به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، جلسه هماهنگی کمیته برنامه مدیریت جامع تالاب کانی برازان مهاباد با هدف ارائه راهکارهای مناسب برای اجرای طرح گردشگری تالاب کانی برازان مهاباد با حضور اعضای جوامع محلی و کمیته مدیریت این تالاب برگزار گردید.
فاروق سخنور رییس اداره محیط زیست شهرستان مهاباد در این جلسه اظهار کرد: طرح جامع گردشگری تالاب کانی برازان بر اساس برنامههای مدیریت جامع تالاب کانی برازان تدوین شده و استعلام آن از ادارات شهرستان نیز اخذ شده است.
وی افزود: این طرح بصورت مشارکت جوامع محلی و ارگانهای ذینفع طراحی و تدوین شده است.
سخنور تصریح کرد: اجرای این طرح ارتقای سطح معیشت جوامع محلی را بدنبال خواهد داشت و وابستگی به منابع تالابی کمتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: درامدهای ناشی از طرح گردشگری موجب درآمدزایی در بخش گردشگری برای جوامع محلی خواهد شد و در نتیجه آن حفاظت از تالاب نتایج مطلوبی به دنبال خواهد داشت.
رییس اداره محیط زیست شهرستان مهاباد در پایان تأکید کرد: نگهداری این تالاب به عنوان کریدور و زیستگاه پرندگان مهاجر یکی از اولویتهای مدیریت جامع تالاب کانی برازان مهاباد است.
خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه ریزی شهرستان مهاباد نیز با بیان اینکه تالاب بین المللی کانی برازان ظرفیت بینظیری برای توسعه اشتغال و ارتقای معیشت جوامع محلی دارد، اظهار کرد: برنامه هایی که در این نشست ها به آن پرداخت می شود با محوریت حفاظت از تالاب ها و در راستای آگاهی افزایی و گسترش وضعیت اقتصادی و معیشتی جوامع محلی و حتی منطقه ای است.
وی افزود: ایجاد محدودیت در گردشگری و تبدیل این تالاب به زیست بوم رویکردی قدیمی بود و حال با دیدگاه مدرن سعی میشود که با اشتغالزایی و تقویت جوامع محلی در راستای حفظ تالاب گام برداشت.
صنعتی تصریح کرد: فقدان بنگاههای توریستی در شهرستان یکی از نقاط ضعفی است که نبود آنها موجب شده آگاهی افزایی و آشنایی شهروندان مهابادی با این تالاب مغفول بماند.
وی اضافه کرد: چندین طرح سرمایهگذاری در چهارچوب طرح جامع گردشگری مطرح شده که نیازمند جمعبندی و اعلام نتیجه است.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد در ادامه با اشاره به آسیبهای حوزه تالاب کانی برازان اظهار کرد: افزایش چاههای آب غیرمجاز در مسیر تالاب، صدمات جبران ناپذیری به هیدرولوژی تالاب وارد کرده است.
وی افزود: در خصوص ورود پساب و یا آبهای آلوده به تالاب نیز نیازمند آگاهی افزایی و ورود رسانههای شهرستان به این موضوع است.
علی بیژنفر بخشدار بخش مرکزی شهرستان مهاباد نیز در ادامه اظهارکرد: در شرایط تحریمی و مشکلات مربوط به اشتغالزایی جوانان، استفاده از ظرفیت و پتانسیلهای تالاب کانی برازان میتواند ضمن شکوفایی اقتصادی به حفظ تالاب نیز کمک نماید.
رزاق حسن پور، دبیر کارگروه تنوع زیستی تالاب کانی برازان مهاباد نیز در این نشست اظهار کرد: احداث 2 ایستگاه پایش تغییرات کیفیت آب تالاب، احداث ایستگاه پایش کمی آب تالاب، پایش مستمر پرندگان از لحاظ بیماری، جلوگیری از ورود چرای دام غیر مجاز به محوطه تالاب، جلوگیری از شکار و صید غیر مجاز و سرشماری پرندگان از جمله اقدامی است که در چهارچوب مدیریت جامع تالاب کانی برازان صورت گرفته است.
دوراندیش، دبیرکارگروه حفاظت از آب و خاک محیط زیست شهرستان مهاباد نیز گفت: در چهارچوب برنامه های مدیریت جامع تالاب کانی بارازان حقابه این تالاب از دریاچه سد مهاباد پیگیری میشود و همزمان با آن لایروبی کانال و مسیرهای منتهی به تالاب کانی برازان در دستور کار قرار دارد.
صدفی دبیرکارگروه گردشگری محیط زیست مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: آسفالت راه دسترسی به تالاب کانی برازان از مهمترین مطالبات برای توسعه گردشگری و اجرای طرحهای گردشگری این تالاب است.
وی افزود: ایجاد اقامتگاههای بوم گردی و تبدیل خانههای روستایی به اقامتگاه از برنامههای طرح جامع گردشگری تالاب کانی برازان است.