تاریخ: ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
شهرک مهارت و دپارتمان اموزش بانوان در مهاباد تأسیس می‌شود
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان آذربایجان غربی در جریان سفری یک‌روزه خود به مهاباد از تأسیس شهرک مهارت و دپارتمان آموزش بانوان در این شهرستان در صورت همراهی مسوولان شهرستان خبر داد.
 
 
 
محمد سلیم عباسی که به همراه معاونین خود به مهاباد سفر کرده بود در جلسه شورای مهارت این شهرستان اظهار کرد: تأسیس شهرک‌های مهارت در سطح استان برای اولین بار در کشور مطرح شده و درحال حاضر شهرک  مهارت ارومیه به عنوان پایلوت این طرح درحال اجرا است.
وی افزود: در تلاشیم در سایر شهرهای آذربایجان غربی نیز این شهرک تأسیس شود و امیدواریم مهاباد، اولین شهری باشد که در این زمینه پیش‌قدم می‌شود.
عباسی تصریح کرد: این شهرک‌ها به منظور انسجام بخشی به آموزش‌های مهارتی و تقویت نقش آفرینی و مهارت آموزی در راستای توانمندسازی جوانان و متقاضیان راه‌اندازی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه واگذاری زمین این شهرک توسط دستگاه‌های مربوطه انجام می‌شود گفت: زمین این شهرک باید دسترسی به خدمات شهری را دارا باشد و تمامی رشته‌های فنی و حرفه‌ای در این شهرک تجمیع و آموزش‌ها به مهارت آموزان ارائه می‌شود.
عباسی در ادامه از فرمانداری‌ مهاباد خواست با آموزشگاه‌های بدون مجوز که آموزش‌های بدون کیفیت همراه با هزینه گزاف را به متقاضیان ارائه می‌کنند، برخورد قاطع و قانونی انجام شود.
مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان آذربایجان غربی در ادامه اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۹ آموزشگاه آزاد جدید فنی و حرفه‌ای در رشته‌های مختلف در استان تاسیس شده است. 
وی افزود:  افزایش تعداد آموزشگاه های فنی و حرفه‌ای در طول ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده و با توجه به نیازهای جدید جامعه و بازار کار متفاوت می‌تواند زمینه اشتغال جوانان را بیشتر فراهم کند.
عباسی تصریح کرد: سوارکاری، دوره‌های مهارت خوانندگی (سنتی‌خوانی، صداشناسی، سلفژ، تحریر)، دستگاه شناسی، مجری‌گری و کارگردانی نمایش عروسکی تئاتر کودک و نوجوانان از جمله رشته‌های جدید هستند که برای اولین بار در سطح استان مجوز تاسیس گرفته است.
عارف خدرلو فرماندار مهاباد نیز در این جلسه با مقایسه تعداد کارمندان کشورهای توسعه یافته با کشور، اظهار کرد: بیشترین میزان اشتغال در کشورهای توسعه یافته به مشاغل آزاد و کارآفرین اختصاص یافته، درحالیکه در کشور بیشترین میزان اشتغال به کارمندان اختصاص یافته است.
 
 
وی افزود: مشاغل سنتی جوابگوی نیازهای جامعه نیست و استفاده از فضای مجازی و کارآفرینی برای مشاغل مغفول مانده است.
خدرلو تصریح کرد: مهارت‌های آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای باید به سمت شغل‌های تازه تاسیس و نوین در بسترهای مختلف حرکت کند.
وی ضمن انتقاد به سیستم اموزشی کشور اضافه کرد: اکثر افراد تحصیل کرده و دارای مدرک دانشگاهی افرادی فاقد تخصص عملی و توانایی ایجاد اشتغال هستند.
خدرلو با بیانن اینکه مشکل عدم اشتغال بسیاری از جوانان عدم تخصص عملی است، افزود: افراد فارغ التحصیل اغلب در بخش تئوری پیشرفت می‌کنند ولی قادر به ورود به بازار کار نیستند.
فرماندار مهاباد در ادامه با بیان اینکه ساختمان امور بانوان شهرستان در مالکیت فرمانداری است، اظهار کرد: از این زیرساخت می‌توان برای راه‌اندازی دپارتمان آموزشی بانوان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ایجاد شهرک مهارت نیز پیگیری می‌شود، افزود: مشاغل حوزه‌های گردشگری و یا استفاده از پتانسیل فضای مجازی و همچنین استفاده از مهارت های کشورهای منطقه از طریق بومی سازی نیز می تواند زمینه‌ساز اشغالزایی پایدار شود.
کامران کریمی آذر مدیر صندوق کارآفرینی امید مهاباد در ادامه اظهار کرد: این صندوق از طرح‌های کارآفرینی جدید بصورت ویزه حمایت می‌کند.
 
 
وی افزود: تأسیس شرکت و یا کارگاه‌های دانش بنیان از مواردی است که تسهیلات ویژه دریافت خواهند کرد.
بارزان دانشمند رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه اظهار کرد: نیازسنجی واحدهای تولیدی شهرستان برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشاغل از نیازهای اساسی شهرستان است.
 
 
حسین خضری رییس کمیته امداد شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) به ازای بکارگیری هر یک از اعضای این کمیته مبلغ 50 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌کند.
 
 
وی افزود: با هماهنگی بعمل آمده با بانک مرکزی در صورت بکارگیری افراد تحت پوشش کمیته امداد تسهیلات بانکی تا 100 میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
خضری تصریح کرد: درحال حاضر یکی از کارگاه‌های تولیدی شهرستان 40 نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد را بکارگیری کرده و تسهیلات 2 میلیارد تومانی به این واحد تولیدی در شرف پرداخت است.