تاریخ: ۱۳۹۹/۷/۱۵
چاقوی هنجارشکنان بر روح یک اثر هنری جهانی در مهاباد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بدنبال حمله شبانه برخی هنجارشکنان به تابلوی آواز قو اثر یکی از هنرمندان مهابادی، جمعی از شخصیت‌های فرهنگی، ادبی و رسانه‌ای در دیدار با فرماندار مهاباد خواستار به نتیجه رسیدن پرونده و رسیدگی آن در خارج از نوبت شدند.

در این دیدار که جمعی از نویسندگان، پژوهشگران، شاعران و فعالان فرهنگی حضور داشتند ضمن محکوم کردن این رفتار هنجار خواستار ورود جدی دادستان و مسوولان رده بالای شهرستان برای به نتیجه رسیدن پرونده بودند، آنها فرمانداری خواستند بصورت ویژه ساماندهی محوطه تاریخی کاروان‌سرای سیمون را هم در دستور کار قرار دهند.

کمال رشیدپوری که بمدت چند دهه است در هنر معرق کاری بصورت حرفه‌ای فعالیت دارد، به پاس تلاش‌های کادر درمانی شهرستان و کشور برای نجات جان شهروندان از ویروس کرونا تابلوی فاخر آواز قو را که حاصل 6 ماه تلاش بود به کادر درمانی شهرستان اهدا کرد.

این تابلوی هنری اکنون در 2 نمایشگاه جهانی پذیرش شده، در روزها و یا چندماه آینده باید برای حضور در نمایشگاه‌های بین المللی به خارج از کشور ارسال شود، اما برخی هنجارشکنان با حمله شبانه به کارگاه هنری این هنرمند مهابادی ضمن تخریب وسایل و ابزار کار کارگاه چندین تابلوی هنری ازجمله تابلوی آواز قو را با چاقو تخریب کردند که موجی از انتقاد را دربین شهروندان درپی داشته است.

 

احمد بحری فعال فرهنگی و مدیر مسوول ماهنامه مهاباد در این نشست با بیان اینکه این رویداد تلخ جنبه عمومی به خود گرفته اظهار کرد: تخریب این اثر هنری ضمن اینکه روح هنر، کادر درمانی و شهروندان را جریحه دار کرده در صورت عدم حضور در نمایشگاه جهانی و به  نتیجه نرسیدن پرونده متهمین بازتابی منفی را در عرصه کشوری و بین المللی برای مهاباد و اعتبار این شهر فرهنگی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه شهروندان از مدیران بومی انتظارات بیشتری دارند افزود:  ورود مسوولان رده بالا برای پیگیری این پرونده خواسته بیشتر شهروندان و فعالین فرهنگی و هنری است و امیدواریم این اقدام سرآغازی برای ساماندهی محوطه کاروان سرای سیمون به عنوان یک اثر ملی ثبت شده باشد.

بحری با اشاره به ضرورت ساماندهی محوطه کاروان‌سرای سیمون تصریح کرد: همجواری محوطه با چند اثر ملی ثبت شده و این رویداد برخی آثار دیگر را هم در معرض خطر قرار داده و شایسته است مسوولان با نگاه ویژه‌ای به موضوع نگاه کنند و از ظرفیت گردشگری این جاذبه به نحو شایسته استفاده گردد.

کمال رشیدپوری خالق اثر آواز قو نیز در این نشست اظهار کرد: احساس مسوولیت و لزوم تقدیر از تلاش جهادگونه کادر درمانی کشور و شهرستان مهاباد الهام خلق این تابلو بود و این اثر برای قدردانی شهروندان از کادر درمانی خلق شد.

 

وی با بیان اینکه طولانی شدن پروسه عادی پیگیری این پرونده موجب شده تا از زمان بروز این رویداد تلخ تاکنون هیچ گونه فعالیت و تلاشی بدلیل تخریب وسایل کار و تأخیر در برآورد خسارت صورت نگیرد و طولانی شدن پروسه قانونی فرصت حضور نام مهاباد در نمایشگاه‌های بین المللی را ازبین خواهد برد.

رشیدپوری تصریح کرد: از زمان تخریب این اثر هنری، هتاکی، تهدید از سوی افراد هنجار شکن مانع از حضور من در کارگاه شده و عملا امنیت را در محل فعالیت کارگاه بنده ازبین برده است.

وی در پایان ضمن درخواست از مسوولان برای پیگیری این پرونده بصورت ویژه و حمایت از این اثر که جنبه عمومی برای شهر دارد، ساماندهی محوطه اثر تاریخی کاروان‌سرای سیمون را خواستار شد.

ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در این نشست اظهار کرد: به شهروندان و فعالین فرهنگی شهرستان این اطمینان را می‌دهیم که پرونده حمله به این اثر هنری را بصورت جدی دنبال خواهیم کرد و از دادستانی می‌خواهیم که بصورت ویژه پرونده را بررسی نماید.

وی افزود: رفتارهایی از این دست کاملا محکوم بوده و ساماندهی محوطه کاروان‌سرای سیمون نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

در ادامه اعضای حاضر در جلسه با اشاره به شیوع کرونا و تعطیلی کامل برنامه‌های فرهنگی و هنری در شهر بخصوص از سوی شهرداری خواستار ازسرگیری برنامه‌ها فرهنگی و هنری شدند، تعیین تکلیف موضوع هیات امنای مقبره الشعرا نیز از دیگر درخواست‌های اعضا در این نشست بود و مقرر شد تا در جلسه‌ای ویژه با دعوت از شخصیت‌های برجسته فرهنگی، ادبی و هنری در دستور کار قرار گیرد و تا زمان انتخابات و تدوین اساسنامه هیات امنایی موقت امورات مقبره الشعرا را برعهده بگیرد.