به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی از شناسایی اولین کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آذربایجان غربی در مهاباد خبر داد.
سید امید خلیل زاده صبح امروز گفته است: بعد از شناسایی کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان مهاباد با اقدامات سریع دامپزشکی و همراهی مسوولان استان، این کانون مهار شد.
وی افزود: در پی دریافت گزارش رخداد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستای حاجی خوش در شهرستان مهاباد در هشت کیلومتری تالاب بین المللی کانی برازان، بلافاصله ستاد مقابله با این بیماری با هماهنگی استاندار آذربایجان غربی به ریاست مدیر کل دامپزشکی استان و دیگر ارگانهای مرتبط تشکیل و با تصمیمات پیشگیرانه که اتخاذ شد، در عرض ۲۴ ساعت کانون این بیماری پایش و مهار شد.
خلیلزاده تصریح کرد: اکیپهای دامپزشکی استان پس از انجام نمونه برداری، بیماری را تشخیص داده و اکیپ های کنترل و پیشگیری از این بیماری با مراجعه به محل آلودگی، عملیات مهار و معدوم سازی را آغاز و از گسترش آن در طیور بومی و روستایی منطقه و از همه مهمتر صنعت طیور واقع در شعاع سه کیلومتری آن پیشگیری کردند.
دکتر عباس آغاز مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد در این رابطه به خبرنگار هاژه گفت: شناسایی اولین کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مهاباد مربوط به پنج شنبه هفته گذشته در یکی از منازل مسکونی روستای حاجی خوش است.
وی افزود: پایش شبکه دامپزشکی از این منزل مسکونی مشخص کرد که حدود 15 قطعه مرغ، بوقلمون و پرنده خانگی مبتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان میباشند که با رعایت پروتکلهای بهداشتی معدوم سازی آنها صورت گرفت.
آغاز تصریح کرد: بلافاصله پایش خانهها و منازل مسکونی که پرندگان بومی و خانگی در آن نگهداری میشود صورت گرفت و خوشبختانه موردی مثبتی از این بیماری مشاهده نگردید.
مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: از ماههای گذشته پایش مستمر تالاب کانی برازان مهاباد و واحدهای مرغداری شهرستان در دستور کار روزانه این شبکه قرار دارد و تاکنون موردی از این بیماری در مرغداریها و تالاب کانی برازان مشاهده نشده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت و حساسیت این بیماری در صنعت طیور و پیامدهای احتمالی شیوع آن در جمعیت طیور صنعتی و بومی از تمامی کارشناسان و تولیدکنندگان بخش طیور در سراسر شهرستان خواسته شده تا به محض دیدن کوچکترین علایم مشکوک به آنفلوانزای پرندگان، موضوع را به دامپزشکی شهرستان گزارش کنند.
آغاز تصریح کرد: شهروندان در مصرف گوشت مرغ نگران نباشند، فقط مرغ های مصرفی خود را از طریق مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و به صورت بسته بندی که دارای مشخصات می باشد، تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات غیر عادی پرندگان، مراتب را به دامپزشکی گزارش دهند.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد در پایان خون ریزی، مرگ و میر زودهنگام و دسته جمعی پرندگان را از علایم این ویروس اعلام کرد و گفت: صنعت طیور در این خصوص بسیار آسیب پذیر است و پایش مستمر و مدوام برای جلوگیری از آن جزو اساسی ترین اقدامات خواهد بود.
عکس تزئینی است.