در هفته اخیر در بازار چه گذشت؟
معاملات این هفته به نوعی نشان دهنده پایان ریزش عمیق و کوتاه مدتی بازار بود. در بسیاری از نمادها و صنایع شاهد رشد بودیم و نشانه های صعود بازار کم کم درحال نمایان شدن است. مخصوصا صنعت خودرو و نمادهای خودرو و خساپا (که سالهاست عنوان لیدری را در بازار یدک می کشند) در هفته اخیر مضعیت مطلوبی داشتند.
نکته قابل توجه و بیاد ماندنی هفته اخیر بازار سرمایه، جمع شدن دسته جمعی صفهای فروش سنگین گروه سیمانی، ساختمانی، دارویی بود. حقوقیها و بازیگران سه صنعت ذکر شده پشت بازوی خوبی به بازار نشان دادند. مخصوصا گروه سیمانی که در روز دوشنبه غوغایی به پا کردند و درکمتر از دوساعت تقریبا همه نمادها صف فروش هایشان جمع شد و در چشم بهم زدنی به صف خرید تبدیل شدند (نوسان 10 درصدی در یک روز).
در صنایع و سهام کوچک نزدیک به سه ماه (از اواخر تیرماه) و در صنایع و سهام بزرگ و شاخص ساز نزدیک به دو ماه (از اواسط مرداد ماه) شاهد ریزش و کاهش قیمت ها بوده ایم و این مسئله فشار روانی زیادی را به معامله گران وارد کرده است. همچنین بسیاری از مردم در این مدت از بازار خروج کرده اند. آمارهای غیررسمی نشان می دهد که تقریبا یک ماه است به تعداد افراد حاضر در بورس اضافه نشده است (آخرین بار رکورد سفارشهای ثبت شده برای عرضه اولیه بپیوند شکسته شد، که در تاریخ 12 شهریور عرضه شد و 5.570.000 نفر در آن شرکت کردند).
در هفته اخیر شاخص کل با رشد 2.5درصدی مواجه شد (از 1.503.000 واحد در روز چهارشنبه هفته پیش به 1.540.000 واحد در پایان هفته رسید).
همچنین شاخص هم وزن در هفته اخیر رشد 2.4درصدی را تجربه کرد (از 397.000 واحد به 407.000 واحد رسید).
همچنین از لحاظ ورود و خروج پول حقیقی هم، در هفته گذشته نزدیک به 800 میلیارد تومان پول حقیقی ها از بازار خارج شد. این آمار نسبت به هفته قبل از آن (منتهی به 11 مهر) که حدود 9000 میلیارد تومان پول از بازار خارج شده بود، وضعیت بهتری دارد و نشان دهنده تعادل نسبی بازار سرمایه خواهد بود.
10 سهم با بیشترین بازدهی در هفته اخیر
در هفته گذشته 10 سهم زیر بیشترین بازده و سود را نصیب سهامداران خود کردند.
پارسیانح: 34 درصد (حق تقدم)
دتمادح: 28 درصد (حق تقدم)
وتوس: 27 درصد
وپارس: 26 درصد
کاما: 25 درصد
خساپا: 25 درصد
خودرو: 25 درصد
تملت: 25 درصد
فسرب: 25 درصد
کحافظ: 24 درصد
به عنوان مثال اگر چهارشنبه هفته قبل، 10.000.000 تومان از سهم کاما خرید میکردید الان پول شما 12.500.000 تومان شده بود.
10 سهم با بیشترین افت در هفته اخیر
در هفته گذشته 10 سهم زیر بیشترین افت و ضرر را نصیب سهامداران خود کردند.
ونیرو: 34- درصد
ثشاهد: 17- درصد
وتوصا: 16- درصد
ثنورح: 15-درصد
خریخت: 14- درصد
تاپکیشح: 12- درصد
ختور: 12- درصد
بکام: 12- درصد
غپاک: 11- درصد
فلوله: 11- درصد
به عنوان مثال اگر چهارشنبه هفته قبل، 10.000.000 تومان از سهم خریخت خرید میکردید الان پول شما 8.600.000 تومان شده بود.
پیش بینی وضعیت بازار در هفته پیش رو
همانگونه که هفته قبل پیش بینی کرده بودیم معاملات این هفته بهتر از هفته های قبل بود. شاهد معاملات خوبی در گروه خودرو، سیمان، دارویی، ساختمانی و بعضی تک سهم ها بودیم. آنچه که معامله گران بازار بورس باید در نظر داشته باشند "چرخش پول هوشمند بین صنایع مختلف" است. پول هوشمند مدام درحال چرخش در بازار است. در هرمقطعی بنابرشرایط موجود و محرکهایی که در بازار وجوددارد، به صنعت یا صنایع خاصی ورود کرده، بازدهی مورد انتظار را کسب کرده و سپس به سراغ صنعت بعدی میرود. یک روز صنعت پالایشی، یک روز صنعت بانکی، یک روز صنعت دارویی و ... در گزارشهای هفته های قبل مدام بر "صنایع دلارمحور" تاکید می شد، اما در هفته اخیر شاهد معاملات سبک و خروج پول از این صنایع بودیم، به نظر میرسد در کوتاه مدت و در هفته پیش رو حقیقی های بازار به صنایع ریالی همچون:
خودرویی ها و ساخت قطعات: خودرو، خساپا، خمحرکه، خگستر و ...
بانکی: وتجارت، وبصادر، وبملت، وپارس و ...
سیمانی: ستران، سبهان، سپاها و ...
دارویی: برکت، تیپیکو، دسبحا، دسانکو و ...
اقبال بیشتری نشان بدهند. البته پرواضح است که اقبال حقیقی ها از صنایع ذکر شده به معنای غیرارزنده بودن صنایع دلارمحور همچون محصولات شیمیایی نیست. بلکه درمیان مدت این صنایع هم پتانسیل رشد خوبی خواهند داشت. منتها جو بازار در هفته گذشته نشان داد که نوبتی هم باشد نوبت رشد صنایعی است که افت زیادی را درمدت دو سه ماه گذشته تجربه کردند.
همچنین باید توجه کنیم که احتمال بازگشایی نمادهای شتران و شپنا از صنعت پالایشگاهی و نماد شستا (مادر بورس ایران) از صنعت چندرشته ای صنعتی در هفته پیش رو بسیار بالاست و معامله گران باید نیم نگاهی به بازگشایی این نمادها داشته باشند. زیرا افت و رشد این نمادها تاثیر بسزایی بر روند کلی بازار خواهد داشت.