تاریخ: ۱۳۹۹/۹/۷
زمستان و کرونا
آیا بارش برف و هوای سرد کرونا را از بین می‌برد و یا اینکه در زمستان شیوع بیشتری پیدا می‌کند؟
 
 

آیا بارش برف و هوای سرد کرونا را از بین می‌برد و یا اینکه در زمستان شیوع بیشتری پیدا می‌کند؟

زمستان در راه است و زمان شروع سرماخوردگی و آنفولانزا از راه می‌رسد. با این حال، پیش بینی اینکه زمستان در زمان کرونا چگونه است کمی دشوار است و در این بین هیچ چیزی هم مشخص نیست. دلایلی هم برای نگرانی و هم برای اطمینان خاطر وجود دارد.

آیا کرونا در زمستان شیوع بیشتری پیدا می‌کند؟ این یک سوال بزرگِ بی‌پاسخ است اما دانشمندان به دنبال یافتنش هستند. هرچه در این رابطه وجود دارد عمدتا مبتنی بر چیزی است که ما در مورد سایر ویروس‌ها می‌دانیم.

سه نوع  دیگر از ویروس کرونا وجود دارد که علائمی شبیهِ سرماخوردگی شایع را ایجاد می‌کنند و هر کدام در زمستان به راحتی گسترش می‌یابند. آنفلوانزا، راینو ویروس یا ویروس سرماخوردگی انسانی که موجب سرماخوردگی معمولی می‌شود و ویروس سین‌سیشیال تنفسی ( یک نوع اپیدمی عفونت‌های تنفسی) که همگی رفتارهای مشابهی دارند.

ممکن است کرونا نیز همچون سایر ویروس‌های مشابه که در زمستان به اوج می‌رسند، فصلی باشد. اما تاکنون مشخص نشده است که آیا شرایط جوی باعث شیوع بیشتر می‌شود و یا رفتار انسانی؟

وقتی که هوا سرد می‌شود، همه‌ی ویروس‌ها در داخل بدن بهتر زنده می‌مانند. به گفته‌ی پزشکان دمای 4 درجه سانتیگراد یک دمای مطلوب برای ویروس کرونا است. همچنین اشعه‌ی UV  فرابنفشِ خورشید که ویروس کرونا را از بین می‌برد، در زمستان کمتر است.

 
 
 

به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا در هر نوع آب و هوایی قابل انتقال است و هیچ دلیلی وجود ندارد که هوای سرد بتواند آن را از بین ببرد.

آژانس بهداشتی سازمان ملل می گوید بارش باران و برف ممکن است ردپای ویروس را روی نیمکت‌ها یا سایر اشیا در فضای بیرون رقیق کند اما این باور وجود ندارد که انتقال ویروس از روی سطوح از عوامل اصلی گسترش این بیماریِ همه‌گیر است.

دانشمندان می‌گویند نگرانی اصلی در مورد هوای سرد این است که  درجه حرارت پایین باعث می شود مردم بیشتر در محیط‌های بسته به ویژه اماکن شلوغ حضور داشته باشند و شرایط برای گسترشِ آسان‌تر ویروس فراهم شود.

مطالعات نشان داده است که درصد قابل توجهی از گسترش کرونا در خانواده‌ها هنگامی اتفاق می‌افتد که  اعضای خانواده از مکان‌‌های مشترک مانند آشپزخانه و حمام استفاده می‌کنند.

سازمان بهداشت جهانی و سایر ارگان‌ها  نیز هشدار داده‌اند که در فضاهای داخلی با تهویه ضعیف ، انتقال ویروس به راحتی انجام می شود به این دلیل که ویروس می‌تواند در هوا پخش شود و ذرات عفونی ممکن است به مدت چند ساعت در هوا معلق بمانند.

بیشترین میزان انتقال در مهمانی‌ها و سالن‌های ورزشی دیده می‌شود. ویروس کرونا اغلب در فضای باز منتقل نمی‌شود زیرا هوای تازه ذرات ویروس را پراکنده می‌کند و افراد به راحتی می‌توانند فاصله خود را با دیگران حفظ کنند. اما کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر افراد مدت طولانی را در خارج از منزل و در نزدیکی دیگران بدون ماسک بگذرانند، انتقال ویروس کرونا همچنان امکان پذیر است.

مقامات بهداشتی می‌گویند بهترین راه برای جلوگیری از انتقال ویروس استفاده از ماسک در محیط‌های عمومی ، رعایت فاصله‌ی اجتماعی به میزان حداقل 6 فوت (2 متر) و شستن مکرر دست‌هاست.