تاریخ: ۱۳۹۹/۸/۳۰
پیش فروش داروی درمان کرونا کلاهبرداری است
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، رئیس پلیس فتا استان آذربایجان غربی گفت: پیش فروش داروی درمان کرونا، روشی برای کلاهبرداری از هموطنان است و در حال حاضر هیچ گونه پیش فروشی برای داروی کرونا وجود ندارد.
سرهنگ کارآگاه اکبر نصرتی افزود: در پی انتشار اخبار تولید داروی کرونا شاهد انجام تبلیغات گسترده با مضمون فروش و پیش فروش این دارو در فضای مجازی و بخصوص شبکه‌های اجتماعی هستیم.
وی ادامه داد : با توجه به اینکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پرشکی در حال بررسی جنبه‌های لازم برای بررسی وتأیید داروی تولید شده است، لذا هیچ گونه خبری مبنی بر تایید و فروش دارو وجود ندارد لذا تمامی تبلیغات فروش و پیش فروش این دارو از سوی افراد سودجو و با هدف کلاهبرداری از شهروندان صورت می گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: مجرمان سایبری با این ادعا که خریدار باید بخشی از وجه سفارش دارو و هزینه ارسال را برای ثبت سفارش پرداخت کند، مبالغی را دریافت و در ادامه پاسخگوی شهروندان نیستند.
رئیس پلیس فتا استان آذربایجان غربی با تاکید بر مراقبت در هنگام خرید دارو به کاربران توصیه کرد: برابر قوانین و مقررات، فعالیت اقتصادی در فضای مجازی توسط داروخانه های رسمی منوط به اخذ مجوز از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی است و باید مجوز جداگانه اخذ شود ؛ لذا تبلیغ و فروش دارو توسط سایر افراد عمومی و شرکت‌های غیر رسمی در فضای مجازی ممنوع است.
سرهنگ نصرتی ادامه داد: لذا شهروندان گرامی از اعتماد به منابع خبری نا معتبر خودداری کرده و اخبار مربوطه را از منابع رسمی از قبیل صدا و سیما و خبرگزاری های معتبر دنبال نمایند.
وی تاکید کرد: از آنجایی که انتشار اخبار جعلی در خصوص کرونا و کشف واکسن و داروهای این ویروس به یکی از روش های مجرمانه افراد سودجو تبدیل شده است لذا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بالاترین و معتبر ترین منبع برای تایید داروها و روش های درمان این ویروس می باشد. بنابراین به تبلیغات و آگهی های خرید و فروش یا پیش فروش این قبیل دارو ها توجه نکنید. 
توصیه های پلیسی:

1-هرگونه تبلیغ،خرید و فروش دارو در فضای مجازی ممنوع بوده وجرم محسوب می شود.
2-از کلیک بر روی لینک های ناشناس خودداری گردد.
3-از پرداخت مبالغ به عنوان پیش پرداخت از طریق های پرداخت های اینترنتی و کارت به کارت خودداری گردد.
4-به پیام هایی که در فضای مجازی با عنوان فروش واکسن کرونا ارسال می شود اعتماد نکنید.
 سرهنگ نصرتی با بیان اینکه تبلیغ و فروش دارو در فضای‌مجازی ممنوع است، خاطر نشان کرد: شهروندان کلیه اقلام دارویی و بهداشتی را از داروخانه‌ها یا مراکز بهداشتی تهیه کنند و به نشان استاندارد و تایید علوم پزشکی کالا توجه کنند.
رئیس پلیس فتا استان آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: کاربران می‌توانند جهت کسب اطلاعات و ارتقاء آگاهی‌های خود در حوزه سایبری به سایت پلیس فتا به آدرس https://www.cyberpolice.ir  مراجعه کنند.