با آغاز درگیریها در نوار غزه، شبه نظامیان فلسطینی پنجشنبه گذشته موشکهای بیشتری را به سمت مراکز تجاری اسرائیل روانه کردند و در این بین رژیم صهیونیستی نیز حملات خود را در غزه ادامه داده و تانکها و نیروهای خود را در مرز این منطقه مستقر کرده است.
با گذشت چهار روز از خشونت هیچ نشانهای از بهبود اوضاع وجود ندارد و بنیامبن نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفته که این درگیریها فعلا ادامه خواهد داشت و «زمان بیشتری خواهد برد».
خشونتها به محلههای مختلط یهودیان و اعراب در اسرائیل نیز کشیده شده است. محلەهایی که به جبههای تازه در کشمکشهای تاریخی تبدیل شدەاند.
ساختمانها و مغازهها ویران شدند و کنیسهها مورد حمله قرار گرفتند، جنگ به خیابانها آمده و نتانیاهو نسبت به خطر جنگ داخلی هشدار داده است.
با افزایش نگرانیها از وخیمشدن درگیریها و ترس از از کنترل خارج شدن آن، دولت ایالات متحده هادی عمرو، فرستادۀ خود را به این منطقه اعزام کرده است. تلاشهای مصر، قطر و سازمان ملل برای آتشبس تاکنون هیچ نشانهای از پیشرفت نداشته و بینتیجه مانده است.
درگیریها
در حملات هوایی اخیر به غزه، موشکهای هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی به یک ساختمان شش طبقه که به گفته این رژیم، متعلق به حماس بوده برخورد کردند. نتانیاهو گفته که اسرائیل نزدیک به 1 هزار از مواضع حماس در فلسطین را مورد حمله قرار داده است.
وزارت بهداشت غزه گفته که 87 تن، از جمله 18 کودک و هشت زن کشته و 530 نفر دیگر زخمی شدهاند. سیل زخمیها، بیمارستانهای غزه را که این روزها به دلیل شیوع کرونا تحت فشار هستند در تنگنا قرار داده است و فلسطین با دو دشمن دست و پنجه نرم میکند.
پلیس اسرائیل گفته که موشکی از غزه به ساختمانی در نزدیکی پایتخت تجاری اسرائیل، تلآویو برخورد کرده که در این بین 5 اسرائیلی زخمی شدهاند. ارتش رژیم صهیونیستی در اعلامیهای گفته که از زمان شیوع درگیریها 7 نفر کشته شدهاند.
سخنگویهای ارتش رژیم صهیونیستی گفته که اسرائیل نیروهای نظامی خود را در امتداد مرز غزه مستقر کرده و «در حال آمادهسازی عملیات زمینی است»، اقدامی که یادآور حملات مشابه صهیونیستها در سالهای 2014، 2008 تا 2009 به فلسطین است.
روز چهارشنبه، نیروهای صهیونیستی یک فرمانده ارشد حماس را کشتند و چندین ساختمان را که به گفته اسرائیل با فعالیتهای این جناح مرتبط بودند، بمباران کردند.
این درگیریها با دامن زدن به تنش میان یهودیان اسرائیلی و اقلیت 21٪ عرب این کشور که در برخی محلهها در کنار هم زندگی میکنند، شکل جدید و جبهه تازهای را وارد معادلات درگیریها کرده است.
دستههای یهودی و عربی به مردم حمله کردند و به مغازهها ، هتلها و اتومبیلها آسیب زدند. در باتیام، جنوب تل آویو، دهها یهودی، مردی را که گمان میکردند عرب است، مورد ضرب و شتم قرار دادند.
پلیس رژیم صهیونیستی گفته که یک نفر در شهر لود، جایی که مقامات این شهر قوانین منع رفت و آمد مقرر کردهاند، توسط اعراب مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به شدت زخمی شده است. بیش از 150 نفر در لود و شهرکهای عربنشین در شمال اسرائیل نیز دستگیر شدهاند.
مقامات بهداشتی در غزه گفتهاند که در حال بررسی مرگ چندین نفر که گمان میرود بر اثر استشمام گاز سمی جانشان را از دست داده باشند، هستند.
ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام شاخه نظامی حماس، فلسطینیان را با قیام دعوت کرد و خطاب به رژیم صهیونیستی گفت: هر چه قدر میخواهید نیروی زمینی، هوایی و دریایی بیاورید ما برای شما مدلهای مختلف مرگ را آماده کردهایم. کاری میکنیم که خودتان را لعنت کنید. هرگز شاهد ضعف و عقبنشینی ما نخواهید بود.
واکنشها
جو بایدن، رئیس جمهور آمریكا، اظهار امیدواری كرده كه نبردها «زودتر خاتمه بیابد».
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در یک تماس ویدیویی خواستار پایان جنگ شدند.
کاخ کرملین در بیانیهای گفته: «هدف اصلی جلوگیری از اقدامات خشونت آمیز از هر دو طرف و اطمینان از ایمنی غیرنظامیان است».
رئیس جمهور فرانسه امانوئل مکرون خواستار از سرگیری مذاکرات برای صلح همه جانبه شد و نخست وزیر انگلیس، بوریس جانسون توقف فوری خشونتها را خواستار شد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در جریان سفر خود به سوریه تاکید کرد که جمهوری اسلامی در کنار فلسطینیان ایستاده است و گفت: «افتخار میکنیم که تاوان این ایستادگی را میپردازیم.»