تاریخ: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷
پاپ فرانسیس به هولیر رفت
 
 

صبح امروز (یکشنبه)، پاپ فرانسیس که در بغداد بسر می‌برد وارد فرودگاه بین‌المللی هولیر شد. پاپ برای اولین بار است که به هولیر می‌رود و از این رو، این سفر رخدادی تاریخی محسوب می‌شود.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان، ساعت 8:20 ( به وقت هولیر) وارد فرودگاه هولیر شد و مورد استقبال نیچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کوردستان و مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کوردستان و ماموستاها و دیگر شخصیت‌های مدنی این شهر قرار گرفت.

پاپ پس از ورود به مرکز اقلیم کوردستان با حضور در تالار حکومتی هولیر، با مسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات کوردستان عراق دیدار کرد.

در این دیدار پاپ فرانسیس به دلیل حمایت و پاسداری از اقلیت‌های دینی و ملی در اقلیم کوردستان و همچنین ایجاد فضای مسالمت آمیز از مسعود بارزانی تشکر کرد. همچنین او اقلیم کوردستان را  «خانۀ مسیحیان آواره» توصیف کرد.

پیش‌تر نیز آقای بارزانی در پیامی، سفر پاپ به اقلیم کوردستان را «تاریخی» و «حامل پیام صلح و همزیستی» خوانده بود.

 
 
 

امید خوشناو، فرماندار اربیل به عنوان بخشی از مراحل مقدمات استقبال از پاپ اعلام کرده بود که بندرهای این استان که به نینوا و کرکوک منتهی می‌شوند بسته شدند. همچنین برای استقبال از پاپ بنرهایی در سطح خیابان‌های هولیر برافراشته شدند.

مقرر شده که پاپ فرانسیس با هلی‌کوپتر برای انجام آیین مذهبی و بزرگداشت قربانیان تروریسم به موصل برود و پس از آن به قرقوش (منطقه‌ای در نینوا) برود.

استان نینوا در شمال‌غرب عراق، مسکن اصلی مسیحیان عراق محسوب می‌شود. شهر موصل، مرکز این استان برای مدت سه سال تا ۲۰۱۷ میلادی در اشغال گروه داعش بوده است.

پاپ در این شهر به کلیسای التحیرا خواهد رفت. جایی که جنگ با داعش باعث فرو ریختن سقف این کلیسای بزرگ شده است.

 
 
 

بر اساس برنامه‌ریزی‌های اعلام شده، پاپ دوباره به هولیر باز می‌گردد تا در استادیوم فرانسو حریری هولیر برای اجرای مراسم عشای ربانی در جمع10 هزار نفر از جمله مسیحیان عراقی حضور داشته باشد. علاقمندان به شرکت در این مراسم دعا، پیش از این برای حضور در این ورزشگاه ثبت نام کرده‌اند. 

بنا بر گزارش رسانه‌های عراقی، میزان ساکنین مسیحی این کشور کاهش قابل توجهی داشته است. قبل از آغاز جنگ عراق در سال 2003، حدود یک میلیون و 500 هزار مسیحی در عراق زندگی می‌کردند. با گذشت سال‌ها و حمله‌ی داعش در مدت اخیر، تعداد مسیحیان ساکن عراق را در حد 400 هزار نفر تخمین می‌زنند.

پس از حمله داعش بسیاری از مسیحیان کشته شدند و بسیاری دیگر نیز به شهر هولیر در اقلیم کوردستان عراق گریختند، جایی که امروز میزبان یکی از بزرگترین جوامع مسیحیان عراق است.

در سال ۲۰۰۰، پاپ ژان پل دوم بر آن بود تا از مناطق مذهبی عراق و از جمله از شهر اور واقع در جنوب این کشور دیدن کند. در آن هنگام، این سفر به علت مخالفت صدام حسین صورت نگرفت.