تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
بررسی مشکلات مودیان مالیاتی و توسعه گمرک مهاباد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، مشاور وزیر و مدیرکل امور مجلس وزارت اقتصاد و بهمراه مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی در سفری یک روزه ضمن بررسی پرونده‌های مالیاتی فعالان اقتصادی مهاباد، توسعه گمرک این شهرستان را در دستور کار خود قرار دادند.

محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان اظهار کرد: مالیات اصلی‌ترین راه تأمین مالی بودجه کشورها است و در این رابطه ضمن حمایت از بخش تولید، مبارزه جدی با فرار مالیاتی در دستور کار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دارد.

 

وی افزود: کسری بودجه مهمترین مشکل ساختاری نظام مالیاتی کشور است و تمرکز بر روی پرونده‌های حساس مالیاتی و حمایت از بخش شناسنامه‌دار واحدهای تولیدی و اقتصادی یکی از اصولی است که در صدد پیاده کردن آن در نظام مالیاتی کشور هستیم.

مسیحی تصریح کرد: اخذ مالیات بصورت خوداظهاری موفقیت بزرگی در بخش کاهش مشکلات مالیاتی اصناف به حساب می‌آید و زمینه را برای تمرکز بر فرارهای مالیاتی از طریق شرکت‌های صوری و حساب‌های اجاره‌ای فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه بدلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از اصناف کشور، 67 درصد مالیات مشاغل صفر بوده و این میزان در مهاباد از متوسط استانی بالاتر بوده است.

معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه اظهار کرد: با استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیاتی کشور، ضمن اینکه مالیاتی برای مشاغلی فاقد درآمد در نظر گرفته نخواهد شد، در بررسی مالیات سال‌های قبل مشاغل نیز بدلیل کمبود نقدینگی باید نگاه ویژه‌ای داشت.

برزگر مشاور وزیر و مدیرکل امور مجلس وزارت اقتصاد نیز در این نشست اظهار کرد: سفر مسوولان رده بالای کشور درپی سوال نماینده مردم مهاباد در مجلس از وزیر اقتصاد بدلیل مشکلات مالیاتی در شهرستان صورت می‌گیرد.

 

وی افزود: ملاک عمل سازمان مالیاتی خوداظهاری است، مگر اینکه مشکلاتی جدی در پرونده‌های مالیاتی وجود داشته باشد.

برزگر تصریح کرد: مطالبه مردم در خصوص توسعه گمرک و انتقال و یا احداث انبار تملیکی به شخص وزیر انعکاس می‌شود.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: مردم شهرستان مایل به پرداخت مالیات هستند چراکه می‌دانند این مالیات صرف توسعه زیرساخت‌های شهرستان خواهد شد، اما مهمترین مطالبات مردم مهاباد پرداخت عادلانه مالیات با توجه به کاهش شدید درآمدها است.

 

وی افزود: آنچه در این سفر مد نظر است، مسوولان رده بالای سازمان امور مالیاتی کشور و استان با بررسی پرونده‌های مالیاتی واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی شهرستان، عدالت را در پرداخت مالیات برای آنها برقرار نمایند تا ضمن ادامه تولید، نسبت به پرداخت به موقع و شفاف مالیات ترغیب شوند.

محمودزاده در ادامه با اشاره به مشکلات گمرک مهاباد، تصریح کرد: در مجلس هشتم، گمرک مهاباد از قضایی به تجاری تبدیل شد، ولی تاکنون مکانیابی و توسعه فیزیکی آن به نتیجه نرسیده است.

احمد احمدی رییس گمرک مهاباد نیز در این نشست اظهار کرد: عدم فضای کافی، باسکول جهت انجام تشریفات گمرکی و همچنین انتقال انبار تملیکی شهرستان به میاندوآب از عمده‌ترین مشکلات گمرک مهاباد است.

وی افزود: از سال 1389 جانمایی و توسعه فضای فیزیکی گمرک مهاباد محقق نشده و توسعه فیزیکی آن از عمده‌ترین مطالبات گمرک مهاباد است.

عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد نیز با اشاره به جایگاه ویژه مهاباد در نیم قرن گذشته در کشور اظهار کرد: در تقسیمات کشوری سال 1316، که کشور به 10 استان و 48 شهرستان ویژه تقسیم شده، مهاباد جزو شهرستان‌های مهم کشور محسوب شده است.

 

وی افزود: اجرای طرح‌های کلان اقتصادی و خدماتی در مهاباد پیشینه‌ای طولانی دارد و تحت پوشش قرار دادن جنوب استان با ارائه خدمات مختلف از ویژگی‌های این شهرستان است و در همین راستا خواستار توسعه همه جانبه زیرساخت‌ها برای ارتقای کیفیت خدمات هستیم.

شروین حسن‌زاده به نمایندگی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی شهرستان مهاباد و استان، اعمال محدودیت‌ها برای صادرات به کشورهای همسایه است که توان رقابت را از واحدهای تولیدی شهرستان گرفته است.
 
 
وی در ادامه خواستار رفع مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی شهرستان و مصوبات بانک مرکزی شد. 
 
دومین برنامه سفر یک‌روزه مسوولان مالیاتی کشور و آذربایجان غربی به بررسی پرونده‌های مالیاتی واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی مهاباد در اداره مالیات این شهرستان اختصاص یافته بود.