آرایشگاههای زنانه، با وجود شروع به فعالیتِ آرایشگاههای مردانه همچنان بسته ماندهاند. مسئولان میگویند که اکثر آرایشگاههای زنانه در جاهای نامناسب فعالیت میکنند و از آنجا که تهویه خوبی ندارند و تراکم زیادی در این اماکن وجود دارد امکان ابتلا به کرونا در آنها خیلی بیشتر است.
بر اساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا فعالیت آرایشگاههای زنانه به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و اجتماع مردم در سراسر کشور ممنوع است و این واحدها موظفند تا با عمل به این دستورالعلها، فعالیت خود را محدود کنند.
امیر بهزاد، رئیس شبکهی بهداشت و درمان مهاباد ضمن اشاره به اینکه شیوهی فعالیتها در آرایشگاههای زنانه به نوعی تهاجمیتر از آرایشگاههای مردانه است به هاژه میگوید که تجمع در سالنهای زنانه بیشتر است و نوع خدماتی که در این سالنها ارائه میشود پتانسیل بیشتری برای انتقال کرونا فراهم میکند. بهزاد میگوید تا زمانی که وضعیت مهاباد نارنجی باشد روند بسته بودن این سالنها ادامه دارد.
عزیزنژاد رئیس اتحادیهی آرایشگاههای زنانهی مهاباد ضمن اشاره به باطل شدن 51 پروانه کسب آرایشگاههای زنانه به دلیل تعطیلی و ورشکستگی به هاژه میگوید: چه تفاوتی میان آرایشگاه مردانه و زنانه وجود دارد که آقایان به فعالیت خود ادامه میدهند اما سالنهای زنانه میبایست تعطیل باشند. مگر خانمها سرپرست خانوار نیستند و یا مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند.
عزیززاده میگوید که از ستاد کرونا و فرمانداری مهاباد پیگیر این قضیه بوده و آنها گفتهاند از آنجایی که این اقدام مصوبهی کشوری است کاری از دست آنها ساخته نیست. او ادامه میدهد: بسیاری از سالنها به دلیل تعطیلی و نبود درامد ورشکسته شدهاند و خانوادهها تحت فشار هستند.
پروانه لبریز، دبیر اتحادیهی آرایشگاههای زنانهی مهاباد نیز ضمنِ اشاره به مشکلات و پیگیریهای انجام شده، معتقد است با باز بودن بازارچهها، بانکها و مراکز اداری مهاباد، بسته بودن آرایشگاههای زنانه منطقی به نظر نمیرسد.
لبریز در ادامه میگوید با شیوع کرونا 8 نفر از پرسنل آرایشگاه او که عمدتا نانآور خانواده هستند بیکار شدهاند. او بر این باور است که آرایشگاههای زنانه نیز همچون سایر مشاغل میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی به فعالیت خود ادامه دهند.
در آغاز و بدو شیوع کرونا، کسبهی مهاباد و از جمله آرایشگاههای زنانه به صورت خودجوش و داوطلبانه، مغازههایشان را به مدت یک ماه تعطیل کردند. در آن زمان گزارشهایی مبنی بر حمایت و کمک دولت امیدهایی را برای کاهش فشارهای اقتصادی ایجاد کرد. شاید این حمایتها، به گونهای نبوده که فعالیتهای غیرقانونی و زیرزمینی آرایشگران زن در مهاباد را متوقف کند.
هرچند که فاروق دانشمند، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهاباد میگوید که تاکنون 13 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به 800 متقاضی در مهاباد پرداخت شده است که از این مبلغ حدود 582 میلیون تومان به آرایشگاههای زنانه و مردانه اختصاص یافته است.
در حال حاضر 415 آرایشگاهِ زنانه در مهاباد وجود دارد. از زمان شیوع کرونا تا کنون 26 واحد به دلیل رعایت نکردن مصوبههای ستاد ملی کرونا و فعالیتهای غیرمجاز در مهاباد پلمب شدهاند. در این بین به 76 آرایشگاه اخطاریه ارسال شده و از ابتدای سال تاکنون 287 مورد بازرسی صورت گرفته است.