تاریخ: ۱۴۰۰/۲/۲۹
مرحله سوم مرمت حمام لج مهاباد آغاز شد
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد از آغاز مرمت بنای تاریخی حمام لج این شهرستان خبر داد.
 
 
ناصر صدفی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت هفته میراث فرهنگی، 80 میلیون تومان اعتبار برای آغاز مرحله سوم مرمت این بنای 400 ساله اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه مرمت این بنای تاریخی آغاز شده، افزود: در مرحله سوم مرمت این بنا، گرمخانه، آب انبار و سرویس‌های بهداشتی بازسازی خواهد شد.
صدفی تصریح کرد: با پایان مرحله سوم، مرمت این بنا در بخش‌های بیرونی و داخل آن تکمیل می‌گردد و در صورت اختصاص اعتبار برای مرمت کف بنای حمام لج در مرحله چهارم، مرمت کامل این بنا پایان می‌یابد.
وی با بیان اینکه مرمت حمام لج مهاباد در 2 مرحله پایان یافته، اضافه کرد: در سال‌های گذشته در مرحله اول مرمت، جداره بیرونی و رختکن این بنا انجام شده و در مرحله دوم نیز بام این بنا مرمت و بازسازی شده است. 
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد در پایان از اختصاص اعتبار در حدود 250 میلیون تومان برای مرمت «مسجد سوور» این شهرستان خبر داد و گفت: از اول خرداد مرمت شبتان این بنای تاریخی آغاز خواهد شد.
 
به گزارش هاژه، حمام لج مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان مهاباد، روستای لج واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۱۸۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
 
در منطقه «شار ویران» که به دلیل وجود رودخانه جانداران از دیرباز مرکز سکونت بوده و در کنار روستای تاریخی لج بر ساحل شرقی رودخانه، در فاصله بیست و یک کیلومتری شهر مهاباد، بنای حمامی قدیمی از دوره صفویه واقع است که به نام همان روستا، حمام لج خوانده می شود. پی ها و زیر بنای حمام از سنگ های موجود محلی و بقیه بنا از آجر چهار گوش قرمز رنگ است. زیر بنای عمومی این حمام از سنگ ساخته شده و از ارتفاع معینی به صورت آجرهای سرخ رنگ محلی مشابه با آجرهای مسجد جامع مهاباد و پل سرخ - که تخریب شده - است. توجه به تاریخ بنای مسجد و شیوه معماری گنبدهای شبستان آن و هشتیهای زیبا و مراجعه به تاریخ اجتماعی منطقه و سبک هنر معماری اواخر دوره صفوی، قدمت این حمام را به دوران شاه سلیمان صفوی و شاید اندکی قبل از وی و زمان حکمرانی صارم بیگ مکری و نواده او بداق سلطان یعنی سال ۱۰۵۰ تا ۱۱۰۰ ه.ق می رساند.