تاریخ: ۱۴۰۰/۲/۲۱
افزایش مصرف در سایه کاهش سن مصرف مواد مخدر در مهاباد

بە گزارش پایگاه خبری هاژه، روز سەشنبه ٢١ اردیبهشت‌ماه ١٤٠٠، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد با حضور اعضای شورا، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی و بە ریاست معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد تشکیل جلسه داد.

 

در این جلسه، فرماندە انتظامی شهرستان مهاباد از افزایش کشفیات مواد مخدر نسبت بە مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: در سال جاری و در قالب شش طرح امنیت اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر، بیش از ٩٠ کیلو ماده مخدر تریاک در سطح شهرستان کشف شدە کە این آمار در مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ٣٦ کیلو بودە است.

سرهنگ محمد توحیدی افزود: بیش از ٩٠درصد کشفیات سال جاری در شهرستان، مربوط بە مصارف شخصی بوده کە این آمار بسیار نگران‌کنندە است.

مهران یوسفی، رییس اداره بهزیستی مهاباد گفت: حذف ارتباط حضوری میان بخش آموزش، نظارت و پیشگیری با جوانان بە دلیل اوضاع کرونا بسیار خطرساز است  و همین امر سبب شدە تا با آسیب‌های اجتماعی بیشتری از جمله: پایین آمدن سن مصرف مواد مخدر، فرار دختران و آسیب‌هایی از این قبیل روبرو شویم.

بە گفتە وی در حال حاضر دو کمپ ترک اعتیاد(ژیان در اوسوکند و ئاسو در خانگی) با ظرفیت ١٢٠ نفر و مرکز DIC جهت استفادە معتادین متجاهر و افراد کارتن‌خواب با ظرفیت ٢٠ نفر مشغول بە ارایه خدمات هستند.

عارف خدرلو، فرماندار مهاباد در این جلسه بر ایجاد ارتباط با دانش‌آموزان و جوانان، آموزش و آشنایی والدین با مواد مخدر از طریق ظرفیت‌های فضای مجازی تاکیید کرد و گفت: متاسفانه بیماری کرونا تمام جوانب زندگی شهروندان را تحت تاثیر قرار دادە و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، تعطیلی مدارس، اماکن تفریحی و پارک‌ها باعث پایین آمدن نشاط اجتماعی و در پی آن افزایش آسیب‌های اجتماعی و خشونت‌های خانگی شدە است.

وی افزود: سعی براین خواهیم کرد که بخش آموزش، نظارت و پیشگیری از طریق فضای مجازی ارتباط خود با جامعه هدف را حفظ کردە و بیش از پیش بە آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی در مورد اعتیاد و سایر مباحث اجتماعی بپردازد.

بە گزارش هاژه، در سال‌های اخیر افزایش مصرف مواد مخدر و همزمان کاهش سن مصرف (بە گفته برخی کارشناسان زیر 15 سال) در ایران، آن را بە مسئلەای حاد بدل کردە است. مسئلەای پیچیدە و گستردە کە وجود برخی عوامل از جمله: سلامت رفتاری، تفاوت‌های ژنتیکی ناشی از تاثیرات اجتماعی، شرایط خانوادگی، تاثیر گروه‌های همسالان، شرایط اقتصادی، اجتماعی و محیط فیزیکی اطراف در ظهور و ایجاد آن، باعث شدە که تمامی ارکان جامعه را درگیر خود کند.