تاریخ: ۱۴۰۰/۳/۱
تابستان داغ و نگرانی در کمبود برق و آب در مهاباد در پیش است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، اعضای پدافند غیرعامل شهرستان مهاباد با اولویت بررسی مشکلات برق و آب در فرمانداری مهاباد تشکیل جلسه دادند.

کاهش شدید باران در کشور تنها کمبود شدید آب را درپی نداشته، بلکه کاهش 34 درصدی ذخایر برق آبی، کمبود 3 هزار مگاواتی برق را هم درپی داشته است.

شهروندان مهابادی از سال گذشته بارها نسبت به قطعی‌های برق و درپی آن صدمه دیدن تجهیزات برقی گلایه کرده‌اند، از طرفی مسوولان نسبت به افزایش مصرف برق در کشور و خصوصا افزایش شدید مصرف برق، بدلیل استخراج رمز ارزها هشدار داده‌اند.

کمبود شدید آب در برخی مناطق روستایی شهرستان و قطعی‌های مکرر برق و عموما بدون اعلام قبلی در سال گذشته، به یکی از مهمترین مشکلات خانوارها تبدیل شد، این مشکل تا جایی پیش رفت که رفع مشکلات آب و برق در شهرستان به یکی از مطالبات جمعی در مهاباد تبدیل شد.

کمبود برق و آب تنها شهروندان را نگران نکرده، بلکه مسوولان شهرستان نیز نسبت به کمبود برق و بروز برخی مشکلات در مهاباد هشدار داده‌اند.

محمد جهین رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد در اولین جلسه شورای پدافند غیرعامل مهاباد در سالجاری با ابراز نگرانی از قطعی‌های مکرر برق و زیان دیدن واحدهای تولیدی شهرستان اظهار کرد: قطعی‌های مکرر برق و عموما بدون برنامه به مشکلی جدی برای واحدهای تولیدی و این اداره تبدیل شده است.

 

وی افزود: قطعی بدون اعلام قبلی برق علاوه بر احتمال خرابی سیستم‌ها و تجهیزات واحدهای تولیدی، ممکن است مواد اولیه و یا تولیدات را از بین ببرد.

محمد معروفی مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان نیز در این جلسه نسبت به بروز جدی مشکلات آب در برخی روستاها و قطعی آب ناشی از کمبود برق در برخی روستاهای دیگر شهرستان هشدار داد و گفت: بیشترین نگرانی مربوط به بخش خلیفان است که هیچ فیدری در این بخش برای انتقال و پمپاژ آب وجود ندارد.

وی با بیان اینکه منابع آبی 63 روستا که از محل چشمه‌ها تأمین می‌گردد، کاهش چشمگیری داشته، افزود: 18 روستای مهاباد در تابستان امسال با بحران جدی کم‌آبی روبرو خواهد بود و تأمین آب شرب آنها باید به‌وسیله تانکر تأمین گردد.

معروفی تصریح کرد: توپوگرافی شهر مهابادی نیز به گونه‌ای است که برای انتقال آب از محل تصفیه‌خانه به مناطق شهری، حداقل به 5 ایستگاه پمپاژ نیاز است.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان مهاباد نیز از بروز مشکلات در آبیاری بدلیل قطعی برق خبر داد و گفت: 9 ایستگاه پمپاژ آبیاری دشت شهرویران نیز مستقیما با برق کار می‌کنند و در صورت هرگونه قطعی، آبیاری باغ‌ها و مزارع نیز با مشکل جدی روبرو خواهد شد.

احمد پورمحمد اقدم، شهردار گوک تپه هم از قطعی‌های آب ناشی از کمبود برق خبر ابراز نگرانی کرد و گفت: بر اساس آخرین پیمایش صورت گرفته ، تأمین آب 2 هزار و 500 خانوار روستایی و 500 واحد تجاری این شهر به وسیله برق(ایستگاه پمپاژ آب از چاه) صورت می‌گیرد و بدلیل عدم وجود ژنراتور گاها شاهد قطعی همرمان آب و برق خواهیم بود.

وی در این جلسه خواستار تأمین اعتبار و نصب ژنراتور برای جلوگیری از قطعی‌ها و همچنین استقرار حداقل 2 نیروی  شرکت توزیع برق برای رفع قطعی‌ها و مشکلات روزانه این شهر شد.

جلال زایر مدیر توزیع برق شهرستان مهاباد نیز با بیان اینکه قطعی‌های برق این شهرستان در چهارچوب برنامه‌های کشوری و استانی بوده و شهرستان اطلاعی از زمان قطعی‌ها ندارد، اظهار کرد: پیک مصرف برق شروع و تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت.

 

وی افزود: اوج پیک اصلی مصرف برق در شهرستان مهاباد از 15 تیرماه الی 30 تیرماه است و با توجه به کمبود برق در کشور، بروز مشکلات در تأمین برق در شهرستان مهاباد نیز قطعا وجود خواهد داشت.

عارف خدرلو فرماندار مهاباد نیز در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار هاژه نسبت به بروز حوادث مشابه بازارچه قدیم مهاباد هشدار داد و گفت: با توجه به اینکه شهرداری مهاباد مسوول مدیریت حوادث و بحران داخل شهر می‌باشد، لازم است با تشکیل کارگروهی از کارشناسان، مشکلات مربوط به نقاط حادثه ساز بازارچه‌ها و اماکن شهر را به ویژه در تاناکورا و سایر بازارچه‌های شهر شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام نمایند.

وی با اشاره به کمبود برق و آب در شهرستان نیز از شهروندان خواست، صرفه جویی در مصرف برق و آب را به یکی از رفتارهای روزمره تبدیل کنند تا بخشی از کمبودها در اوج پیک مصرف برطرف شود.