تاریخ: ۱۳۹۹/۸/۲۶
نوجوانان و جوانان قربانی جدید ویروس کرونا

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، موج سوم شیوع کرونا با جهش این ویروس بیشتر شهرهای کشور را در بحران قرار داده، اما آنچه موج سوم را متمایز کرده گستردگی، شدت بیماری و پایین آمدن سن ابتلا و فوت است.

طبق آمار شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد بیشترین میزان شیوع کرونا در این شهرستان در رده سنی زیر 50 سال روی می‌دهد اما بیشترین میزان تلفات مربوط به رده‌های سنی بالای 50 سال است، 

با این حال گزارشاتی از درگیری جوانان و نوجوان با این ویروس منتشر شده و در 1 ماه گذشته خصوصا چند روز گذشته چندین بیمار کرونایی در سنین زیر 30 سال در مهاباد و شهرهای همجوار فوت کرده‌اند.

کارشناسان یکی از مهمترین دلایل ابتلای جوانان به این ویروس را عادی انگاری و تصورات غلط مبنی بر عدم ابتلا و یا بدحال نبودن جوانان و نوجوانان اعلام کرده‌اند، روندی که موجب عدم حساسیت به رعایت دستورالعمل‌ها در بین جوانان و نوجوانان شده است.

طبق اظهارات دکتر امیر بهزاد رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد شیوع موج سوم همزمان با تغییر ژنتیک و جهش این ویروس همراه بوده به نحوی که مبتلایان موج سوم در مقایسه با ماه‌های گذشته با شدت بیشتری به این بیماری مبتلا شده‌اند و میزان درگیر شدن ریه بیماران کرونایی به بیش از 50 درصد رسیده است.

در این بین بسیاری از جوانان و نوجوانان با توجه به تصورات غلط شکل گرفته از آغاز روند درمان و یا مراجعه به مراکز درمانی خودداری می‌کند و تنها در وضعیتی به بیمارستان مراجعه می‌کنند که میزان درگیر شدن ریه آنها به بالای 70 درصد رسیده، مراجعه‌ای دیرهنگام که روند درمان آنها را با چالش جدی روبرو می‌کند.

بهزاد معتقد است بسیاری از افراد با تأخیر در مراجعه به مراکز درمانی و یا بیمارستان زمان طلایی درمان را از دست می‌دهند و افراد زمانی به بیمارستان مراجعه می‌کنند که روند درمان آنها بسیار مشکل و حتی امکانپذیر نیست.

وی اضافه کرده که افراد قبل از درگیر شدن ریه به این ویروس باید با مراجعه زودهنگام به پزشک درمان را آغاز نمایند تا تشدید علایم و بیماری روبرو نشوند.

به گزارش هاژه، تاکنون درمان قطعی ویروس کرونا کشف نشده، با این حال بیشتر مبتلایان با مراجعه زودهنگام به پزشک و استفاده از داروهای معمولی که پزشک آنرا تجویز می‌کند، افزایش مصرف مایعات و آبمیوه‌های طبیعی از شدت این بیماری بکاهند و یا نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشته باشند.

با این حال افرادی که دارای بیماری‌های پیش زمینه‌ای و یا سن بالا هستند باید بصورت ویژه تحت نظر پزشک باشند و یا زمان طلایی درمان را که چند روز اول ابتلا است به هیچ وجه از دست ندهند.

یکی از دلایلی که بر سلامت جسمانی جوانان و برخی نوجوان بشدت تأثیر منفی گذاشته استعمال دخانیات، قلیان و اضافه وزن است که علایم حاد تنفسی ویروس کرونا را تشدید می‌کند و اگر در موج‌های قبلی تأثیرات چندانی در تشدید علایم کرونا نداشته در موج فعلی بشدت تأثیر گذار است و خطر ابتلا و حتی فوت‌های ناخواسته را افزایش می‌دهد.

در تازه‌ترین اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کوردستان نیز از شهروندان خواسته هرگونه علایم آنفلوانزا را ابتلا به ویروس کرونا تلقی کنند و حتی در صورت منفی بودن تست خود را مبتلا به این بیماری دانسته و دستورالعمل‌های ویژه مقابله با آن را رعایت نمایند.

دکتر فرزین رضاعی با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به آنفلوآنزا گزارش نشده اضافه کرده که این ویروس در ماه‌های بهمن و اسفند شیوع پیدا می‌کند و شهروندان در صورت هرگونه علایمی شبیه به سرماخوردگی و یا تنفسی سریعا به پزشک و یا مراکز 16 ساعته مراجعه نمایند.

به گزارش هاژه، بسیاری از افراد در روزهای ابتلا با دارا بودن علایمی شبیه سرماخوردگی بجای مراجعه به پزشک استراحت مطلق بدون مصرف دارو و یا بدلیل تصورات غلط و ترس از مراجعه به پزشک خودداری می‌کنند و یا با خوددرمانی مراجعه به مراکز درمانی را به تأخیر انداخته و ضمن از دست دادن زمان طلایی درمان به تشدید علایم نیز کمک می‌کنند، لذا توصیه جدی کارشناسان و پزشکان مراجعه زودهنگام به پزشک و مراکز درمانی است.