تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۱۷
کاهش 90 درصدی اقامت گردشگران در مهاباد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مهاباد از کاهش 90 درصدی اقامت گردشگران در این شهرستان خبر داد.

عبیدالله سرخابی در حاشیه جلسه بررسی مشکلات بخش گردشگری و صنایع دستی شهرستان مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 11 هزار و 142 گردشگر در شهرستان مهاباد اقامت کرده‌اند که در مقایسه با 9 ماهه سال گذشته، 90 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: در این مدت  194 هزار و 532  گردشگر از جابه‌های گردشگری شهرستان بازدید کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 55 درصد کاهش یافته است.

سرخابی تصریح کرد: در 9 ماه سال گذشته 101 هزار و 79 گردشگر در مراکز اقامتی شهرستان اقامت داشته‌اند و 433 هزار و 165 گردشگر نیز از جاذبه‌های گردشگری این شهرستان بازدید کرده بودند.

وی با اشاره به شیوع کرونا و تأثیر آن بر بخش گردشگری اظهار کرد: تعطیلی مراکز اقامتی در شهرستان موجب رشد قارچ گونه‌ واحدهای اقامتی غیرمجاز برای گردشگران شد.

وی از تهیه طرح جامعی در خصوص توسعه گردشگری در شهرستان خبر داد و گفت: این طرح حاصل کار کارشناسی است و به مسوولان رده بالای شهرستان برای تدوین سیاست‌های توسعه گردشگری شهرستان ارائه خواهد شد.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر واگذاری مدیریت غار سهولان به جوامع محلی از سوی صندوق ملی محیط زیست اظهار کرد: شهرستان مهاباد با پتانسیل‌های بالای گردشگری از لحاظ توسعه مغفول مانده و این واگذاری به منظور توسعه و شکوفایی گردشگری در شهرستان ضروری است.

وی افزود: یکی ازعمده‌ترین مشکلات گردشگری در سطح کشور عدم اعتقاد مسوولان و مدیران به درآمدهای گردشگری است.

محمودزاده با انتقاد از عدم نظارت بر اجرای طرح‌های گردشگری تصریح کرد: موافقت‌های اصولی برای اجرای طرح‌های گردشگری باید منوط به برنامه زمانبندی باشد تا در صورت عدم توانایی برای اجرای طرح، زمین به سرمایه‌گذار دیگری واگذار گردد.

عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: کرونا بزرگترین ضربه را به اقتصاد شهرستان و گردشگری وارد کرده و از همه دردناکتر ممانعت از ورود شهروندان سایر شهرها در مبادی وردی به مهاباد بود.

وی افزود: گردشگری همانند بخش صنعت به آب نیاز چندانی ندارد و سریعترین و کم هزینه‌ترین راه برای توسعه شهرستان و اشتغال است.

خدرلو تصریح کرد: واحدهای بوم گردی علی‌رغم پتانسیل بالای شهرستان بسیار کم تعداد است، درحالیکه توسعه بسیاری از روستاها از این راه میسر است.

فرماندار مهاباد در این جلسه خواستار تقویت بنده اداره میراث فرهنگی شهرستان شد و گفت: بدلیل کمبود نیروی انسانی، این اداره علی‌رغم تلاش بی وقفه کارمندان توان اجرایی بالایی ندارد و افزایش نیروی انسانی در این اداره به عنوان یکی از مطالبات جدی شهرستان از میراث فرهنگی استان مطرح است.

عارف خدرلو در ادامه افزود: بی پرده باید گفت که گزارشات نگران کننده‌ای در رابطه با زمین‌خواری به فرمانداری رسیده و کار به جایی رسیده برخی افراد به اسم کوهنوردی زمین‌خواری می‌کنند و اقدام به فروش زمین‌های دولتی می‌کنند.

وی تصریح کرد: این اقدام که مورد انتقاد جامعه کوهنوردان شهرستان نیز می‌باشد در شأن ورزش شهرستان نیست و محکوم است.

در این جلسه که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی نیز حضور داشت تعدادی از سرمایه‌گذاران بخش گردشگری مشکلات و موانع برای اجری طرح‌های خود را بیان کردند.

 

خلیل جباری در این جلسه اظهار کرد: از تعداد 33 هزار اثر ملی ثبت شده 1 هزار و 700 مورد آن مربوط به آذربایجان غربی است.

وی افزود: در سال 98 تعداد 780 هزار گردشگر از کشورهای همسایه در آذربایجان غربی اقامت داشته‌اند، به نحوی که ضریب اشغال تخت در هتل‌ها به 70 الی 80 درصد رسیده بود، اما کرونا وضعیت را به کلی تغییر داد و امسال شاهد کاهش شدید اقامت‌ها در مراکز اقامتی و به تبع آن کاهش شدید درآمدها هستیم.

وی از تلاش برای ثبت آثار ملی در استان و شهرستان مهاباد خبر داد و گفت: چند اثر در مهاباد نیز پتانسیل ثبت ملی و جهانی را دارند.