تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
برخورداری 56 روستای بخش مرکزی مهاباد از گاز طبیعی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بخشدار بخش مرکزی شهرستان مهاباد از برخورداری 56 روستای این بخش از گاز طبیعی خبر داد.

سلیمان پاکزاد در حاشیه جلسه نشست دهیاران بخش مرکزی شهرستان مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: از 87 روستای بخش مرکزی شهرستان مهاباد 56 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده‌اند و عملیات گازرسانی به روستاهای مابقی نیز در جریان است.

 

وی افزود: تا سال 1392 تنها 9 روستای این بخش از گاز طبیعی برخوردار بوده‌اند و در 7 سال گذشته با تلاش‌های صورت گرفته، عملیات گازرسانی به 47 روستای این شهرستان به اتمام رسیده و تا پایان سال آینده عملیات گازرسانی در بیشتر روستاهای باقی مانده به بهره‌برداری می‌رسد.

پاکزاد تصریح کرد: در طول 8 سال 410 هزار متر مربع از کوچه و معابر روستاهای بخش مرکزی  آسفالت شده و عملیات زیرسازی و آماده سازی کوچه و معابر 19 روستای دیگر این بخش تا پایان سال 1400 به اتمام خواهد رسید که در صورت تأمین اعتبار از محل قیر رایانه‌ای با مساعد شدن آب و هوا در سال آینده آسفالت خواهد شد.

وی اضافه کرد: عملیات گازرسانی در این 19 روستا به اتمام رسیده و در صورت تأمین اعتبار 140 هزار متر مربع از کوچه و معابر این روستاها نیز آسفالت می‌شوند.

بخشدار بخش مرکزی در ادامه اظهار کرد: از تعداد 87 روستای بخش مرکزی، 59 روستا از شبکه آبرسانی آب شرب استاندارد استفاده می‌نمایند و با تکمیل شدن مجتمع آبرسانی به 141 روستای این شهرستان تمامی روستاها به شبکه آبرسانی پایدار و استاندارد متصل خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر 30 روستای بخش مرکزی به اینترنت G3 متصل هستند اما بدلیل اهمیت دسترسی دانش آموزان به اینترنت، با مشکل اینترنت در بیشتر روستاهای این بخش روبرو هستیم.

پاکزاد  در ادامه اظهار کرد: دستور جلسه دوم این نشست مربوط به هماهنگی در خصوص طرح " هر دهیار حامی ایتام" بود و در آن دهیاران بخش مرکزی شهرستان مهاباد به اتفاق آرا موافقت خود را با این طرح اعلام کردند، که بر اساس آن ماهیانه بخشی از حقوق خود را صرف حمایت از ایتام می‌کنند.

وی افزود: لیست دهیاران و برگه‌های موافقت دهیاران به اداره کمیته امداد ارسال می‌شود تا این نهاد ایتام را جهت تحت پوشش قرار دادن این طرح معرفی نماید.

عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: 84 درصد مجموع کل اعتبارات دهیاری‌ها از زمان تأسیس دهیاری‌ها در 8 سال گذشته اختصاص یافته است.


 

وی افزود: اگرچه آسفالت معابر و کوچه‌های روستاها از اهمیت برخوردار است اما هویت روستا باید حفظ شود.

خدرلو تصریح کرد: جایگزینی کسب و کارهای جدید در روستاها همچون اشتغال روستایان به صنایع دستی، گردشگری و... بجای کشاورزی و دامداری سنتی تا حد زیادی می‌تواند به افزایش اشتغال و جلوگیری از تغییر هویت روستاها تأثیر گذار باشد.

وی اضافه کرد: دهیاری‌ها اگرچه با کمبود اعتبارات مواجه هستند اما می‌توانند اجرای طرح‌های متوسط را در دستور کار قرار دهند و از ظرفیت‌هایی که برای آنها تعریف شده استفاده نمایند.

مهندس کریمی نماینده‌ دهیاران بخش مرکزی شهرستان مهاباد نیز عمده‌ترین مشکلات دهیاری‌ها را کمبود اعتبارات و افزایش سرم‌سام آور هزینه طرح‌ها و برنامه‌های عمرانی اعلام کرد و گفت: دهیاران بخش مرکزی از محل جذب مشارکت‌های مردمی توانسته‌اند طرح‌های عمرانی زیادی انجام دهند اما جوابگوی حل مشکلات کلان روستاها نیست.