تاریخ: ۱۳۹۹/۸/۸
پنج نفر از اعضای یک خانواده‌ی کورد سردشتی در آب غرق شدند
 
 
 

پنج نفر از اعضای یک خانواده‌ی کورد سردشتی در آب غرق شدند. این خانواده پس دو بار تلاش ناموفق و پرداخت هزاران یورو به قاچاقچیان، بر اثر وزش باد و سرنگون شدن قایقشان جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته‌ی یکی از نزدیکانِ این خانواده، رسول ایران‌نژاد به همراه همسرش شیوا محمد پناهی که هر دو 35 سال سن دارند و 3 تا از فرزندانِ دلبندشان به نام‌های آنیتا (9ساله)، آرمین(6ساله) و آرتین (15ماهه) هنگام تلاش برای رسیدن به انگلیس، جان خود را از دست داده‌اند.

 بنابر گزارش‌ها قایقِ حامل خانواده‌ی ایران‌نژاد در حین عبور از کانال مانش در آب‌های بین فرانسه و بریتانیا غرق شده است.

خلیل، برادر رسول که ساکن سردشت است، گفته که آخرین بار، دو روز قبل از برادرش خبر داشته است. او گفته قبل از اینکه آن‌ها بخواهد به فرانسه بروند، تابستان گذشته از سردشت به ترکیه رفته‌ بودند.

بنابر گزارش‌ها، رسول به همراه خانواده‌‌اش، دو بار سعی کرده که با قطار وارد انگلستان شود، ولی هر دو بار موفق نشده است. آن‌ها تصمیم گرفته‌اند برای انتقالشان از طریق دریا به یک قاچاقچی پول پرداخت کنند.

برادر خلیل گفته که او کارگری کم درآمد بوده و به خاطر فرار از مشکلات اقتصادی خاک ایران را ترک کرده است.

یکی از دوستان خانوادگی رسول با نام علی که در شهر کاله (شهری ساحلی شمال فرانسه) مستقر است گفته که او حدود یک ماه پیش با این خانواده ملاقات کرده و در آستانه عزیمت آن‌ها به انگلستان با رسول صحبت کرده است.

او تعریف کرده که «من و شیوا [همسر رسول] داشتیم در مورد مسائل مربوط به رفتن به انگلیس صحبت می‌کردیم. من به او گفتم: کار بسیار خطرناکی است، شما بچه دارید. به نظرت اگر خدای نکرده اتفاقی بیفتد آن‌ها می‌توانند در آب زنده بمانند؟ رسول پاسخ داده: هیچ مشکلی نیست، ما این کار را خواهیم کرد. همه به آن‌جا می‌روند، چیز خاصی پیش نمی‌آید.»

او اضافه کرده که خانواده‌ی رسول حدود 5 تا 6 هزار یورو [حدود 200 میلیون تومان] به یک قاچاقچی برای سوار کردن آن‌ها به قایق پرداخت کرده‌اند.

«شیوا به من گفت که آنها پول کافی برای پرداخت پول به قاچاقچی ندارند و از پدر و مادر خودش و رسول خواسته‌اند که این پول را به آن‌ها بدهند. آن‌ها نیز طلا و اجناس قیمتی‌شان را برای شیوا و رسول فروخته‌اند و این‌گونه پولِ قاچاقچی را آماده کرده‌اند.»

دوست خانوادگی رسول گفته که او بر این باور بوده که آن‌ها می‌توانند اقامت انگلیس را دریافت کنند و در آن‌جا روزی 100 پوند درآمد داشته باشد.

علی گفته: «دوستان و کسانی که در اردوگاه بودند پس از غرق شدن آن‌ها در آب، پیشِ قاچاقچیِ که سفر آ‌ن‌ها را ساماندهی کرده بودند رفتند. آن‌ها از او سوال کردند که چه کار کردی؟ او فقط گفته بود که آن‌ها سعی‌شان را کردند، فرصت خوبی داشتند. این افراد [قاچاقچیان] بسیار بی‌رحم و بی عاطفه هستند.»

علی اضافه کرده که آن‌ها توسط یک قایق از ترکیه به ایتالیا رفته بودند و به خاطر کرونا 20 روز در ایتالیا مانده بودند و سپس به فرانسه آمده بودند.

مقامات فرانسه سه‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته اعلام کردند که هنگام غرق شدنِ قایقی در هوای نامناسب یک نفر غرق شد و سه نفر دیگر پس از بیرون کشیدن از آب، جان خود را از دست داده‌اند. هرچند که به گفته‌ی برخی از گزارش‌ها 28 نفر در قایق بوده‌اند و 15 نفر زنده مانده‌اند. این آمارهای متناقض می‌تواند حاکی از آن باشد که امکان دارد افراد بیشتری جانشان را از دست داده باشند.

 

 

در عملیات نجات پناهجویان چند قایق گارد ساحلی و یک هلی‌کوپتر ارتش بلژیک شرکت داشتند.

حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس با انتشار پیامی در توئیتر ضمن ابراز همدردی با قربانیان این حادثه تصریح کرد که به رغم تمام هشدارها، قاچاقچیان همچنان جان مهاجران را در این گوشه از جهان به مخاطره می‌اندازند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا  نیز با بازماندگان قربانیان ابراز همدردی کرده است و گفته دولت انگلیس به فرانسه اعلام کرده که برای انجام تحقیقات درباره این اتفاق  وحشتناک از هیچ پشتیبانی فروگذار نخواهد کرد و تمام تلاش خود برای نابود کردنِ گروه‌های بی‌رحم تبهکار به کار می‌بندد.

پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا ضمن ابراز همدردی با بازماندگان قربانیان گفته از شنیدن این خبر بسیار متاسف شده است.

کانال مانش آبراهی است که در شمال فرانسه و جنوب بریتانیا واقع شده و اقیانوس اطلس را به دریای شمال پیوند می‌دهد.

مرگ رسول و خانواده‌اش باعث شده که سیاست‌های پناهندگی انگلستان دوباره مورد بحث قرار بگیرد و سازمان‌های بشردوستانه خواستار مسیرهای «امن و قانونی»برای پناهجویان به انگلیس شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، بیش از 7400 نفر در سال جاری، با قایق‌های کوچک به انگلیس رسیده‌اند، تقریبا چهار برابر سال 2019. همچنین تقریباً 300 پناهجو از جمله 36 کودک در 20 سال گذشته در تلاش برای عبور از کانال مانش و برای ورود به انگلیس جان خود را از دست داده‌اند.