به نحوه کمک به بیماران قرنطینه را تشریح کرده است.
▪️ نکته اول هزینه های جانبی زندگی و اختلال در آمد است مخصوصا فردی که سرپرست خانواده است نگرانی و استرس دو چندانی را تجربه می کند.اطرافیان بیمار باید جویای وضع اقتصادی خانواده درگیر باشند(نه اینکه تعارف کنند)ودر صورت لزوم از کمک های مالی دریغ نکنند و این اطمینان را به خانواددرگیر برسانند که نگران وضع اقتصادی نباشند و تامین اقلام مورد نیاز اقدام کنند بدین ترتیب آرامش ذهنی ایجاد نمایند.
▪️ وقفه در تعاملات اجتماعی روزمره می تواند بر بهزیستی عاطفی تاثیر بگذارد تماس با فرد قرنطیه شده یا ارسال پیامک و ارتباط مجازی مخصوصا تصویری این اطمینان را می دهد که مورد توجه است و سازگاری بیشتری پیدا می کند و خودش را دور از اجتماع نمی بیند.
▪️ از تجارب افراد بهبود یافته برایشان گفتگو کنیم بدین طریق توان مبارزه با بیماری را افزایش دهیم.
▪️ اینکه بیماری را در کجا از چه کسی وچرا گرفته سوال بیهوده ای است در اصل فرد بیمار را مورد سرزنش قرار می دهیم و منجر به تضعیف روح و روان بیمار می گردد.
▪️ اخبار منفی در مورد کرونا را گوشزد نکنیم(تعداد مرگ و میر روز گذشته,سختی بیماری کروناو...)لزومی به تکرار نمی باشد و اشتعال ذهنی به این موارد منجر به از دست دادن انگیزه مبارزه با بیماری می گردد.
▪️ حمایت های عاطفی و روانی برای کسانی که قرنطیه رو تمام کردند از طرف اطرافیان و همکاران انجام گرفته و مورد پذیرش قرار گیرند.
▪️ به گفته پزشکان بخش کرونایی بیمارانی که دارای استرس و اضطراب ناشی از کرونا را با خود حمل می کنند .
امید,روحیه و انگیزه برای مبارزه با آن را ندارد در معرض خطر بیشتری هستند.
منبع: میگنا