آلودگی جو کره زمین توسط دی اکسید کربن (CO2) موضوعی است که دانشمندان را به فکر و یافتن راه هایی برای کاهش آن فرو برده است. اما روشی که اخیراً کشف شده است، می تواند به شکلی انقلابی عمل کرده و (CO2) را مستقیماً به مواد مصرفی دیگر تبدیل کند. محققان امکان تبدیل دی اکسید کربن به سوخت هواپیماها را به طور مستقیم و با استفاده از کاتالیزورهای ارزان قیمت مبتنی بر آهن مطرح کرده اند.
به گفته محققان از آنجا که در پرواز هواپیماها، دی اکسید کربن (CO2) هنگام احتراق از سوخت آنها منتشر می شود، می توان آن را مجدداً جذب کرده و در طی فرایند فوق مجدداً به سوخت تبدیل کرد. این کار می تواند در آینده باعث شود که اثر کلی کربن بر محیط زیست تاحد زیادی خنثی گردد.
اگرچه انجام چنین اقدام مهمی، می تواند به عنوان انقلابی در صنعت به شمار آید و قبلاً نیز مطرح بوده، ولی تبدیل دی اکسید کربن (CO2) به صورت انتخابی به یک ماده شیمیایی مطلوب همواره کاری چالش برانگیز بوده است. چراکه چنین تبدیلی غالباً به کاتالیزورهای گران قیمت و چندین مرحله ای و همچنین انرژی زیادی نیاز داشته که در نهایت کارآیی کمی نیز داشته اند و اصولاً مقرون به صرفه نبوده اند.
درواقع برای رقابت با سوخت های فسیلی، به یک روش پایدار تولید سوخت نیاز است که کارآمد و مقرون به صرفه باشد و حالا روش ابداعی محققان مورد اشاره فوق، نوید ابداع چنین روشی را می دهد. در تحقیق جدید، یک کاتالیزور نوین مبتنی بر آهن طراحی شده است که نمایانگر راهی ارزان برای گرفتن مستقیم دی اکسید کربن (CO2) اتمسفر و تبدیل آن به یک محدوده از هیدروکربن ها به منظور تهیه سوخت جت و حتی سایر مواد خاص است.
این کاتالیزور به گفته مجریان پژوهش از عناصر فراوانی تشکیل شده که همگی به وفور روی زمین یافت می شوند و قادر است فعالیت و انتخاب پذیری بالایی را نشان دهد که مراحل اضافی در سنتز مواد شیمیایی با ارزش افزوده بالا را به حداقل می رساند.
به گفته محققان، تهیه کاتالیزور تبدیل دی اکسید کربن (CO2) مورد اشاره نسبت به بسیاری از نمونه های آزمون شده قبلی آسان تر بوده و همین موضوع، آن را به یک کاندیدای بالقوه برای کاربردهای صنعتی مهم تبدیل می کند.