به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، به دنبال حادثه آتشسوزی بازارچه قدیم مهاباد که در آن بیش از 70 مغازه تخریب شد، تعداد زیادی از خیرین، معتمدین و شهروندان آمادگی خود را برای کمک به بازسازی بازارچه قدیم مهاباد اعلام کردند که در نهایت پویش مردمی حمایت از بازارچه قدیم مهاباد برای کمک به بازاریان آسیبدیده عصر امروز رسما آغاز بهکار کرد.
طی جلساتی تحت عنوان ساماندهی کمکهای مردمی که اعضای هیات امنای بازارچه اصغری مهاباد، اعضای هیات امنای بازار مهاباد، هیات امنای بیمارستان موقت شهرستان، نماینده بازاریان تاناکورای عمده، معتمدین شهر، فرماندار، روسای ادارات و روحانیون شهرستان حضور داشتند، ضمن بررسی پیشنهادات و ایجاد هماهنگی، پویشی مردمی برای حمایت از بازارچه مهاباد تشکیل گردید.
فرماندار شهرستان مهاباد در این جلسه اظهار کرد: تلاشهای همه جانبه در سطح استانی و ملی برای جبران خسارات بازاریان بازارچه مهاباد در جریان است و استاندار آذربایجان غربی نیز تمامی امورات را بصورت ویژه رصد میکند.
وی افزود: در سطح شهرستان نیز تعداد زیادی از شهروندان، خیرین و بازاریان برای کمک به بازسازی و جبران زیان افراد آسیب دیده حادثه آتشسوزی بازارچه اعلام آمادگی کردهاند، لذا برای انسجام و وحدت رویه لازم است پویشی یکپارچه و سازماندهی شده، راهاندازی شود.
اعضای هیات امنای بازار شهرستان مهاباد با بیان تجربیات در خصوص بهترین راه برای ساماندهی کمکهای مردمی برای استفاده از تجربیات این هیات امنا برای ساماندهی کمکها جهت بازسازی بازارچه قدیم مهاباد اعلام آمادگی کردند.
شیربیگی عضو هیات امنای بازار در جلسه شب گذشته اظهار کرد: هیات امنای بازار شهرستان اگرچه در بحبوحه شیوع ویروس کرونا تشکیل شد، اما برای تمامی حوادثی که بر زندگی شهروندان تأثیر گذاشته اعلام آمادگی میکند.
وی افزود: فلسفه وجودی تشکیل این هیات امنا حمایت از بازاریان بوده، با اینحال لازم است قبل از وقوع بحران برخی نواقص را رفع کنیم تا شاهد ضرر و زیان شهروندان نباشیم، بارها در خصوص عدم تجهیز مجتمعهای تاناکورا و سایر مجتمعهای تجاری به سیستم اطفای حریق و یا حتی عدم امکانات کافی برای حوادث احتمالی در آپارتمانها و برجهای شهر هشدار داده شده است.
شیربیگی تصریح کرد: درحالیکه میتوان با هزینهای به مراتب پایینتر نواقصات مربوط به حوادث غیرمترقبه را رفع نمود، با بروز بحران باید میلیاردها تومان برای جبران خسارت و بازسازی هزینه کرد.
کوروش کریمی عضو هیات امنای بیمارستان موقت نیز با بیان تجربیات موفق بیمارستان موقت شهرستان مهاباد اظهار کرد: هر جایی که شهروندان پای کار بودند، دستاوردهای بزرگی حاصل شده و بازهم میتوان این موفقیتها را تکرار کرد.
یوسف شریفی نماینده سازمانهای مردم نهاد نیز در این جلسه اظهار کرد: تمامی سازمانها مردم نهاد شهرستان مهاباد آماده هستند تا رسالت اصلی خود را انجام دهند.
وی افزود: همیشه بازاریان شهرستان به عنوان بازوان توانمند سازمانهای مردم نهاد عمل کردهاند و اینبار سمنها میتوانند به یاری و کمک بازاریان بیاییند.
شریفی تصریح کرد: از تمام ظرفیت 42 سازمان مردم نهاد شهرستان که در زمینههای زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت میکنند میتوان برای کمک به روند بازسازی و جمعآوری کمکها استفاده کرد.
فواد نقده نماینده بازاریان بازارچه اصغری نیز در این جلسه اظهار کرد: انتظار بازاریان تشکیل یک پویش با محوریت هزینهکرد آن توسط هیات امنای بازارچه با نظارت فرمانداری شهرستان است.
وی افزود: دلیل اصرار بازاریان برای هزینهکرد کمکها توسط اعضای هیات امنای بازارچه شناخت دقیق از وضعیت بازاریان آسیب دیده با در نظر گرفتن اجناس مغازهها، توان فرد آسیب دیده و میزان دقیق خسارت است.
نقده بازسازی قسمت آسیب دیده قبل از شروع عید نوروز یکی از مهمترین دغدغههای تمامی بازاریان بازارچه و افراد آسیب دیده اعلام کرد و گفت: به فراموشی سپردن آسیبدیدگان بازارچه از نگرانیهای بازاریان است و انتظار داریم مسوولان همواره ما را برای کمک به افراد آسیب دیده و جبران خسارت حمایت کنند.
مهران یوسفی رییس اداره بهزیستی شهرستان نیز در این جلسه اظهار کرد: وضعیت افراد آسیب دیده در بازارچه قدیم یکسان نیست و ممکن است به فردی در این حادثه 20 میلیون تومان خسارت وارد شود، اما این مبلغ تمام سرمایه وی باشد و در صورت عدم جبران خسارت به مشکلات عدیده اجتماعی نیز درگیر شود، از طرفی ممکن است به فردی بیش از 200 میلیون تومان خسارت وارد شده باشد، اما بدلیل اینکه مستأجر نیست و سرمایه در گردش مطلوب است، دچار آسیبهای اجتماعی نشود.
وی افزود: اداره بهزیستی آماده است به افراد آسیب دیده خدمات مشاورهای برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی ارائه دهد.
علیمهر نماینده دادستانی شهرستان مهاباد نیز در این جلسه خواستار بررسی کارشناسی این حادثه شد و گفت: حسابهای شخصی که اقدام به جمعآوری مبالغ میکنند، به منظور جلوگیری از سوءاستفاده مسدود میشوند، لذا سازماندهی و ساماندهی به جمعآوری کمکهای مردمی لازم و ضروری است.
عمر حاجی عبدالله عضو شورای تاناکورای عمده مهاباد عصر امروز در جلسه ساماندهی کمکهای مردمی برای بازسازی بازارچه قدیم مهاباد، اظهار کرد: از روز گذشته اعضای شورای تاناکورای عمده تشکیل جلسه داده و حتی مبالغی نیز جمعآوری شده و منتظر اعلام شماره حساب هستیم.
وی با بیان اینکه تاناکورای عمده و بازاریان این مرکز تجاری برای کمک به بازسازی و حمایت از بازاریان بازارچه قدیم مهاباد آمادگی کامل دارند و هرآنچه در توان باشد را انجام میدهند.
حاجی عبدالله در ادامه خواستار ساماندهی تانکرهای سوخت در سطح شهر و در محل تاناکورای عمده شد، گفت: پارک این خودروها در این محل غیر استاندارد و احتمال آتشسوزی در یکی از آنها میتواند به فاجعهای بزرگ تبدیل شود.
در پایان این نشست ضمن بررسی نظرات اعضای حاضر، به اتفاق آرا پویش مردمی حمایت از بازارچه قدیم مهاباد رسما اعلام شد و 2 شماره کارت در بانک ملی و ملت برای واریز کمکهای مردمی معرفی گردید.